به گزارش خبرنگار مهر، شامگاه سه شنبه سالن فردوسی دانشگاه کردستان میزبان نشست هم اندیشی استاندار و رئیس دانشگاه کردستان با خبرنگاران رسانه های جمعی بود که در جریان این نشست که نزدیک به دو ساعت و نیم به طول انجامید شماری از خبرنگاران به بیان دغدغه های خود پرداخته و در ادامه استاندار کردستان و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان نیز به سخنرانی پرداختند.
در ابتدای این نشست رئیس دانشگاه کردستان گزارش کاملی در خصوص وضعیت فعلی این مرکز آموزش عالی را ارائه کرد و اظهار داشت: دانشگاه کردستان در مسیر رشد و پیشرفت قرار گرفته است و با توجه برنامه ریزی های صورت گرفته انتظار می رود که این روند با جدیت بیشتری همچنان ادامه داشته باشد.
270 نفر عضو هیئت علمی دانشگاه کردستان هستند
جهانشیر امینی ادامه داد: تحصیل 11 هزار و 400 دانشجو در کنار عضویت 270 نفر به عنوان اعضا هیئت علمی از جمله ظرفیت های ویژه دانشگاه کردستان است که البته هم اکنون نیز برنامه های در راستای تقویت این حوزه در دستور کار قرار گرفته و در صورت تامین اعتبارات مورد نیاز برنامه های بهتری در این بخش اجرایی و عملیاتی می شود.
وی گفت: توجه به تحصیلات تکمیلی در کنار تدوین برنامه چشم انداز توسعه آموزش عالی در کردستان از جمله برنامه های در دست اقدام در حوزه نرم افزاری است و در حوزه سخت افزاری نیز توسعه فضای آموزشی و ایجاد زیرساخت های لازم در این بخش به عنوان برنامه های اصلی در دستور کار قرار گرفته است.
در ادامه این نشست، نوبت به مدیر خبرگزاری مهر در کردستان رسید تا در سخنانی ضمن انتقاد از عدم توجه به جایگاه و شان خبرنگاران رسانه های جمعی نسبت به وضعیت فعلی و حاکم بر حوزه رسانه در استان و همچنین لزوم توجه بهتر به نیازهای خبرنگاران در کردستان سخنرانی کند.
فضای آزاد برای انتقاد خبرنگاران در کردستان فراهم شود
آرمان نصراللهی در این نشست عنوان کرد: فضای کنونی حاکم بر وضعیت رسانه در کردستان در مقایسه با چهار سال گذشته بهتر شده است ولی با توجه به ظرفیت های موجود باید برای ارتقاء این مهم تلاش و جدیت بیشتری در دستور کار مدیران و خود فعالان رسانه ای قرار گیرد تا زمینه برای توسعه استان کردستان در تمام عرصه ها فراهم شود.
وی ادامه داد: متاسفانه هرچند مدت یک بار فضای نامناسبی در کردستان ایجاد می شود و هرگونه انتقاد از بی تدبیری یک مدیر به حساب مقابله با نظام اسلامی تلقی شده و دستگاه مورد انتقاد نیز سریع آن رسانه و خبرنگار را از دعوت به برنامه های خود محروم می کند که این روند به هیچ عنوان مورد قبول و رضایت نیست و باید در مقابل حرکت های این چنین واکنش نشان داد و اجازه نداد که افراد بر اساس سلیقه خود منافع عمومی را فدای منافع شخصی کنند.
این عضو خانه مطبوعات کردستان با تاکید بر اینکه ایجاد فضای انتقاد در جامعه زمینه را برای اصلاح حرکت های اشتباه فراهم می کند، افزود: متاسفانه شماری از مدیران نقدپذیر نیستند و دغدغه مدیریت دارند که این رویه بر خلاف شیوه ها و روش های مدیریتی در نظام اسلامی است و انتظار می رود که با افرادی این چنین به صورت جدی برخورد کرد.
وی با تقدیر از استاندار کردستان و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای ایجاد فضای بهتر برای فعالیت رسانه های جمعی از سال 89 تاکنون، گفت: هر چند که اقدامات خوبی در این بخش اجرایی شده است ولی تا رسیدن به شرایط بهتر فاصله زیاد است و باید خود فعالان رسانه ای نیز اقداماتی در این حوزه انجام دهند.
نصراللهی در ادامه ضمن انتقاد از حضور افراد با وضعیت و شرایط مختلف در عرصه رسانه های جمعی، عنوان کرد: متاسفانه دیوار خبرنگاری در کردستان خیلی کوتاه است و هر کسی که دلش بخواهد می تواند خبرنگار شود که باید این روش و شیوه را به کلی تغییر داد تا افرادی وارد این عرصه شوند که تخصص و توانمندی داشته باشند.
میزان تاثیرگذاری رسانه های محلی بر افکار عمومی در کردستان پائین است
در ادامه این نشست فیض الله پیری خبرنگار هفته نامه سیروان نیز ضمن حضور در جایگاه به ارائه دیدگاه های خود پرداخت و در ابتدا گفت: اصطلاح هم اندیشی کلمه ای تقریبا سنگین و اساسا ارتباط چندانی به نشست امروز نداشت و به همین دلیل من در ابتدا با این عنوان مشکل دارم و باید متولیان برگزاری مراسم ها و نشست های مختلف در ابتدا فکری به حال عنوان کرده و سپس برای برگزاری آن اقدام کنند.
وی ادامه داد: یکی از مشکلات اصلی در حوزه رسانه در کردستان به خود فعالان این حوزه مربوط است یعنی در واقع می توان ادعا کرد که ما در کردستان رسانه با آن تعریف خاص نداریم که البته برای به وجود آمدن این شرایط هم سیستم دولتی مقصر بوده و هم خود فعالان عرصه رسانه های جمعی مقصر هستند.
پیری با بیان اینکه وجود رسانه قوی و قدرتمند زمینه را برای رسیدن به توسعه در کوتاهترین زمان ممکن فراهم می کند، عنوان کرد: وقتی که رسانه توانمند و قدرتمند باشد می تواند افکار عمومی را به دست گرفته و برای رسیدن به جایگاه بهتری تلاش می کند که متاسفانه ما در کردستان همچنین وضعیت نداریم و این روند جای بسیار تاسف است.
عملکرد شبکه استانی صدا و سیمای مرکز کردستان غیرقابل دفاع است
وی با بیان اینکه وضعیت حاکم بر کردستان در سالهای 84 تا 88 رسانه های استان و میزان اعتماد عمومی مردم را به لبه پرتگاه سوق دادند، افزود: طی سه سال اخیر اقدامات خوبی برای ترمیم و مرمت این اعتماد صورت گرفته است ولی تا رسیدن به شرایط بهتر باز هم فاصله بسیار است.
خبرنگار هفته نامه سیروان با اشاره به لزوم تقویت خبرنگاران کردستانی و تجهیز آنها به شیوه های نوین و علمی روز برای فعالیت در عرصه رسانه بیان کرد: خود خبرنگاران نیز باید با تلاش زمینه را برای تاثیرگذاری بیشتر بر افکار عمومی فراهم کنند.
وی ضمن انتقاد بر وضعیت حاکم بر صدا و سیمای مرکز کردستان گفت: علیرغم صرف هزینه های هنگفت برای اداره کردن یک شبکه استانی در کردستان، متاسفانه این رسانه جایگاه و تاثیرگذاری خوبی در استان ندارد که این وضعیت به دلیل عدم توجه به نیازهای مخاطب تاثیرگذاری چندانی در کردستان ندارد.
در ادامه این نشست مژگان وفایی، روناک کنعانیان و شنو نوری از اعضای خانه مطبوعات کردستان در خصوص وضعیت نشریات محلی، دانشجویان و مسائل پژوهشی نیز به بیان سوالات خود پرداخته و سپس نوبت به استاندار، رئیس دانشگاه کردستان و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی رسید تا به بیان نظرات خود در این خصوص بپردازند.
فضا برای انتقاد خبرنگاران در کردستان وجود دارد
استاندار کردستان در ابتدا ضمن اظهار خوشحالی از برگزاری نشست های این چنین عنوان کرد: من از روز اولی که وارد کردستان شدم از خبرنگارن خواستم که انتقادات خود را بدون هیچگونه ترسی اعلام کنند و در طول سه سال اخیر نیز حتی یک بار به یک گزارش و خبر انتقادی از سوی رسانه ها پاسخ نداده ایم.
علیرضا شهبازی با بیان اینکه نقد و انتقاد زمینه را برای اصلاح امور فراهم می کند، عنوان کرد: مدیرانی که از انتقاد می ترسند ضعیف هستند و به همین دلیل مدیران ضعیف همواره نمی خواهند خبرنگاران و رسانه های جمعی از وضعیت فعالیت آنها گزارش تهیه کنند.
وی با اشاره به این مهم که خبرنگاران نیز باید در بیان انتقادات خود خدمات دولت در حوزه های مختلف را نادیده نگیرند، افزود: بیان انتقاد زمانی موثر است که سازنده باشد و به همین دلیل باید جوانب مسائل را به خوبی بررسی کرده و سپس در مورد آن موضوع گزارش و یا تحلیل انتقادی مطرح کرد.
عده ای در خارج از استان در عرصه رسانه دخالت می کنند
استاندار کردستان گفت: متاسفانه گاهی اوقات عده ای خارج از استان کردستان برای عرصه رسانه در این استان تصمیم گیری می کنند که نمونه آن در مورد تبدیل شهرستان سقز به فرمانداری ویژه است که به جای تحلیل این اتفاق خوشایند افراد انگشت شماری به این وضعیت انتقاد داشته و اعلام کردند که برای عملی شدن این مهم از رانت استفاده شده است که این خبر و گزارش از اساس دروغ و بی پایه بود.
وی خبرنگاران کردستانی را افرادی سالم عنوان کرد و یادآور شد: استانداری کردستان و سایر دستگاه های دولتی از تمام ظرفیت های در اختیار خود برای کمک به خبرنگاران استفاده می کنند و تلاش می شود که نیازهای این قشر نیز به صورت ویژه تامین و مورد پیگیری قرار گیرد.
شهبازی با اشاره به اینکه دولت در حوزه های مختلف خدمات زیادی را به مردم استان کردستان ارائه کرده است، اظهار داشت: مردم استان کردستان مردمی قدرشناس هستند و به همین دلیل است که ما تلاش می کنیم به بهترین شکل ممکن به مردم این استان خدمت کرده و برای رفع نیازهای آنها از تمام ظرفیت های در اختیار استفاده کنیم.
وی بیان کرد: برای خدمتگزاری بهتر به مردم مدیران به کارگیری شده در کردستان دارای ویژگی های مثبت زیادی هستند و انتظار می رود که با فراهم کردن فضا و شرایط بهتر زمینه برای حضور افراد تحصیل کرده و بومی در مدیریت های مختلف در این استان فراهم شود.
آگهی های تبلیغاتی در نشریات محلی کردستان ساماندهی می شود
در ادامه این نشست مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان در سخنانی با اشاره به لزوم ساماندهی وضعیت آگهی های تبلیغاتی در مطبوعات و نشریات محلی افزود: آگهی های تبلیغاتی یکی از منابع اصلی درآمد نشریات محلی است و به همین دلیل باید وضعیت حاکم بر این حوزه در استان ساماندهی شود.
قباد میمنت آبادی همچنین از ایجاد ساز و کار مشخص در راستای ساماندهی وضعیت خبرنگاران خبر داد و گفت: باید برنامه ریزی لازم برای ساماندهی خبرنگاران فراهم شود و در همین راستا اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان با خانه مطبوعات اقدامات اولیه را آغاز کرده است.
وی افزود: در کنار مباحث حوزه رسانه، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان برنامه های متعدد دیگری نیز در حوزه های مختلف فرهنگی و هنری تدارک دیده و انتظار می رود که با اجرایی کردن آنها زمینه برای ارتقاء جایگاه این استان در تمامی بخش ها فراهم شود.
در پایان این نشست استاندار کردستان وعده داد که پنج شنبه هفته آینده نشست دیگری با اصحاب رسانه و خبرنگاران کردستانی برای پیگیری مسائل و مشکلات آنها برگزار کند.
نظر شما