به گزارش خبرنگار مهر، برای رونق بخشیدن به تولید ملی باید از تولید کالای بنجل و غیراستاندارد جلوگیری کرد تا میل و رغبت مردم به تولیدات داخلی جذب شود.
دولت و مجلس وظیفه دارند که تسهیلات لازم را برای تولید کنندگان داخلی فراهم آورند و مقررات نسنجیده و دست و پاگیر را از پیش پای آنان بردارند، حمایت از سرمایه ایرانی به تامین امنیت سرمایه و سرمایه گذار ایرانی نیاز دارد و نخستین و حیاتی ترین اقدام در این زمینه، مبارزه جدی با فساد اقتصادی است.
معاون بر نامه ریزی استاندار گیلان در این باره گفت: حمایت از تولید ملی، کار و سرمایه ایرانی که رهبر معظم انقلاب با نگاه تیزبین و همیشه آینده نگر خویش بر آن تاکید ورزیده اند یک فراخوان همگانی برای مقابله جدی با موانعی که انجام این مهم را تاکنون با تاخیر و دشواری روبرو کرده است.
محمد حسین اصغریان افزود: در سال حمایت از تولید ملی برای غلبه بر رقبای خارجی باید به سمت استاندارد سازی و افزایش کیفیت حرکت کرد.
کالاهای بنجل خارجی بزرگترین تهدید برای تولید کشور
وی همچنین با بیان اینکه مبارزه جدی با قاچاق کالا زمینه را برای رقابت کالاهای ایرانی فراهم خواهد کرد، اظهارداشت: هم کالاهای بنجل خارجی به ویژه چینی بزرگترین تهدید برای تولید کشور است.
معاون برنامه ریزی استاندار گیلان گفت: تحقق اهداف شعار تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی نیازمند رشد کیفیت تولید ملی است، سوق دادن مردم به سمت خرید کالای ایرانی که یکی از راهکارهای تحقق شعار امسال است بدون ارتقای سطح کیفی تولیدات داخلی امکان پذیر نیست.
وی ادامه داد: بر این اساس یکی از راهکارهای ارتقای سطح تولید ملی داشتن نگاه صادراتی به تولید است، تولید کننده باید به شیوه ای کالا تولید کند که در سطح جهانی قابل عرضه و رقابت باشد.
به هر ترتیب واردات بی رویه و قاچاق کالا کمر تولید کننده را می شکند، جولان اجناس خارجی در بازار باعث تعطیلی یا ادامه حیات با ظرفیت پائین بسیاری از واحدهای تولیدی خواهد شد.
همچنین افزایش قیمت مواد اولیه به دلیل افزایش نرخ ارز از یک طرف و افزایش قیمت حامل های انرژی از طرف دیگر فشار مضاعفی بر تولید کننده وارد ساخته و قیمت تمام شده کالاها را چندین برابر بالا برده است.
بدون شک حمایت از تولید کننده و تولید ملی در عمل انگیزه و شوق لازم را در بین تولید کنندگان دوچندان کرده و رویکرد "ما می توانیم "را تقویت می کند چرا که تنها راه مقابله و دفع تحریم های اقتصادی غرب حرکت به سمت خودکفایی و رسیدن به استقلال کامل اقتصادی است.
خودکفایی تنها راه مقابله و دفع تحریم های اقتصادی غرب
یک صاحبنظر در مسائل اقتصادی در این ارتباط گفت: تولید کنندگان داخلی باید به سلایق و خواست مردم احترام گذاشته و نقطه نظرات آنها را بشنوند و در فرآیند تولید خود اعمال کنند.
محمد عاشوری به ویژگی های مورد نیاز برای تمایل مردم به خرید کالای ایرانی اشاره کرد و افزود: توجه به بسته بندی، خدمات پس از فروش، استاندارد کالا، کانالهای توزیع، دوام و استحکام، تنوع و نوآوری، ایمنی، قابلیت دسترسی، شکل ظاهری و قیمت از جمله این ویژگیهاست.
وی تاکید کرد: با توجه به مشکلات متعدد صنعت از قبیل بهره وری پائین، کمبود نقدینگی، قاچاق کالا و افزایش قیمت تمام شده باید ساختار تولید و تفکر مدیران تولیدی، ارتقای بهره وری باشد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان با اشاره به اینکه افزایش بهره وری در واحدهای تولیدی مهمترین اصل و زمینه ساز ارتقای تولید ملی است، گفت: با اتخاذ سیاست های مناسب و مدون می توان از بروز مشکلات احتمالی بخش تولید جلوگیری کرد.
خلیل حنیف به راهکارهای افزایش بهره وری اشاره کرد و افزود: کاهش ضایعات، ایجاد تعهد در کارکنان، توجه به کارکنان، استفاده بهینه از استعدادها، ایجاد انگیزه درکارکنان و توجه به تغییرات از مهمترین این موارد است.
وی اظهارداشت: دنیا امروزه به اهمیت بهره وری به عنوان یکی از ضرورتهای توسعه اقتصادی و کسب برتری رقابتی در عرصه های بین المللی تاکید داشته زیرا این مهم بر پدیده های اصلی اقتصادی، اجتماعی و سیاسی جوامع مانند کاهش سطح تورم، افزایش سطح رفاه عمومی، افزایش سطح اشتغال و افزایش توان رقابت اقتصادی تاثیر دارد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان گفت: بر اساس سند چشم انداز جمهوری اسلامیایران در افق 1404 هجری شمسی، ایران کشوری توسعه یافته با جایگاه نخست اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه با هویت اسلامی و انقلابی، الهام بخش در جهان اسلام و با تعامل سازنده و موثر در روابط بین المللی ترسیم شده است.
وی یادآورشد: برای رسیدن به این مهم نیازمند جامعه ای تولیدی و دارای فرهنگ استفاده بهینه از امکانات و منابع است، با نگرش ارتقای بهره وری می توان این اهداف را تحقق بخشید بنابراین اهداف آرمانی در زمینه ارتقای بهره وری شامل ارتقای فرهنگ بهره وری در تمامی سطوح جامعه و استفاده بهینه از منابع است.
لزوم بهره وری در واحدهای تولیدی مهمترین اصل و زمینه ساز ارتقای تولید ملی
بنابراین برای رونق اقتصادی باید تولید کنندگان کیفیت کالاها را بالا برند تا تولیدات داخلی با مشابه خارجی رقابت کنند همینطور مردم به جای مصرف گرایی خارجی به مصرف گرایی داخلی روی آورند و این باید در جامعه فرهنگ سازی شود.
مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی گیلان در این باره گفت: افزایش تولید ملی در سایه ارتقای کیفیت کالاهای داخلی امکانپذیر است.
محمد علی یوسفی بهبود کیفیت در کالاهای داخلی را زمینه افزایش رونق اقتصادی دانست و افزود: متاسفانه برخی با تولید کالاهای کم کیفیت موجب خدشه وارد شدن بر اعتبار تولیدات کشور می شوند.
وی اظهارداشت: افزایش سطح کمی و کیفی کالاهای ملی زمینه رونق کسب و کار و سرمایه گذاریست که باید به این مهم توجهی ویژه شود.
مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی گیلان ادامه داد: با کنترل بازار و حمایت از تولید ملی باید بازار را از ورود کالاهای بی کیفیت مصون نگه داشت تا اقتصاد جامعه آسیب نبیند.
باید اذعان کرد یکی از راهکارهای عملی برای تحقق شعار تولید ملی وحمایت از کار و سرمایه ایرانی ایجاد زمینه جهت افزایش تولید داخلی از حیث کمی وکیفی و همچنین جذب و بکارگیری سرمایه های عظیم ملی با هدف توسعه و عمران کشور است، این مهم نه تنها به ایجاد فرصت های شغلی پایدار منجر خواهد شد بلکه رونق و رشد اقتصادی و به دنبال آن رفاه و آسایش را برای عموم مردم، به ارمغان می آورد.
سیستم بانکی نقش محوری در تحقق سال تولید ملی دارد
با وجود این نقش محوری بانکها برای تحقق این شعارهنگامی خود را نمایان می سازد که این مهم تحت تاثیر توان مالی واعتباری بانکها قرار می گیرد از اینرو تقویت توان مالی واعتباری بانکها با هدف پاسخگویی به نیازهای بنگاههای اقتصادی و حمایت از تولید به عنوان یک اولویت اجتناب ناپذیر مطرح خواهد شد که با میزان سرمایه بانکها، رابطه مستقیم و معنی داری برقرار می کند.
بنابراین با توجه به اهمیت موضوع در می یابیم که یکی از راهکارهای عملی برای تحقق شعارتولید ملی، حمایت ازکار و سرمایه ایرانی افزایش توان مالی واعتباری بانکها به ویژه بانکهای دولتی از طریق افزایش سرمایه است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان با اشاره به اینکه در سال تولید ملی باید از صنعت بصورت ویژه حمایت شود، گفت: برای شکوفایی بخش صنعت بانکها باید همت مضاعفی داشته باشند تا واحدهای که پیشرفت فیزیکی بالای دارند در اسرع وقت به بهره برداری برسند.
علی منتظری به ظرفیت خالی واحدهای صنعتی و تولیدی استان اشاره کرد و افزود: دو هزار و 700 واحد تولید فعال در استان وجود دارد با ظرفیتی که امروز فعالیت می کنند بیش از این اندازه ظرفیت خالی دارند.
وی تاکید کرد: اگر سرمایه در گردش در اختیار این واحدها قرار گیرد خیلی از واحدهای مزبور شیفت کاری خود را افزایش می دهند.
اعطای حداکثری تسهیلات سیستم بانکی به صنعت
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان گفت: وضعیت نقدینگی از مباحث اساسی صنعت است چرا که در صورت عدم تامین این مهم تولید کننده برای تهیه مواد اولیه با مشکل مواجه و با ظرفیت پائین تولید خواهند کرد.
وی با بیان اینکه فرهنگ سازی عمومی شرط لازم اما شرط کافی نیست، افزود: مصرف کالاهای با کیفیت داخلی باید فرهنگ سازی شود تا آحاد مردم رغبت بیشتری به این کالاها داشته باشند.
منتظری همچنین از نبود کنترل کافی بر واردات کالاهای خارجی گلایه کرد و اظهارداشت: بسیاری از کالاهای بنجل و بی کیفیت وارد کشور شده و توسط مردم خریداری می شود از اینرو کالاها مزبوربه تولید ملی آسیب می زند.
به هر حال شکوفایی تولید ملی یعنی اشتغال زیر چتر امنیت، سلامت و نشاط است بنابراین باید با برنامه ریزی هدفمند ضمن ارتقای کیفیت کالاهای تولیدی سد مستحکمی در برابر سیل ورود کالاهای بی کیفیت خارجی به جامعه ایجاد کرد.
نظر شما