به گزارش خبرنگار مهر، علی موید کارشناس مسائل منطقه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه مقامات ترکیه نگرانی عمده شان از تحولات سوریه این است که علویان ترک بخواهند در کمک به بشار اسد قیام کنند گفت: 16 درصد جمعیت ترکیه علوی هستند که اگر این ها بخواهند به کمک بشار اسد فعالیت کنند مشکلات بزرگی برای دولت ترکیه ایجاد خواهد شد.
وی در خصوص نقش مجلس اعلای اسلامی عراق در تحولات این کشور اظهار داشت: مجلس اعلا در عراق از نظر سیاسی نفوذ بسیار بالایی دارد و در تنش اخیر بین نخست وزیر و کردها و سنی ها ،نرفتن مجلس اعلا به نشست اربیل که برای سلب اعتماد نخست وزیر برگزار گردید باعث شد نوری مالکی نخست وزیر باقی بماند در حالیکه اگر شرکت میکرد ممکن بود الان مالکی نخست وزیر نباشد.
موید با اشاره به اینکه مجلس اعلا بهترین روابط را با سنی ها و کردها دارد و کردها مجلس اعلا را شریکی مناسب میدانند که میتوانند با آن به تفاهم برسند تصریح کرد: امروز بسیاری از گروهک های تروریستی از مناطقی آمده اند که احساس میکنند بعد از رفتن صدام متضرر شده اند برای این ها باور اینکه اکثریت شیعه در حکومت مشارکت کنند مسئله ساده ای نیست و بر همین اساس شهید محمدباقر حکیم را به شهادت رساندند در حالیکه مجلس اعلا ثابت کرد که با تمام گروه های سیاسی و مذهبی کار می کند.
وی با اشاره به اینکه در میان اهل سنت بعثی ها بخاطر اینکه قدرت را از دست داده اند دست به دامن ترور می شوند گفت: بعد از انتخابات اخیر عراق برخی می گفتند باید اهل سنت حذف شوند اما یک دیدگاه هم بود که نظر مجلس اعلا بود که معتقد بود که اینها نماینده برخی مردم هستند اگر ان ها را طرد نکنیم به ان ها ثابت میکنیم با کار سیاسی حق خود را میگیرید دلیل ندارد به کارهای غیر قانونی دست بزنید ونیازی به دست به سلاح بردن نیست.
موید در بخش دیگری از سخنانش در خصوص خیانت های صدام به مردم عراق تاکید کرد :یک زمانی مردم نجف وقتی برق می آمد تعجب میکردند، شیر آب را باز میکردند خاک بیرون می آمد، الان این وضعیت کنونی نجف که قدری عمران در ان شده است بعد از سال 2003 ایجاد شده و جنگهای متوالی صدام همه ثروت عراق را هدر داد و رشد اقتصادی را پایین اورد.
علی موید در رابطه با وضعیت شیعیان بحرین نیز گفت: ما در خصوص بحرین بخاطر حالت جغرافیایی این کشور جز ابراز همدردی نتوانتسیم کمکی کنیم و سرکوب علیه ملت مظلوم بحرین را شاهد بودیم اما معتقدیم مردم بحرین قیامشان درست، اصولی و بر اساس حق است .
وی ادامه داد: اعراب میدانند اگر حکومت بحرین از بین برود فردا نوبت عربستان ، قطر، امارات و کویت است بنابر این دست به دست هم داده اند که این قیام پیروز نشود از طرف دیگر همه کسانی که دم از قیام لیبی و تونس و مصر زدند علیه قیام مردم بحرین ایستادند و مسائل قومی را مطرح کردند.
این کارشناس مسائل منطقه تاکید کرد :مسئله بحرین محل سئوال است که چرا امریکایی ها که مدعی حقوق بشر هستند درباره بحرین دم از حقوق بشر و حقوق زنان و کودکان نمی زنند.
نظر شما