۱۰ تیر ۱۳۸۴، ۲۰:۰۳

دكتر ابراهيمي مقدم : دولت آينده بايد با ترويج شايسته سالاري، به حكومت رابطه ها در آموزش عالي پايان دهد // در وزارت علوم، فرهنگ گسترش تحقيقات وجود ندارد

دكتر ابراهيمي مقدم : دولت آينده بايد با ترويج شايسته سالاري، به حكومت رابطه ها در آموزش عالي پايان دهد // در وزارت علوم، فرهنگ گسترش تحقيقات وجود ندارد

استاد دانشگاه هاي سراسري و آزاد گفت: برخلاف دانشگاه هاي كشورهاي پيشرفته، روساي بسياري از دانشگاه هاي ايران از نظر مدارج تحصيلي و علمي پايين تر از اساتيد همان دانشگاه هستند كه اين موضوع نشانده رابطه اي بودن سيستم وزارت علوم است. دولت و بالاخص وزارت علوم آينده بايد با ترويج شايسته سالاري، به حكومت رابطه ها در آموزش عالي پايان دهد.

دكتر ابراهيمي مقدم در گفتگو با خبرنگار دانشگاهي "مهر" افزود: بين ممالك عقب نگه داشته شده و پيشرفته شكاف عميقي در زمينه پرداختن به تحقيقات و پژوهش وجود دارد.

وي تصريح كرد: اهميت به تحقيقات در دانشگاه ها و وزارت علوم كشور ما به هيچ عنوان به اندازه كشورهاي پيشرفته نيست و به طور كلي در اين زمينه ما با كمبود فرهنگ تحقيقاتي مواجه هستيم. بسياري از مديران كشور با اين فرهنگ بيگانه هستند و به همين دليل به اين امر بهايي نمي دهند. اين ضعف بايد در وزارت دولت و بالاخص وزارت علوم جديد مرتفع شود.

وي يادآور شد: بودجه هاي تخصيص يافته به پروژه هاي تحقيقاتي در دانشگاه ها بسيار ناچيز است. متاسفانه به مسائل فيزيكي و عمراني دانشگاه ها بيش از موضوع پژوهش اهميت داده مي شود در صورتي كه بازده توجه به پژوهش و تحقيقات نتايج بسيار مثبتي خواهد داشت.

دكتر ابراهيمي مقدم افزود: دانشگاه ها براي كم كردن هزينه هاي موجود، از تعداد واحدهاي درسي در رشته هاي مختلف كم مي كنند تا دانشجويان سريعتر فارغ التحصيل شود كه اين اقدام از كيفيت آموزشي و پژوهشي در دانشگاه ها مي كاهد.

وي همچنين تصريح كرد: در كنار كم شدن كيفيت آموزش در دانشگاه ها كه وزارت علوم هم بر اين موضوع نظارتي ندارد، در زمينه تجهيز آزمايشگاه ها و مشخص نكردن كاربرد واحدهاي درسي براي رشته ها و مقاطع مختلف نيز با مشكلات زيادي در سالهاي اخير روبرو هستيم و رسيدگي به اين موارد بايد از اولويت هاي وزارت علوم دولت آينده باشد.

دكتر ابراهيمي مقدم اظهار كرد: وزارت علوم آينده بايد به مشكلات فرهنگي، علمي و آموزشي موجود در دانشگاه ها رسيدگي كند و زمينه لازم براي اشتغال دانشجويان فارغ التحصيل را نيز فراهم كند.

وي تصريح كرد : دولت آينده در زمينه حل مشكل اشتغال فارغ التحصيلان مي تواند رشته هايي را ارئه دهد كه كاربردي و بر مبناي نياز جامعه باشند و از پذيرش دانشجو در رشته هايي كه نيازي به وجود آنها نيست و كاربردي در جامعه ندارند پرهيز كند.

کد خبر 201811

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha