۱۷ فروردین ۱۳۸۴، ۱۵:۱۱

يحيوي دبير كل گروه بين المجالس كشورمان:

برخورد گزينشي با معاهده منع تكثير سلاحهاي هسته اي، اين معاهده را تضعيف مي كند// سياستهاي توسعه طلبانه اسراييل، صلح و امنيت بين المللي را تهديد مي كند

دبيركل گروه بين المجالس كشورمان در نشست عمومي يكصد و دوازدهمين مجمع جهاني بين المجالس تاكيد كرد: بي عدالتي، خشونت، جنگ، تروريسم، افراط گرايي، يكجانبه گرايي و برخورد گزينشي با اصول و قوانين پذيرفته شده بين المللي، چالشهاي كنوني جهان است كه صدمات چشمگيري را بر جامعه بشريت وارد آورده اند.

به گزارش خبرگزاري "مهر"، به نقل از اداره اخبار و رسانه هاي گروهي مجلس شوراي اسلامي سيد محسن يحيوي رييس هيات ايراني شركت كننده در يكصد و دوازدهمين مجمع جهاني بين المجالس، با اشاره به سه ركن اصلي معاهده منع تكثير سلاحهاي هسته اي، يعني خلع سلاح هسته اي، عدم اشاعه اين سلاحها و همكاري هاي بين المللي در كاربرد صلح آميز انرژي هسته اي، برخورد گزينشي با اين سه ركن و رفتار تبعيض آميز نسبت به اعضاي معاهده را موجب تضعيف آن دانست.

وي  افزود : وجود ناامني و بي ثباتي در يك كشور، محدود به مرزهاي آن كشور نشده و مي تواند عملا صدمات جبران ناپذيري بر كشورهاي همسايه، منطقه و يا بر جامعه بين الملل داشته باشد.

يحيوي با اشاره به سياستهاي اقتصادي و طرحهاي سياسي توسعه طلبانه اي كه شكاف عميقي را ميان كشورها و ملل ايجاد كرده است، تصريح كرد: اين اقدامات نابجا، به فقر شديد مردم در بخشهاي گسترده اي از جهان، بروز بي عدالتي هاي گسترده، تحقير ملتها و نقض فاحش حقوق اساسي آنان منجر شده است.

وي همجنين تروريسم را بيماري مزمن عصر حاضر و تهديد جدي جامعه جهاني خواند كه محو آن تنها از طريق شناسايي و برخورد با ريشه هاي اين پديده شوم امكانپذير است.

رييس هيات پارلماني ايران در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به تصويب ايده گفت وگوي تمدنها در سازمان ملل متحد، ارايه شده ازسوي رييس جمهور ايران و استقبال وسيع جامعه بين الملل از آن، گفت: تنها از طريق گفت وگو و تبادل نظر است كه مي توان با چالشهاي جهاني و اختلافات موجود برخورد كرد.

وي در ادامه با اشاره به مناقشات افغانستان، عراق و فلسطين، اين موارد را منشاء نگراني هاي عميق براي منطقه و جهان دانست و نسبت به ايجاد ثبات و استقلال سياسي در عراق ابراز اميدواري كرد.

يحيوي در ارتباط با بحران خاورميانه نيز گفت: متاسفانه سياستهاي توسعه طلبانه اسراييل نه تنها باعث تشديد بحران در خاورميانه و بي ثباتي شديد منطقه شده، بلكه اين اقدامات، صلح و امنيت بين المللي را نيز تهديد مي كند.

وي در پايان افزود: معتقديم عقب نشيني نيروهاي اسراييلي، بازگشت فلسطينيان و تاسيس حكومت فلسطيني به پايتختي بيت المقدس لازمه حل پايدار بحران خاورميانه است.

کد خبر 169516

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha