۱۴ اردیبهشت ۱۳۸۴، ۱۱:۵۰

عضو هيات علمي دانشگاه آزاد اسلامي گرگان :

برگزاري دوره هاي بازآموزي تداخل دارويي در نسخه پزشكان را كاهش مي دهد

عضو هيات علمي دانشگاه آزاد اسلامي گرگان گفت: تداخلات دارويي از مهمترين خطاهاي دارويي در نسخه نويسي است كه نوع شديد آن زندگي فرد را در معرض خطر قرار مي هد و يا منجر به آسيب دائمي در بيمار مي شود.

به گزارش گروه حوزه و دانشگاه "مهر"، محبوبه قرباني با بيان اين مطلب افزود : از 5800 نسخه اي كه از 43 پزشك در شهرهاي استان گلستان (بجز گرگان) بررسي شد در 49/8 درصد نسخ تداخل دارويي مشاهده شد كه پني سيلين با تتراسايكلين ها 67/41 درصد، فورازوليدون با آمينهاي غيرمستقيم 33/13درصد بيشترين و پروپرانول با وراپاميل، هالو پريدول با ليتيوم با 67/1 درصد كمترين تداخل هاي دارويي  مشاهده شده در نسخ دارويي بودند.

وي مهمترين علل بروز تداخل دارويي در نسخه پزشكان را عدم برقراري ارتباط درست بين پزشك و بيمار، اشتباه در مقدار محاسبه دارو، پافشاري بيمار براي تجويز يك داروي خاص و مصرف داروهاي مختلف توسط بيمار اعلام كرد.

قرباني همچنين تصريح كرد : تداخل دارويي در نسخ پزشكاني كه 4  قلم دارو به بالا تجويز كرده بودند 65/1درصد بود در حالي كه در نسخ هاي كمتر از 4 قلم دارو اين رقم 95 درصد بود كه اين امر نشان دهنده ارتباط معني داري بين تعداد اقلام دارو در نسخه است.

قرباني ادامه داد: آموزش چهره به چهره به پزشكان در مورد داروها و اثرات آنها و شركت آنان در دوره هاي بازآموزي تداخل دارويي و داروشناسي باعث كاهش تداخلات دارويي در نسخه نويسي پزشكان مي شود.

کد خبر 179258

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha