به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حسین حائری شنبه شب در همایش آموزشی مساجد مناطق 10 ،11و12 در مسجد امام محمدباقر(ع) با توجه به فعالیت هایی که باید در مساجد در اولویت قرار بگیرد افزود: یکی از مسائل این است که نماز صبح را جدی بگیرند و همچنان معتقدیم مجالس ترحیم غیر عزاداری امام حسین(ع)بایستی از مساجد خارج شود.
مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان تصریح کرد: جوانان چه گناهی کرده اند تا پایشان را به مسجد می گذارند یاد ترحیم و غم می افتند، متاسفانه مساجد ما شده تعزیه خانه در حالی که مساجد باید شاداب باشند.
وی بیان کرد: یکی دیگر از ضعف های مساجد ورود نیافتن آنها به عرصه مجازی و فرهنگسازی استفاده از این فضاست، چرا که این محیط مثل شمشیری است که باید به جای آسیب رساندن به جوانان علیه دشمن استفاده شود و هیئت امنای جوان مساجد باید در این فضا حضور پیدا کنند و به سالم سازی آن بپردازند.
وی با اشاره به فعال بودن مساجد در منطقه قاسم آباد اظهارکرد: مساجد و از جمله امام جماعت که حرف اول را درمسجد میزند باید در مناسبت های مذهبی و ایام سال پویا باشد.
مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان بر لزوم توجه به معماری جدید و فضای دلنواز در مساجد اظهارکرد: بایستی به معماری سنتی و اسلامی در احداث مساجد توجه داشت چرا که فضای عبادت بایستی آرامش بخش و دلپذیر باشد تا جاذبه کافی برای جذب قشر جوانان داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه باید در چیدمان تجهیزات وسائل مورد نیاز مساجد دقت کافی صورت بگیرد بر جلوگیری از تجمل گرایی در مساجد تاکید کرد.
حجت الاسلام حائری از نبود گزارش و آمار درست از فعالیت های مساجد انتقاد کرد و افزود: متولیان مساجد در ارائه آمارفعالیت های خود و تشخیص نیازمندی های محلی با ضعف مواجه هستند.
مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان بیان کرد: در حال حاضر به درستی مشخص نیست که چقدر کار فرهنگی در مساجد انجام می شود و این نهادهای دینی در جذب جوانان تا چه اندازه موفق هستند.
وی با تاکید بر اینکه مساجد باید پایگاه فرهنگی در محلات باشند افزود: باید توجه کافی به خواسته های مقام معظم رهبری در سال 89 در اجلاس نماز که در واقع سند چشم انداز مساجد است داشته باشیم، یکی از این پیام ها این بود که مساجد باید برای کودکان نیز برنامه ریزی داشته باشد و فرایند فعالیت های آنها نوجوان، جوان دانشگاهی و پیرمرد 70 ساله وعموم مردم را در بر بگیرد.
مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان با بیان اینکه مسجد مکانی فرهنگی است که حضور جوانان در آن باید پررنگ باشد، جذب جوانان را در مسجد توسط متولیان این پایگاه های فرهنگی یک هنر دانست و افزود:اصلی ترین سرمایه مساجد مردم هستند.
وی با بیان اینکه باید با استفاده از توان خیرین و کار گروهی نهضت مسجد سازی راه اندازی شود ادامه داد: یکی از معضلات که در شهرک سازی ها به آن توجه نمی شود ساخت مساجد است، به فکر مدرسه و مراکز درمانی پارک وسینما هستند ولی به فکر مسجد نیستند در حالی که مقام معظم رهبری می فرمایند که اول باید مسجد ساخته شود بعد شهر در حول آن ساخته شود.
مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان با تاکید بر اینکه مسجد بایستی بر محور امام جماعت بچرخد وضعیت مساجد و تعامل مردم و متولیان این مراکز را در منطقه قاسم آباد خوب ارزیابی کرد.
حجت الاسلام حائری با اشاره به اینکه در مساجد باید امام جماعت و مدیر همواره پشتیبان یکدیگر بوده و تعامل مستمر با مردم داشته باشند افزود: اختلاف بین متولیان مساجد و هیت امنا توان و پتانسیل مسجد را که باید در امور دینی اجتماعی مردم منطقه صرف شود به هدر می دهد.
نظر شما