۹ اسفند ۱۳۹۱، ۱۵:۴۷

خبر مهر تائید شد/

کتابخانه ملی و کتابخانه مجلس برای راه‌اندازی موزه تاریخ چاپ توافق کردند

کتابخانه ملی و کتابخانه مجلس برای راه‌اندازی موزه تاریخ چاپ توافق کردند

بر اساس تفاهم‌نامه‌ای که به امضای رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و رئیس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی رسید، دو طرف برای راه‌اندازی موزه تاریخ چاپ توافق کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، سایت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اعلام خبر «همکاری کتابخانه ملی و کتابخانه مجلس برای راه‌اندازی موزه تاریخ چاپ»، از امضای تفاهم‌نامه‌ای توسط اسحاق صلاحی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و محمد رجبی دوانی رئیس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی خبر داد و اعلام کرد: بر اساس این تفاهم‌نامه، دو طرف برای راه اندازی موزه تاریخ چاپ توافق کردند.

طبق این تفاهم‌نامه قرار است مجموعه مربوط به موزه تاریخ چاپ کتابخانه مجلس به ساختمان کتابخانه ملی در خیابان 30 تیر منتقل شود. این موزه قرار است از سوی شورایی مرکب از نمایندگان کتابخانه ملی ایران و کتابخانه مجلس و به ریاست رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، اداره شود.

بر اساس بند 8 این تفام‌نامه 15 ماده‌ای، سازمان اسناد و کتابخانه ملی استانداردسازی موزه و حفاظت و حراست از مجموعه را بر عهده دارد.

گزیده‌ای از اشیاء مجموعه تاریخ صنعت چاپ ایران که تا پیش از این در موزه کتابخانه مجلس نگهداری می‌شد و به زودی به ساختمان قدیمی کتابخانه ملی در خیابان 30 تیر منتقل می‌شوند، عبارتند از:

شامل ماشین چاپ دستی حروف و گراور مدل امیل کاله لایپزیک، اندازه چاپ 13*17 ، شرکت مختلط نوریانی، ماشین چاپ حروف و گراور دستی ساخت کارخانه فونکس، اندازه چاپ 35*45 ، بر جای مانده از چاپخانه وزارت فرهنگ در ساختمان مسعودیه (تهران)، ماشین چاپ حروف و گراور فلکه‌ای مدل آلبرت، ساخت کارخانه آلبرت و شرکت فرانکینتال آلمان- 1920 میلادی، بر جای مانده از چاپخانه وزارت فرهنگ در ساختمان مسعودیه (تهران)، طلاکوب دستی عمودی از روبرو جهت جلد نشریات و ماشین چاپ حروف و گراور، نیمه اتوماتیک آلبرت ساخت کارخانه فرانکینتال (آلمان)، 1926 میلادی، اندازه چاپ 100*70، برجای مانده از ماشین‌آلات چاپخانه روزنامه قیام (تهران).

ماتریس کیس منوفتو مجموعه قالب‌های حروف یک قلم جهت ماشین حروفچینی، مولد (قالب تنه و پایه حروف) که در ماشین‌های حروف‌ریزی به کار می‌رفت، برش فلکه‌ای، دهانه 72 سانتیمتری با اهرم دیلمی، مفتول دوز پایی ساخت پلی‌گراف- لایپزیک، دوربین ذغالی جهت گراورسازی، ساخت کارخانه هولوکس- آلمان، دستگاه مقوابر ساخت کارخانه کروز آلمان و میز قید که جهت ترمیم و ساخت عطف کتاب و نشریات، مورد استفاده قرار می‌گرفت، از دیگر اشیاء مجموعه تاریخ صنعت چاپ ایران است.

خبرگزاری مهر دو روز پیش از توافق کتابخانه ملی و کتابخانه مجلس برای راه‌اندازی موزه تاریخ چاپ خبر داده بود.

کد خبر 2007881

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha