به گزارش خبرنگار مهر، روز 19 دی ماه 1384 هواپیمای فالکون سپاه پاسداران در ارومیه سقوط کرد و مردانی از دیار عشق که در سالهای جنگ از قافله دوستان خود جا مانده بودند آسمانی شدند که در میان آنها سردار سرتیپ پاسدار سعید مهتدی جعفری فرمانده وقت لشکر محمدرسول الله(ص) نیز حضور داشت.
سردار شهید سعید مهتدی جعفری در سال 1337 در شهرستان پیشوا به دنیا آمد و دوران ابتدایی را در مدرسه شیخ جنید پیشوا سپری کرد وپس از اخذ مدرک کاردانی در مدارس روستاهای ابردژ(قلعه بلند) ورامین، توچال، پاکدشت و طارند پیشوا به تدریس پرداخت.
در زمان حکومت محمدرضا پهلوی به خیل کثیر یاران امام(ره) پیوست و سازماندهی پخش اعلامیه های امام(ره) را در زادگاهش پذیرفت و پس از پیروزی انقلاب به عضویت جهادسازندگی درآمد و در جمع آوری محصولات و کاشت آن به کشاورزان کمک کرد.
سردار مهتدی از سال 1357 وارد راهی شد که در سال 1384 با شهادتش به پایان رسید
سردار مهتدی از سال 1357 وارد راهی شد که در سال 1384 با شهادتش به پایان رسید و شروع راه آسمانی آخرت را رقم زد. وی یکصد ماه در جبهه بود و 65 درصد جانبازی داشت.
یکی از شاخصه های مردم شهرستانهای ورامین و پیشوا گرایش دینی آنهاست که بارزترین مصداق بروز و ظهور این شاخصه، ماجرای ۱۵خرداد سال ۴۲ بود که نگاه مردم به مرجعیت، آن را شکل داد و با اینکه در آن مقطع مرجع روحانی نبود، مردم ازخودشان رفع تکلیف نکردند.
از سال 84 تا دو سال قبل هر ساله مسئولان شهرستانهای ورامین و پیشوا به یاری خانواده شهید سردار مهتدی مراسم سالگردی برای این شهید بزرگوار برگزار می کردند که متأسفانه قریب به دو سال است، مسئولان این شهرستانها تمایلی به برگزاری این مراسم نشان نداده اند.
برادر سردار شهید سعید مهتدی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: جایگاه شهدا در جامعه بسیار بالاست و مردم به شهدا اعتماد و اعتقاد دارند و شهدا باعث افتخار هر منطقه ای شده اند.
رضا مهتدی در رابطه با خصوصیات این سردار شهید بیان داشت: سدار مهتدی در 19 دی ماه 84 به مقام والای شهادت رسید که رفتار این سردار بسیار عالی بود و کارهایی که انجام می دادند، بحث خودنمایی نداشت و معمولاً کسی حتی خانواده هم از کارهای خیری که ایشان انجام می داند متوجه نمی شد.
سردار مهتدی به بیت المال بسیار مقید بود
وی افزود: سردار مهتدی به بیت المال بسیار مقید بود؛ به طوری که به خود و خانواده اش سختی می داد که نکند از طریق بیت المال مدیون مردم شود.
برادر سردار شهید مهتدی عنوان کرد: در بحث خدمت و کار کردن عالی بود و در کارهای خدماتی بعد از جنگ، کارهای نظامی در زمان جنگ و همچنین در کارهای امنیتی بعد از جنگ شرکت می کرد و متعلق به خانواده اش نبود و دائم در مأموریت و مسائل امنیتی کشور شرکت می کرد آن موقع که سردار به شهادت رسیدند خودشان را با کار کردن وقف مملکت کرده بودند.
وی ادامه داد: از نظر اخلاق و رفتار این سردار نه تنها من، بلکه مردم هم می گویند که شخصیت ایشان طوری بود که مردم هم او را دوست داشتند چون خودشان را وقف مردم کرده بودند و مردم این را می دانستند و به همین دلیل الان که هفت سال از شهادتشان می گذرد مردم با یک نشاط خاطر زیادی از ایشان صحبت می کنند.
مهتدی تصریح کرد: خاطره ای که از برادرم دارم این است که ایشان در زمان جنگ مجروح شده بودند و ترکش به ساق پایش خورده بود. تا چهار روز پایش را بسته بود و با این حالت که بسیار دردآور بود به خاطر اینکه عملیات با موفقیت انجام شود در منطقه ماند و بعد از چهار روز در بیمارستان بستری شد و مراحل درمان را انجام داد. چون زمانی بود که بعضی از فرماندهان ترکش خورده بودند و ایشان مجبور بود در منطقه بماند و این شهید از نظر کاری و اطلاعات نظامی جزو کسانی بود که در کشور بی نظیر بودند.
دو سال است که سالگرد سردار مهتدی برگزار نمی شود
وی با اشاره به عدم برگزاری سالگرد سردار مهتدی گفت: الان دو سال است که سالگرد سردار مهتدی برگزار نمی شود. سالهای قبل به این شکل بود که مسئولان پا جلو می گذاشتند و با کمک هم سالگرد را برگزار می کردیم، ولی الان دو سال است که درخواست نکرده اند و این مراسم برگزار نشده است. اگر درخواست می کردند، با همکاری هم این مراسم را بر پا می کردیم.
برادر سردار شهید سعید مهتدی اضافه کرد: البته در تهران این سالگرد این شهدا در وزارت کشور برگزار شد. این مراسم 19 دی ماه در پادگان ولیعصر(عج) در مسجد فاطمه الزهرا(س) برگزار شد، ولی در منطقه ورامین و پیشوا سابقاً مسئولان شهرستان، ستاد را تشکیل می دادند و هماهنگی می کردند و مراسمی را برگزار می کردیم که با حضور مسئولان کشوری بود. اما الان دو سال است که تمایلی نشان نداده اند و مراسم برگزار نشده است.
به عنوان خانواده شهید، نباید این موضوع را پیگیری کنم
وی تصریح کرد: من به عنوان خانواده شهید، نباید این موضوع را پیگیری کنم، چون خود منطقه نیاز به این نوع مراسم دارد و خود مسئولان باید دنبال این قضایا باشند و ما هم به عنوان خانواده شهید با آنها همکاری می کنیم و آنچه از دستمان بر آید انجام می دهیم ولی تنها نمی توانیم کاری کنیم و اکثر کارها دست مسئولان است.
مهتدی افزود: اگر مسئولان از ما کمک می خواستند در هر زمینه ای کوتاهی نمی کردیم نه برای برگزاری مراسم این شهدا، بلکه برای هر شهید دیگری هم می خواستند مراسم برگزار کنند، کوتاهی نمی کردیم چون وظیفه مان است که یاد و خاطره آنها را پاس بداریم.
وی اظهار داشت: مراسمی که در سطح کشوری است باید همه ارگانها باشند، مثلاً فرماندار، امام جمعه. البته امام جمعه فقط می تواند شرکت کند، ولی کار اجرایی دست فرماندار، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، شورای شهر و... است؛ چون هزینه هایی دارد که باید بودجه های آن تأمین شده باشد. باید یک ستاد برای آن مراسم تشکیل شود که این ستاد همه ارگانها را در نظر می گیرد و اگر این ستاد تشکیل نشود نمی توان این کار را انجام داد.
برادر سردار شهید سعید مهتدی ادامه داد: وقتی مسئولان رده بالا را در این مراسم دعوت می کنند، باید مسئولان شهر و شهرستان نیز حضور داشته باشند، چون می خواهند وارد منطقه شوند و باید از لحاظ امینی و اسکان و... مورد بررسی قرار بگیرد، ولی فرمانداران و فرمانده های سپاه نقش اصلی را در برگزاری این مراسم دارند.
مسئولان اگر تلاش می کردند، کمکشان می کردیم
وی تصریح کرد: مسئولان اگر تلاش می کردند، کمکشان می کردیم، الان مراسم سالگرد سرلشکر اردستانی را نیز در تهران را خانواده اش برگزار کرده یا برای شهید ستاری مراسمی را نگذاشتند؛ تمام سردارهایی که در منطقه بوده اند همه در دی ماه شهید شده اند و می طلبید که مراسمی برای هر سه شهید این منطقه به طور کلی برگزار می شد که از آن مردم و مسئولان استفاده می کردند که این کار را نکردند.
مهتدی افزود: توقع خاصی از مسئولان نداریم فقط اگر پیشقدم می شدند این مراسم را برگزار می کردیم، شاید برای شهدای دیگر انجام داده باشند ولی اگر بخواهند انجام دهند ما نیز به آنها کمک می کنیم.
علیرضا مهدی زاده
نظر شما