صادق کرمیار کارگردان "خاطرات مرد ناتمام" درباره پخش هر شب این سریال به خبرنگار مهر گفت: پخش سریال به این شیوه که ره شب یک قسمت از کار روی آنتن برود دیگر جا افتاده است و مردم دوست دارند هر شب یک سریال را پیگیری کنند.
وی افزود: اتفاقا سریال هفتگی است که فرصتی برای دیدنش پیش نمیآید، چون آنقدر برای مردم در طول هفته درگیریهای کاری و خانوادگی پیش میآید که ممکن است فراموش کنند قسمت قبلی سریالی چه بوده است.
کارگردان "خاطرات مرد ناتمام" درباره سریالهای تاثیرگذار توضیح داد: اکنون سریالهای بلندمدت است که میتواند تأثیرگذار باشد. آثار 13 یا 26 قسمتی چندان تأثیر ماندگاری بر مخاطب ندارد. اما میتوان با مدیریت صحیح و منسجم سریالهای بیشتر از 100 قسمت هم ساخت.
تلویزیون تنها سرمایهگذار آثار تاریخی است
این کارگردان در پاسخ به اینکه چه تلاشی برای به تصویر کشیدن صحیح برهه تاریخیای که در سریال به تصویر کشیده میشود کرده است، توضیح داد: سریالهای تاریخی از دو حیث محتوایی و اجرایی قابل کنکاش هستند. خوشبختانه تلویزیون اکنون تنها جایی است که برای ساخت سریالهای تاریخی سرمایه گذاری میکند. اگر ملتی از عقبه خود جدا شود، قطعا نمیتواند حرکت درستی به جلو داشته باشد. بنابراین فعالیت تلویزیون در این عرصه قابل تقدیر است.
کرمیار تصریح کرد: سریال تاریخی فقط یک لایه ندارد. ما زمان پرداختن به تاریخ معاصر صرفا به لایه سیاسی آن فکر میکنیم. بنابراین وقتی میگوییم سریال درباره تاریخ معاصر است، همه تصور میکنند با یک اثر سیاسی روبرو هستند اما جامعه ما دارای ابعاد مختلف فردی، اقتصادی، فرهنگی، خانوادگی و... است.
لزوم آشنایی مردم با مناسبات زندگی اجدادشان
کارگردان "خاطرات مرد ناتمام" با بیان اینکه نیاز جامعه به سریالهای اینچنینی بیشتر است، یادآور شد: مردم باید وضعیت مناسبات خانوادگی و اجتماعی در 100 سال گذشته را به صورت مستند و دقیق ببینند تا تصوری از این داشته باشند که 100 سال پیش اجداد ما با چه مناسباتی زندگی میکردند.
وی تأکید کرد: زمانی که صحبت از مشروطه میشود هیچ شناختی از وضعیت اجتماعی و خانوادگی آن دوران وجود ندارد. حتی برخی از عوامل فیلم با اسامی مشاغل آن دوران بیگانه بودند. مثلا نمیدانستند زهتابی چه شغلی است. برخی خبر نداشتند مسقطی چیست. شناخت مناسبات اجتماعی، خانوادگی، اقتصادی و... گذشتگان به ما در تحلیل وضعیت موجود کمک میکند. اینکه آیا عقب رفتهایم، حرکتمان رو به جلو است، یا درجا میزنیم؟
خدا حاتمی را برای ساخت شهرک سینمایی بیامرزد
کرمیار با اشاره به اینکه یک سریال میتواند چنین مفاهیمی را برای مردم جا بیندازد، اظهار کرد: در چنین صورتی است که میتوانیم بفهیم چرا مردم در مقابل رژیم پهلوی قیام کردند. چه عواملی باعث این موضوع شد؟ خوشبختانه بخش عمده سریال ما در همین زمینه است؛ سریالی تاریخی که به تحلیل مناسبات اجتماعی و خانوادگی میپردازد.
این کارگردان در پایان با اشاره به بحث اجرایی در حوزه سریالسازی تاریخی گفت: متأسفانه ما جای مانور کمی در این زمینه داریم. برای همین ناچاریم داستانها را به لوکیشنهای خاص محدود کنیم. خدا علی حاتمی را بیامرزد که شهرک سینمایی را ساخت و برای فیلمسازان بعدی بانی خیر شد. در این زمینه تلویزیون است که میتواند برای ساخت این سریالها سرمایهگذاری مناسب کند.
"خاطرات مرد ناتمام" که این روزها از شبکه یک سیما روی آنتن میرود، به تاریخ معاصر در زمان سپهبد زاهدی میپردازد. داستان این مجموعه درباره جوانی به نام همایون پورسینا است که قصد سفر به خارج از کشور را دارد و در این سفر خاطرات پدربزرگش را که او نیز «همایون» نام داشته و به تازگی فوت شده است، میخواند. همایون، پدربزرگ او که در فرانسه داروسازی خوانده و به ایران بازگشته است، درصدد تاسیس یک لابراتوار در زیرزمین خانه پدریاش است اما سفارت انگلیس، شهربانی و دیگران برای جلوگیری از این موضوع سنگاندازی میکنند و ...
امین زندگانی، سروش صحت، محمدرضا داودنژاد ، محمود پاک نیت، مهرداد ضیایی، مهوش صبرکن، داوود فتحعلی بیگی، سیامک صفری، شهزاد صفوی، مجید سعیدی، امیر حسین مدرس، مهشید حبیبی، آزاده شمس، وحید حیدری، صفر کشکولی، حمید بهرامی فواد، مونیا جمال پور، نسترن هاشمی، فرانک کلانتر، وحید الهویی، هومن ستوده، اتابک نادری، همایون حسینیان، مسعود سخایی، محمود بیاتی، رژان تقی زاده، جلال پیشواییان و سارا خوئینی ها از بازیگران اصلی پروژه هستند.
نظر شما