خداداد غیاثوند در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در حال حاضر 10 درصد واحدهای سنگ بری استان لرستان غیر فعال و تعطیل است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر تنها 65 درصد واحدهای سنگ بری لرستان فعال است، ادامه داد: این در حالیست که ما بقی واحدهای سنگ بری لرستان به نسبت ظرفیتی که دارند کار نمی کنند.
دبیر و نائب رئیس کانون سنگ ایران همچنین به وضعیت واحدهای سنگ بری در کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر بیش از 10 درصد واحدهای سنگ بری کشور نیز غیر فعال و تعطیل است.
غیاثوند تصریح کرد: از سایر واحدهای سنگ بری کشور نیز 65 درصد فعال و مابقی به اندازه ظرفیت خود تولید ندارند.
وی با اشاره به مشکلات واحدهای سنگ بری در کشور بیان داشت: عدم تزریق نقدینگی یکی از دهها مشکل واحدهای سنگ بری در کشور محسوب می شود.
دبیر و نائب رئیس کانون سنگ ایران با اشاره به مشکل بازرگانی واحدهای سنگ بری در داخل و خارج کشور ادامه داد: عدم ایجاد شرکتهای تخصصی سنگ و پایانه های صادراتی سنگ از دیگر مشکلات موجود بر سر راه واحدهای سنگ بری است.
بنابر این گزارش استان لرستان با توجه به منابع غنی سنگ به خصوص سنگهای تزئینی و نما در منطقه، در زمینه سرمایهگذاری در راستای فرآوری انواع سنگهای تزئینی، ساختمانی و مواد کانی غیرفلزی استانی مستعد است.
بیشتر معادن استان لرستان به سنگهای نما و تزئینی اختصاص دارد به طوریکه با داشتن حدود یک چهارم ذخایر سنگهای تزئینی کشور حائز رتبه اول در این زمینه است.
تولیدات سنگ لرستان 22 درصد تولیدات کشور و سه درصد تولید جهانی است. از انواع معادن این استان می توان به سنگ گچ، سنگ آهک، سنگ چینی، فروسیلیس، فلدسپات، تالک، نمک و سنگ لاشه پالون اشاره کرد.
هم اکنون لرستان بعد از اصفهان به لحاظ میزان استخراج سنگ در رتبه دوم قرار دارد و سالانه حدود سه میلیون تن انواع سنگ تزئینی و ساختمانی از معادن این استان استخراج می شود که بخشی از آن در استان، بخشی در بازارهای داخلی و حدود 200 هزار تن آن در بازارهای کشورهای حوزه خلیج فارس، اروپا و کشورهای آسیای جنوب شرق مصرف می شود.
نظر شما