۲ بهمن ۱۳۹۱، ۱۳:۲۷

زارعی :

برنامه های حمایتی برای کلزاکاران کرمانشاهی وجود ندارد

برنامه های حمایتی برای کلزاکاران کرمانشاهی وجود ندارد

کرمانشاه - خبرگزاری مهر: محقق دانه های روغنی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه گفت: نبود بذرکاران و ماشین آلات مخصوص برداشت کلزا و عدم برنامه های حمایتی لازم از کلزاکاران از جمله محدودیت های موجود بر سر راه کشت کلزا برای کشاورزان در استان کرمانشاه است.

اسدالله زارعی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: مصرف سرانه سالیانه روغن خوراکی هر فرد در کشور حدود 18 کیلوگرم است.

وی ادامه داد: با توجه به مصرف این روغن خوراکی در کشور تنها یک میلیون تن و روغن خوراکی در کشور تهیه و 90 درصد مابقی آن ازخارج از کشور وارد می شود.

وی کلزا را یکی از مهمترین دانه های روغنی در تهیه روغن خوراکی عنوان کرد.

وی گفت: کلزا گیاهی سازگار با شرایط آب و هوایی کشور و همچنین استان کرمانشاه است.

زارعی ابراز داشت: این گیاه به صورت بهاره و پائیزه کشت می شود و درارقام پائیزه، کلزا بخش زیادی از نیاز آبی خود را از نزولات آسمانی تامین می کند.

وی کلزا را گیاه بسیار خوبی در تناوب گندم، جو و ذرت دانست و تصریح کرد: با قرار گرفتن کلزا در تناوب زراعی استان بعضی از بیماری های مهم گندم مثل با خوره که در شرایط فعلی در کشت های پی در پی گندم عملکرد محصول را کاهش می دهد رامی توان کنترل کرد

این محقق دانه های روغنی مرکزتحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه گفت: بسیاری از علف های هرز باریک برگ که کنترل آنها در زراعت گندم و جو مشکل است در زراعت کلزا به راحتی قابل کنترل هستند.

وی تصریح کرد: دانه کلزا بیش از 40 درصد روغن دارد که از کیفیت بالایی نیز برخوردار است.

زارعی گل های کلزا را دارای شهد زیادی دانست به طوری که غذای بسیار مناسبی برا ی زنبورهای عسل محسوب می شوند که با توجه به این امر می توان گفت کلزا نقش مهمی نیزدرصنعت زنبور داری دارد.

وی درباره زمان برداشت کلزا بیان داشت: زمان برداشت کلزا زمانی است که دانه های روغنی دیگر هنوزبرداشت نشده اند و ظرفیت خالی کارخانجات روغن کشی را در زمان برداشت پر می کند.

محقق دانه های روغنی مرکزتحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه زراعت کلزا را یک زراعت مدیریت پذیر عنوان کرد و اظهار داشت: زراعت  کلزا احتیاج زیادی به مراقبت های ویژه دارد به طورمثال باید به زمان کاشت کلزا توجه زیادی شود زیرا کاشت زود هنگام یا دیرهنگام آن مشکلاتی را برای گیاه به وجود می آورد.

زارعی تصریح کرد: در صورتی که مدیریت خوبی در زراعت کلزا ایجاد شود محصول خوب و قابل قبولی با درآمد کافی برای کشاورزان به همراه خواهد داشت.

وی گفت: زمان کشت کلزا در کرمانشاه باید ازدهه سوم شهریور ماه تا دهه اول مهر ماه باشد زیرا  در زمان شروع یخبندان پائیزه این گیاه باید 8 الی 10 برگ کامل زخیم و قوی داشته باشد تا بتواند در مقابل سرما و یخبندان مقاومت خوبی از خود نشان دهد.

وی در مورد عمق کاشت گیاه کلزا نیز گفت: رعایت عمق کاشت نیز در زراعت کلزا دارای اهمیت فراوانی است زیرا دانه کلزا بسیار ریزبوده و در صورتی که عمق مناسب آن ( حدود یک تا سه سانتی متر) رعایت نشود دچار بد سبزی شده و درنهایت باعث کاهش محصول می شود.

زارعی بیان کرد: برداشت کلزا نیزدارای حساسیت خاصی است چون که رسیدن دانه کلزا به طورهمزمان و یکنواخت صورت نمی گیرد، بنابراین باید زمان برداشت را طوری انتخاب کرد که ریزش دانه به حداقل ممکن کاهش یابد ودرصورت تاخیر دربرداشت میزان زیادی ازدانه ها قبل ازبرداشت به زمین ریخته ویا درزمان برداشت دربرخورد با تیغه های کمباین به خرجین های حاوی دانه، آنها را شکسته و باعث ریزش دانه می شود.

وی درباره میزان مصرف کود اوره درکلزا گفت: این کارباید با دقت صورت گیرد زیرا کمبود آن باعث کاهش محصول و مصرف زیاد سبب خوابیدگی کلزا می شود.

محقق دانه های روغنی مرکزتحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه اظهارداشت: مصرف بذر در زراعت کلزا نیز باید با دقت صورت گیرد.

کد خبر 1795749

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha