به گزارش خبرنگار بين الملل "مهر" ، عبدالقوي عبدالواسع الارياني سفير جمهوري يمن در تهران امروز دريك كنفرانس مطبوعاتي كه به مناسبت فرا رسيدن پانزدهمين سالگرد وحدت دو يمن برگزار شد به سوالات خبرنگاران رسانه هاي گروهي در خصوص تحولات اخير يمن و موضوع الحوثي پاسخ داد.
وي به روابط منحصر به فرد ميان يمن و جمهوري اسلامي ايران اشاره كرد و گفت سفر علي عبدالله صالح رئيس جمهور كشورش به تهران در سال 2000 و سفر محمد خاتمي رئيس جمهورايران به يمن در سال 2003 به تقويت هر چه بيشتر اين روابط منجر شد.
وي همچنين از امكانات و توانمندي هاي كشورش براي سرمايه گذاري شركت هاي خصوصي ايران خبر داد.
سفير يمن در اين كنفرانس به بررسي تحولات اخير كشورش پرداخت ، وي در خصوص موضوع الحوثي گفت : حسين بدرالدين الحوثي از ماه ژانويه تا سپتامبر سال گذشته دست به شورش شد اما با وجود تلاش هاي گسترده دولت يمن براي حل مسالمت آميز بحران وي از قبول ميانجي گري ها امتناع كرد و دولت مجبور شد براي حفظ امنيت شهروندان و ثبات كشور اين شورش را مهار كند كه در نهايت با كشته شدن وي غائله پايان يافت .
به گفته الارياني ، مسئولان دولت يمن از همان ابتدا تلاش كردند بر اساس روحيه مسئوليت پذيري و تسامح با اين مشكل تعامل كنند و در نهايت مشكل بدرالدين حل شد اما با شورش حسين الحوثي پدر بدرالدين غافلگير شديم، وي از صنعا به استان الصعده رفت و آنجا شروع به سازماندهي تجمعات و جمع آوري طرفداران كرد و عليه مراكز دولتي دست به حمله زد و مردم را عليه دولت تحريك كرد.
وي افزود : از سوي علي عبدالله صالح رئيس جمهور يمن كميته اي با حضور علماي بزرگ و شخصيت هاي مطرح سياسي براي حل مسالمت آميز اين مساله تشكيل شد تا الحوثي را به كنار گذاشتن سلاح و روي آوردن به راه هاي مسالمت آميز و گفتگو متقاعد كنند اما وي همه ميانجي گري ها و راههاي مسالمت آميز را رد كرد و با اقدامات خود امنيت شهروندان و ثبات كشور را در معرض خطر داد كه دستگاه هاي امنيتي و اطلاعاتي بر اساس اختيارات قانوني و جهت حفظ امنيت و ثبات كشور در طي سه تا چهار هفته غائله وي را خاموش كردند .
به گفته وي درادامه از سوي علي عبدالله صالح رئيس جمهور يمن در راستاي حفظ وحدت و ثبات در كشور عفو عمومي صادر شد و طرفداران الحوثي مشمول اين عفو قرار گرفتند.
سفير يمن به اقدام برخي رسانه هاي داخلي و خارجي كه تلاش كردند اين شورش مسلحانه را به مثابه يك درگيري مذهبي و طائفه اي ميان فرقه هاي اسلامي تبديل كنند، اشاره و تصريح كرد: در يمن مذاهب زيدي، شافعي ، اسماعيلي در كنار هم كاملا مسالمت آميز زندگي مي كنند هيچ دادگاه خصوصي وجود ندارد وهمه دادگاه ها مشترك است اما بدرالدين الحوثي تلاش كرد تا گرايش طائفه گري را در پيش بگيرد ، به گفته وي وحدت اسلامي همه مذاهب را در يمن دور هم جمع كرده است.
الارياني گفت : الحوثي مي خواست به جايگاه مذهب شيعه و بطور كلي به شيعيان با اين حركاتش خدشه وارد كند و تلاش كرد از اين مساله براي منافع شخصي و فرصت طلبانه خود سوء استفاده كند.
به گزارش مهر، سفير يمن با اشاره به وحدت دو يمن در 15 سال پيش گفت : 42 سال پيش در يمن شمالي نظام امامي حاكم بود نظامي كه معتقد بود فقط بايد يك خانواده بر يمن حكومت كند و با ناديده گرفتن دمكراسي حكومت را حق خود مي دانست به گفته وي در يمن شمالي نظام امامي و در يمن جنوبي استعمار انگليس حاكم بود، نظام امامي تلاش مي كرد سيستم حكومتي را به دوران قبل از قرون وسطايي برگرداند.
ما در يمن مذهبي بنام شيعه نداريم و تنها فرقه اي بنام زيديه وجود دارد كه پيروان آن نيز مانند ديگر فرقه ها در كمال آزادي ودر چارچوب قانون در انجام آداب مخصوص خود آزاد هستند. |
وي تفكرات نظام امامي را باعث خدشه دار شدن وجهه يمن در جهان دانست و گفت : براي نمونه زماني در يمن بيماري وبا شيوع پيدا كرد و سازمان هاي بين المللي قصد داشتند با اعزام هيات هايي به مهار اين بيماري كمك كنند اما حاكمان نظام امامي در يمن شمالي با اين جمله كه وبا نعمتي از سوي خداوند است و ما به تيم پزشكي نياز نداريم با ورود اين هيات ها مخالفت كرد اين نمونه اي از نظام عقب مانده اي است كه در 42 سال پيش در يمن حاكم بود اما اكنون در يمن دمكراسي حاكم است.
سفير يمن با رد شايعات برخي رسانه ها مبني بر بي حرمتي به مذهب تشيع و ائمه اطهار (ع) تصريح كرد: در يمن مراجع شيعه و ائمه دوازده گانه و مذهب شيعه مورد احترام دولت و مردم است و هيچ خصومت و درگيري ميان مذاهب موجود در كشور اعم از زيدي، شافعي واسماعيلي و ديگر فرقه ها وجود ندارد دركشور ما احترام به عقائد ديگران و همزيستي مسالت آميز وجود دارد و در اين زمينه هيچ مشكلي وجود ندارد حتي برخي از يهودياني كه با وعده و وعيد به اسرائيل رفتند ودوباره بازگشتند نيز با ديگر فرقه ها همزيستي مسالمت آميز دارند .
به گفته وي، برخي رسانه ها با سوء استفاده از مساله الحوثي براي مخدوش كردن روابط ايران و يمن به دروغ اعلام كردند كه اجساد طرفداران الحوثي را در خيابان هاي صعده روي زمين مي كشند كه تمام اين اخبار دروغ محض است برخي اطلاعات نادرست و غيرواقعي از يمن به بيرون منتقل مي شود كه هدف از آن مخدوش كردن وجهه يمن و ضربه زدن به روابط اين كشور با ديگر كشورها از جمله ايران است .
سفير يمن منبع اطلاعات نادرست و غير واقعي را يك طلبه يمني دانست كه در قم تحصيل و اطلاعات غلطي را به رسانه ها با هدف برهم زدن و مخدوش كردن روابط ايران و يمن منتقل مي كند، وي به جزئيات بيشتري از اين طلبه اشاره اي نكرد .
به گزارش مهر، سفير يمن تصريح كرد: ما دريمن مذهبي بنام شيعه نداريم و تنها فرقه اي بنام زيديه وجود دارد كه پيروان آن نيز مانند ديگر فرقه ها در كمال آزادي ودر چارچوب قانون در انجام آداب مخصوص خود آزاد هستند و مورد احترام قرار دارند ما نسبت به هيچ فرقه اي تعصب نداريم .
الارياني به عشق و علاقه مردم يمن به انقلاب اسلامي ايران و بينانگذار كبير انقلاب اشاره كرد و گفت : ميزان عشق مردم يمن به انقلاب اسلامي تا حدي است كه در برخي منازل يمني تصاوير آيت الله امام خميني (ره) وجود دارد ، انقلاب اسلامي از حمايت گسترده جامعه يمن برخوردار است.
وي به اين نكته اشاره كرد كه برخي قصد داشتند مساله الحوثي را به يك درگيري مذهبي تبديل و از آن براي رسيدن به مقاصد فرصت طلبانه و شخصي خود استفاده كنند.
سفير يمن در پاسخ به سوال يكي از خبرنگاران كه پرسيد : شما از احترام به مراجع شيعه در يمن سخن گفتيد اما هنگامي كه زيدي هاي يمن نامه اي خطاب به مراجع شيعه نجف ارسال كردند برخي رسانه هاي شما مراجع نجف را به دخالت در امور داخلي يمن متهم كردند كه الارياني در پاسخ گفت : ما در صعده با شورش مسلحانه مواجه بوديم و براي حفظ امنيت عمومي و شهروندان مجبور بوديم اين غائله را خاموش كنيم برخي واكنش ها از سوي برخي رسانه ها طبيعي بود ما حمله و اهانت به مراجع شيعه را در كشورمان مجاز نمي دانيم اما بيانيه علماي نجف را به مثابه دخالت درامور داخلي كشورمان تلقي مي كنيم .
الارياني اين سوال را مطرح كرد كه آيا اگر مثلا در منطقه اي در ايران كه سني نشين باشد شورشي صورت گيرد و آنگاه يك مرجع ديني سني در يك كشور عربي عليه آن موضعگيري كند ايراني ها آن را دخالت در امور خودشان تلقي نخواهند كرد؟
سفير يمن خبر حمله نيروهاي امنيتي به گروه هاي ديني را در كشورش تكذيب كرد و گفت : آنچه در صعده روي داد تلاش نيروهاي امنيتي براي مهار شورش و حفظ امنيت و ثبات بود.
نهج البلاغه بخشي از فرهنگ و تاريخ ما است اين كتاب در تمام مدارس ديني تدريس مي شود و هيچ حساسيتي نسبت به آن وجود ندارد ما نمي توانيم فرهنگ وتاريخ خود را از دست بدهيم تعاليم و آموزه هاي امام علي (ع) براي ما از احترام فراواني برخوردار است. |
به گزارش مهر، از سفير يمن در خصوص شايعه مشاركت برخي افسران بعثي رژيم سابق عراق در سركوب طرفداران الحوثي سوال شد كه وي با تكذيب آن تصريح كرد : اين اطلاعات غلط نيز همانند اطلاعات نادرست مربوط به الحوثي است .
وي با بيان اينكه طلبه يمني به موضوع الحوثي دامن زده است، در خصوص موضعگيري برخي مراجع ايران در خصوص حوادث يمن گفت : مراجع شيعه ايران مورد احترام فراوان ما هستند به دروغ به آنها گفته اند كه در ميدان آزادي صنعا صحيفه سجاديه را سوزانده اند و از تدريس نهج البلاغه جلوگيري مي كنند به مراجع شيعه گفته شده است كه دولت يمن از برگزاري مراسم غيدغدير و تاسوعا و عاشورا جلوگيري مي كند در حالي كه تمام اين اخبار دروغ و نادرست است .
الارياني افزود : نهج البلاغه بخشي از فرهنگ و تاريخ ما است اين كتاب در تمام مدارس ديني تدريس مي شود و هيچ حساسيتي نسبت به آن وجود ندارد ما نمي توانيم فرهنگ وتاريخ خود را از دست بدهيم تعاليم و آموزه هاي امام علي (ع) براي ما از احترام فراواني برخوردار است.
به گزارش مهر، سفير يمن گفت : در يمن روز غدير و تاسوعا و عاشورا گرامي داشته مي شود اما هيچ گردهمايي وتظاهراتي در اين خصوص وجود ندارد زيرا در هركشوري كه احساس شود برگزاري تظاهرات امنيت كشور را در خطر مي اندازد از برگزاري آن جلوگيري مي شود و اين نه به خاطر مخالفت با عقيده و مذهب خاص بلكه تنها به خاطرحفظ امنيت و ثبات صورت مي گيرد.
وي به ديدار خود با برخي مراجع شيعه قم اشاره كرد وگفت : در ديدار با اين مراجع احساس كردم به آنها اطلاعات نادرست و جعلي درباره حوادث يمن داده شده است همه آنها به يمن و ملت و رهبران آن احترام مي گذاشتند به نظر من هدف از اين اطلاعات غلط ونادرست تلاش براي مخدوش كردن وجهه يمن و مشكل آفريني براي دو كشور بود.
سفير يمن در پاسخ به سوال خبرنگار مهر كه علل واقعي بروز مشكلي به نام الحوثي را سوال كرد،گفت : علت اصلي آن فرصت طلبي است و آن هم به اين علت كه نظام آزاد و دمكراتيك در يمن وجود دارد.
وي افزود: اگر الحوثي مطالباتي داشت مي توانست به صورت مسالمت آميز و گفتگو مطرح كند اما وي اين راه ها را انتخاب نكرد وراه شورش مسلحانه را برگزيد .
خبرنگار مهر از سفير يمن در خصوص شايعات برخي رسانه ها در خصوص دست داشتن جمهوري اسلامي ايران در حادثه الحوثي و متهم شدن تهران از سوي برخي مسئولان يمني تصريح كرد: اين شايعات بي پايه و اساس است هيچ يك از مسئولان يمن ، دولت جمهوري اسلامي ايران و مسئولان آن را به دخالت دراين حادثه متهم نكرده اند.
وي گفت : دستگاه هاي امنيتي و اطلاعاتي يمن موفق شدند تجهيزات و امكاناتي را كه در اختيار الحوثي و طرفدارانش بود، كشف كنند كه در تحقيقات به اين نتيجه رسيدند كه اين تجهيزات از سوي طرف هاي خارجي ارسال شده است حتي مبالغ زيادي دلارنيز از سوي طرف هاي خارجي در اختيار الحوثي قرار مي گرفت . وي گفت هيچ مسئولي در يمن كشورهاي خارجي خاصي را در اين قضيه متهم نكرد و دستگاه هاي امنيتي در حال بررسي و تكميل تحقيقات هستند.
وي گفت : برخي رسانه ها تلاش كردند با متهم كردن ايران به دخالت در اين حادثه روابط حسنه ميان ايران و يمن را مخدوش كنند در يمن به هيچ مسئول و مقام ايراني اتهامي وارد نشده است ما روابط منحصر به فردي با جمهوري اسلامي ايران داريم و اين روابط بر پايه اصل عدم دخالت در امور داخلي كشورها در حال گسترش است .
برخي رسانه ها تلاش كردند با متهم كردن ايران به دخالت در اين حادثه روابط حسنه ميان ايران و يمن را مخدوش كنند در يمن به هيچ مسئول و مقام ايراني اتهامي وارد نشده است در حالي كه ما روابط منحصر به فردي با جمهوري اسلامي ايران داريم. |
سفير يمن در پاسخ به سوال ديگر خبرنگار مهر كه درباره اينكه آيا دولت يمن قصد موافقت با حقوق مذهبي و مدني براي شيعيان را دارد،گفت: همانطور كه قبلا هم گفتم در يمن مذهبي بنام شيعه همانند ايران وعراق و لبنان وجود نداردو تنها فرقه اي بنام زيديه وجود دارد كه آنها نيز همانند فرقه هاي ديگر درچارچوب قانون اساسي و حفظ امنيت عمومي فعاليت هاي مذهبي خود را آزادانه انجام مي دهند
شايان ذكر است، خبرگزاري فرانسه در گزارشي اعلام كرده بود : زيديون ، شيعيان ميانه رويي هستند كه بيشتر در شمال غربي يمن پراكنده اند اما به طور كلي در كشوري كه اكثريت مردم آن را مسلمانان اهل تسنن تشكيل مي دهند در اقليت به سر مي برند.
لازم به ذكر است كه زيديه رژيم و دولت يمن را فاقد مشروعيت قانوني مي داند و معتقداست كه اين دولت پس از كنار زدن زيديه در كودتاي نظامي سال 1962 كه به انقلاب بيست و ششم سپتامبر معروف است ، كنترل امور كشور را دردست گرفته است.
نظر شما