۲۵ بهمن ۱۳۹۱، ۱۴:۴۳

کمالی در گفتگو با مهر:

تحقق مدرسه هوشمند روستایی در زین آباد/چرخ هوشمندسازی بر مدار خیرین می‌چرخد

تحقق مدرسه هوشمند روستایی در زین آباد/چرخ هوشمندسازی بر مدار خیرین می‌چرخد

مشهد - خبرگزاری مهر: تحقق مدرسه هوشمند روستایی در زین آباد در راستای نقشه راهبردی توسعه پایدار روستاها در خراسان رضوی در حالی دنبال می شود که روند هوشمند سازی مدارس این استان به دلیل کمبود اعتبارات آهسته و لاک پشتی به راه خود ادامه می دهد.

به گزارش خبرنگار مهر، برای هوشمند سازی مدارس دولت تعهداتی دارد ولی مدارس می توانند از محل مشارکت های مردم، خیرین و صاحبان کارخانجات در این مسیر استفاده ببرند.

طبق آمار منتشر شده در سال 91 دو میلیارد تومان برای هوشمندسازی مدارس استان تاخصیص یافته که به نظر می رسد این مبلغ برای هوشمندسازی کافی نباشد، البته مسئولان مدارس در این زمینه بیکار ننشسته و با کمک خیرین اقدام به تهیه اعتبارات کرده اند.

چرخ هوشمندسازی بر مدار خیرین می چرخد

امسال 300 میلیارد ریال برای هوشمند سازی مدارس در کشور در نظر گرفته شده که سهم خراسان رضوی در این زمینه تاکنون تخصیص نیافته و ظاهرا چرخ هوشمند سازی مدارس در این استان باید بر مدار کمک های خیرین بچرخد.


عضو انجمن علمی تجارت الکترونیک ایران با بیان اینکه راه اندازی نخستین مدرسه هوشمند در روستای زین آباد بجستان با همکاری خیرین محقق می شود در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار می دارد: ایجاد نقشه راهبردی توسعه پایدار روستایی در ابعاد اقتصادی، فرهنگی و آموزشی بر مبنای فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی با بهره گیری از تجربیات جهانی نیاز به ایجاد ساختاری مستقل و مردم محور دارد که با کمک مردم و برای مردم این راهکارها را پیاده سازی و مدیریت کند.

نوید کمالی  بیان می کند: هدف اصلی طرح هوشمندسازی تربیت دانش آموزانی محقق و پژوهنده است، دانش آموزانی که متناسب با علوم و فن آوری های امروز بتوانند با استفاده از رایانه وامکان جستجو در اینترنت و فضای مجازی، در علوم و موضوعات مختلف بر علم و دانش خود بیفزایند.

وی با بیان اینکه روند کند هوشمند سازی در مدارس استان باعث می شود تا فرآیند این کار سالها به طول بینجامد می افزاید: دانش آموزان روستایی باید همگام با همقطاران خود در شهرها از این برنامه ها بهره مند شوند و با توجه به اینکه این امر با اعتبارات دولتی به این زودی میسر نمی شود در این زمینه روی کمک خیرین نیک اندیش حساب ویژه ای باز شده است.

وی با بیان اینکه خیرین در همه عرصه های خدمت حضوری فعال دارند می افزاید: هوشمند سازی مدارس روستای زین آباد که برای اولین بار در کشور انجام می شود نیز کاری است که با مشارکت فعالانه خیرین جامه عمل به خود پوشیده است.

تجهیزات مدارس هوشمند مناطق محروم در خدمت روستا

کمالی با بیان اینکه توسعه مناطق محروم روستایی در دستور کار قرار گرفته عنوان می کند: تجهیزات مدارس هوشمند در مناطق محروم و روستایی علاوه بر ارتقاء سطح آموزش و تحصیل می تواند بستری مناسب برای عرضه جدیدترین دوره های آموزشی به کشاورزان روستایی در حوزه های ارتقاء سطح تولید محصولات روستایی بصورت از راه دورشود.


وی با اشاره به اینکه فناوری اطلاعات به عنوان ابزار و راهکاری موثر می‌تواند به تسهیل و ارتقای سطح ارتباط جوانان و اقشار تاثیرگذار جامعه منجر شود می افزاید: خوشبختانه در طی سالهای اخیر با تلاش و همت مدیران عرصه فناوری اطلاعات امروز دسترسی به بیش از 1500 خدمت دولت الکترونیک در روستای کشور از جمله روستای زین آباد باعث شده سطح و کیفیت آموزش و اقتصاد روستایی ارتقاء یابد.

اقتصاد و تولید ملی وابسته به روستاها

وی با تاکید بر اینکه اقتصاد و تولید ملی وابسته به روستاهاست ادامه می دهد: خوشبختانه ایجاد روستای الکترونیک باعث شده که ما بتوانیم در این خطه و شهرستان فعالیت های زیادی محور تحول و توسعه روستایی داشته باشیم که از جمله آنها می توان به طرحهایی مانند گلزارهای الکترونیک شهدا اشاره کرد که در حوزه فرهنگی برای مقابله با ناتوی فرهنگی و جنگ نرم ایجاد شد و توانست با بهره گیری از فناوری اطلاعات در عرصه بصیرت افزایی پیشگام باشد.

وی با بیان اینکه در مراسم افتتاح نخستین گلزار الکترونیک شهدا کشور، دو نفر از خیرین این شهرستان هزینه های راه اندازی و تجهیز نخستین مدرسه هوشمند روستایی کشور در روستای الکترونیک زین آباد را تقبل کردند می افزاید: خانواده های تازه درگذشته مرحوم حاج اسماعیل حسینی پدر شهید و مشاور ویژه استاندار در امور خانواده شهداء و مرحوم حاج اکبر اکبری از خیرین بنام شهرستان بجستان هزینه های راه اندازی و تجهیز نخستین مدرسه هوشمند روستایی کشور در روستای الکترونیک زین آباد را به عهده گرفتند.

وی با اشاره به مفهوم سخت افزاری هوشمند سازی مدارس بیان می کند: نصب یک سیستم رایانه به همراه یک دستگاه دیتا پروژکتور و نصب یک تخته هوشمند و اتصال و ارتباط این سه قسمت به یکدیگر مفهوم سخت افزاری کلاس های هوشمند است،البته اتصال این کلاس ها  به صورت شبکه ای به مرکز اپراتوری در مدرسه و اتصال به شبکه اینترنت یا اینترنت ملی معنای سخت افزاری را تکمیل می کند.


بررسی راهکارهای توسعه مناطق روستایی

مدیر پروژه توسعه شهری و روستاهای الکترونیک خراسان رضوی با بیان اینکه با توجه به آمارها و اطلاعات استاندارد جهانی میزان دسترسی مردم به فناوری‌های روز از جمله فناوری اطلاعات، تا حدود زیادی درصد فقر یا ثروت ملتها را در ابعاد گوناگون نشان می‌دهد اظهارکرد: هرچقدر این دسترسی بیشتر شود، از میزان فقر در ابعاد مختلف اقتصادی، آموزشی و فرهنگی کاسته می‌شود و راه برای توسعه پایدار هموارتر می شود.

کمالی ادامه داد: طرح‌های توسعه‌دهنده دسترسی به فناوری اطلاعات و ارتباطات میزان مشارکت مردم در حوزه‌های عمومی و دولتی، بهره‌گیری از اطلاعات بازار محصولات کشاورزی و نیز دسترسی به منابع مختلف برای برآورده کردن نیازهای اولیه آنها را افزایش می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه توسعه دسترسی به فناوری اطلاعات در مناطق محروم می‌تواند دسترسی بهتر به آموزش و پرورش را به همراه داشته باشد می افزاید: این امر می تواند شاخص‌های سلامت و بهداشت را در میان خانواده‌های این مناطق ارتقا دهد.

وی عنوان می کند: کشور ما به عنوان یکی از کشورهای در حال توسعه که مسیر پیشرفت را با سرعت طی می کند باید در باب بکارگیری فناورهای ارتباطی و اطلاعاتی نیز گامهایی بلندی برداشته باشدکه این امر با مشارکت و همراهی مردم با دولت می تواند سریع تر محقق شود.

.......................................

گفتگو: زهرا طوسی

کد خبر 1814739

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha