۲۱ اسفند ۱۳۹۱، ۱۰:۵۹

با نمایش آثار در موزه هنرهای معاصر

هم‌کلاسی‌ها 60 سال پیش دور هم جمع شدند

هم‌کلاسی‌ها 60 سال پیش دور هم جمع شدند

موزه هنرهای معاصر از امروز میزبان نمایشگاهی از آثار هنرمندان هنرستان هنرهای زیبا از 60 سال پیش تاکنون است که این نمایشگاه تا پایان فروردین ادامه دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، شب گذشته، یکشنبه 20 اسفند در آستانه شصتمین سال تأسیس هنرستان هنرهای زیبا آثار دانش‌آموختگان هنرستان هنرهای زیبا روی دیوار موزه هنرهای معاصر رفت.

همزمان با افتتاح این نمایشگاه مراسم افتتاح دیگری با حضور اصغر امیرنیا، سرپرست امور تجسمی ارشاد، احسان آقایی، مدیر موزه هنرهای معاصر و مدیران هنرستان هنرهای موزه در سینما تک موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد. در آغاز این مراسم احسان آقایی، مدیر موزه هنرهای معاصر گفت: هنرستان‌های هنر زیبا نقشی مهم در جریان‌سازی هنر معاصر ایران داشته‌اند تا جایی که بخش عمده آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران که گنجینه‌ای عظیم و درخور توجه است مربوط به آثار دانش‌آموختگان این هنرستان است.

وی افزود: هنرستان‌ها نقش مهمی در نهادینه کردن و جریان‌سازی هنر مدرن در کشورمان داشتند. جنبش هنر نوگرای ایران وقتی شکل گرفت که آمورش هنر در هنرستان‌های هنر آغاز شد و این آموزش‌ها نوعی رونق در هنر نوگرا ایران را باعث شدند. افرادی چون جلیل ضیاءپور، محمود جوادی‌پور، حسین کاظمی، سهراب سپهری و دیگران در این هنرستان‌‌ها درس دادند تا بزرگانی چون زنده رودی، فرح اصولی، نامی و ... پرورش یافتند.

آقایی نمایشگاه حاضر را از جهت اینکه هنرستان هنرهای زیبا جریان‌ساز هنر نوگرا و معاصر ایران بوده است مهم دانست و اذعان کرد: جریان‌سازی یک فرآیند است که هنرستان هنرهای زیبا این فرآیند را داشته و ادامه داده است.

وی در پایان از شاگردان امروز هنرستان خواست که قدر این موضوع را بدانند که در جایی می نشینند که روزگاری بزرگان هنر آنجا می‌نشستند.

در ادامه احمد رویایی، مدیر فعلی هنرستان هنرهای زیبای پسران روی صحنه رفت و گفت: این روزها در هنرستان ما شور و شوقی عجیب و حالی ویژه حاکم است و آن هم به خاطر برگزاری جشن شصتمین سالگرد تولد هنرستان‌مان است.

وی برگزاری این نمایشگاه در موزه هنرهای معاصر تهران را حاصل تلاش اداره ارشاد استان تهران و موزه هنرهای معاصر تهران دانست و بیان کرد: در روند تاسیس مدرسه هنر کمال الملک و هنرکده معماری و دانشگاه هنر تهران رویدادی دیگر رخ داد و آن افتتاح هنرستان هنری زیبا در سال 1332 بود.

رویایی افزود: در سال 1332 به همت جلیل ضیاءپور و مدیریت شمس الدین بهبهانی زیر نظر اداره کل هنرهای زیای کشور یا همان وزارت فرهنگ و هنر هنرستان هنرهای زیبا به صورت مختلط افتتاح می شود و یک سال بعد هنرستان هنرهای زیبای دختران به صورت جدا به آموزش هنر می‌پردازد.

وی بخش عمده موفقیت‌های هنرستان را بر دوش استادان و معلمان این هنرستان دانست و گفت: بعد از انقلاب اسلامی در سال 57 هنرستان بعد از وقفه‌ای دوساله و به همت اصغر محمدی مدیر وقت و جمعی از دانش آموختگان این مدرسه هنری بازگشایی شد و به فعالیت ادامه داد.

وی اظهار کرد: محمد جوادی پور, منصوره حسینی، شیده، بهاالدین خرمی نژاد، هانیبال الخاص، ابراهیم خرمی، علیرضا اسپهند، ایرج کریم خان زند و ... استادان هنر این هنرستان بودند که همگی درگذشته‌اند و باید بگوییم که هرکدام از آنها وزنه‌ای در هنر معاصر ایران بوده اند.

یاد شهدای هنرستان‌های ایران زنده شد

مدیر هنرستان هنرهای زیبای در پایان به دوران جنگ تحمیلی اشاره کرد و از شهدایی که هنرستان به ایران اسلامی تقدیم کرده نام برد و یاد آنها را گرامی داشت.

مهدی حسینی، استاد دانشگاه، عضو پیوسته فرهنگستان هنر و مدرس سابق هنرستان سخنران بعدی مراسم بود که گفت: آن چیزی که هنرستان هنر را ارزشمند کرد اعتقاد همیشگی هنرستان به سه محور بود، برنامه‌ریزی درست، آموزش صحیح و انتخاب اصلح.

وی افزود: وقتی در سال 1332 هنرستان برای اولین بار شروع به کار کرد فردی رئیس آن شد که هم هنر سنتی ایران را می شناخت و هم به هنر غرب آشنا بود و فرهنگ آنها را به خصوص به واسطه زندگی در اروپا می شناخت یعنی جلیل ضیاءپور.

حسینی یکی از مهمترین اصولی که این هنرستان را جریان‌ساز کرد تجربه خوب مدرسان آن، طرح درس های درست و شکل آموزشی هنرستان دانست و ادامه داد: انتخاب اصلح مدیران و مدرسان ضلع سوم کامل‌کننده هنرستان است که به درستی انتخاب شدند.

وی کنار هم قرار گرفتن افرادی چون حسین بهزاد، حسین الطافی، احمد یوسفی، شکوه ریاضی، مارکو گریگوریان و دیگر بزرگان هنر را کاری سخت دانست و گفت: کنار هم قرار دادن اینها شوخی نیست زیرا هر کدام از اینها برای کامل کردن یک مجموعه هنری خوب کافی هستند و این افراد با آموزش هایی که می‌دادند افضل بر دانشگاه‌های امروز در امر آموزش عمل کردند.

این استاد دانشگاه در پایان گفت: همه این استادان عرق ملی داشتند، همگی تراز اول، خلاق و نوآور بودند که با توجه به فرهنگ و هنر بومی کشورمان راحت دانسته‌ها و داشته های خود را به نسل بعدی انتقال می‌دادند. من در پایان از مدیران ارشاد می‌خواهم که کتاب این نمایشگاه که ارزش گذاری برای 60 سال تلاش هنرستان هنر است، چاپ کنند.

سیداحسان قاضی زاده، مدیر کل ارشاد استان تهران سخنران بعدی این مراسم بود که بر تلاش برای ارتقای جایگاه هنر و هنرمندان تأکید کرد و از انتشار کتاب آثار این نمایشگاه تا پایان زمان نمایشگاه خبر داد.

وی گفت: امروز برای تکریم هنر و هنرمندان گرد هم آمده ایم تا شش دهه ایجاد جریان هنر ایران را که حاصل کار هنرستان هنرهای زیبا است یک‌جا و کنار هم ببینیم.

گرد هم آمدن 213 استاد هنر در موزه هنرهای معاصر تهران

قاضی‌زاده ادامه داد: فکر می‌کنم تلاش همه ما به ارتقا جایگاه هنر در کشور بینجامد. امروز اثر بیش از 213 استاد هنر کنار هم جمع شده و برای 40 روز در موزه هنرهای معاصر تهران به نمایش درخواهد آمد.

وی خواستار حفظ هنرستان‌های هنر به عنوان سرمایه‌های معنوی شد و در پایان گفت: بازگشت استادان بزرگ به هنرستان موردی است که در سیاست های ما قرار دارد و به آن اهمیت زیادی می دهیم. این استادان ولو اینکه نتوانند درس بدهند باید شرایطی داشته باشند که به هنرستان‌ها رفت و آمد کنند.

در ادامه این مراسم و بعد از پخش فیلم های کوتاه، ملیحه سعیدی نوازنده ساز قانون به اجرای موسیقی پرداخت.

محمدابراهیم جعفری هنرمند نقاش و مدرس سابق این هنرستان نیز سخنران بعدی این مراسم بود که به رابطه میان شعر، موسیقی و نقاشی اشاره کرد و تعدادی از شعرهایش را برای حاضران خواند.

 آثار این نمایشگاه شامل 213 اثر از دانش آموختگان، استادان و هنرجویان هنرستان هنرهای زیبا است که از گنجینه این هنرستان و گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران گردآوری شده است. بخشی دیگر از این آثار نیز از مجموعه شخصی این هنرمندان به امانت گرفته شده است. این نمایشگاه تا پایان فروردین ماه سال 92 روی دیوار موزه هنرهای معاصر تهران خواهد بود.

کد خبر 2015992

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha