به گزارش خبرگزاری مهر، حمیدرضا قاسمی در این باره اظهارداشت: میراث معنوی و صنایع دستی جزیی از فرهنگ و هنر ارزشمند ایران زمین هستند و برای حفاظت و نگهداری از این میراث کهن باید برنامه ریزی های منسجم صورت پذیرد که ثبت آنها در فهرست آثار ملی کشور گام موثر و مهمی در حمایت و حفاظت از این میراث است.
وی افزود: حوزه صنایع دستی استان قزوین با پیگیری هایی که داشته 11 پرونده میراث معنوی، مهارت را در صنایع دستی برای ثبت در فهرست آثار ملی کشور آماده کرده است و در هفتمین نشست شورای عالی ثبت کشور که در بهمن ماه در استان سمنان برگزار می شود ارائه خواهد شد.
قاسمی با اشاره به روند ثبت این آثار بیان کرد: استان قزوین با توجه به غنای تاریخی و فرهنگی از میراث معنوی و هنرهای سنتی متنوع و ارزشمند برخوردار است و 11 پرونده میراث معنوی، مهارت شامل منجوق دوزی، نقاشی دیواری، چپی بافی، رفوگری، گیوه دوزی، سنگتراشی سنتی، جوراب بافی سنتی، پرچینه بافی، نقوش گلیم ارداق، تراش شیشه، ایزار هستند که امیدواریم بتوانیم برای حفظ و صیانت از این آثار آنها را به ثبت برسانیم.
نمایشگاه آثار هنرآموختگان شهرستان قزوین در ایام الله دهه فجر
معاون صنایع دستی و گردشگری قزوین عنوان کرد: به مناسبت گرامیداشت دهه فرخنده فجر نمایشگاه آثار هنرآموختگان صنایع دستی شهرستان قزوین برگزار می شود.
قاسمی بیان کرد: آموزش صنایع دستی و هنرهای سنتی در استان قزوین با استقبال خوبی همراه است و در هر دوره هنرجویان بسیاری با آموختن فنون هنرهای سنتی پا به عرصه تولید محصولات صنایع دستی می گذراند.
وی با اشاره به برگزاری این نمایشگاه اظهارداشت: نمایشگاه هنرآموختگان صنایع دستی که در ایام الله دهه فجر برپا خواهد شد، بیش از دو هزار اثر از 450 نفر هنرآموخته مراکز آموزشی صنایع دستی شهرستان قزوین را به نمایش خواهد گذاشت تا بیانگر توانایی هنر جویان در تولید محصولات صنایع دستی و آموزش مربیان خبره این مراکز باشد.
وی افزود: تمامی مراکز آموزشی در برگزاری این نمایشگاه همکاری می کند، این مراکز شامل مرکز آموزش صنایع دستی شهر قزوین، کانون توانبخشی سبا، کانون اعصاب و روان مهر، و کانون توانای قزوین، کانون اصلاح و تربیت است و آثار رودوزیهای سنتی، سرمه دوزی سفال، سراجی سنتی "چرم"، معرق، گلیم، منبت، تذهیب و نگارگری، گره چینی ، زیور آلات سنتی، تراش سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی، ویترای "نقاشی روی شیشه"، نقاشی روی چرم و نقاشی و چاپ روی پارچه "باتیک" و حصیر بافی را که پس از یک دوره سه ماهه با تلاش خلاقانه مدرسان و هنرجویان حاصل شده به نمایش می گذراند.
قاسمی یادآورشد: رشته های رودوزی سنتی، سرمه دوزی، گلیم بافی و سراجی سنتی از پر مخاطب ترین رشتههای آموزشی این مراکز هستند که به صورت تلفیقی و با ایده هایی جدید و خلاقانه به عرصه ظهور رسیده است.
وی گفت: همچنین رشته های گره چینی و حصیر بافی از جمله رشته های بومی استان قزوین است که با حمایت های اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری با هدف احیا و توسعه این رشته ها و نیز ایجاد اشتغال در مرکز آموزش برگزار می شود دورههای ویترای و نقاشی روی چرم نیز از جمله رشتههای مزیت دار است که به علت کاربردی بودن و وجود بازار مناسب مورد توجه و استقبال بی نظیر مخاطبان قرار گرفته است.
نمایشگاه صنایع دستی و هنرهای سنتی هنرآموختگان در ایام دهه فجر در نگارخانه محصص پذیرای علاقمندان خواهد بود.
کشف یک اثر تاریخی در حفاری خیابان شهید انصاری قزوین
کشف یک اثر تاریخی در حفاری خیابان شهید انصاری قزوین
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین گفت: در پی حفاری شرکت آب و فاضلاب شهری برای تعویض لوله های پوسیده آب در خیابان شهید انصاری جنب مسجد تاریخی هفت درب، شهر قزوین آبخوره خمارتاشی نمایان شد.
اسدالله بیرانوند در این باره اظهارداشت: شهر قزوین به لحاظ موقعیت تاریخی که در دوران مختلف داشته، دارای لایه های بسیار ارزشمند تاریخی است که در اغلب اوقات با حفاریهای صورت گرفته در بافت تاریخی به این لایه های میرسیم که نیاز به مطالعه و بررسی توسط کارشناسان در حوزه تاریخی و باستان شناسی دارد.
بیرانوند با اشاره به کشف این اثر افزود: در پی حفاری که توسط شرکت آب و فاضلاب شهر قزوین برای تعویض لوله های پوسیده آب در این منطقه صورت گرفته بود بقایای آبخوره خمارتاشی پدیدار شد که با بازدید و نظارت کارشناسان فنی این حفاری متوقف گشت و بررسی آن با توجه به زمانبر بودن مدت مطالعه و همچنین قرار گرفتن این اثر تاریخی در محل پرتردد مردم که به فعالیت روزمره مشغول می باشند به زمان دیگری موکول شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین بیان کرد: هم اکنون محل حفاری شده توسط کارشناسان مجددا پر شده و ادامه کاوش و بررسی از این منطقه در دستور کار قرار دارد و در آینده نزدیک انجام خواهد شد.
آبخوره قنات خمار تاشی به دستور حاکم وقت قزوین "امیر خمارتاش عمادی513-500" تاسیس شد و از عمیق ترین قنات قزوین "قنات خمار تاش" برای کاربری عمومی آبگیری می شد.
نظر شما