به گزارش خبرنگار مهر، ظرفیت نصب شده تولید برق ایران تا پایان سال 1391 به مرز 69 هزار مگاوات افزایش یافته است و پیش بینی می شود تا پیش از تابستان سالجاری و با ورود واحدهای جدید نیروگاهی ظرفیت تولید این انرژی پاک از مرز 70 هزار مگاوات عبور کند.
همزمان با افزایش ظرفیت تولید برق ایران که در جز سه کشور پیشتاز در یک دهه گذشته تاکنون بوده است متوسط مصرف برق و انرژی الکتریکی کشور هم با افزایش قابل توجه ای همراه بوده است.
بر این اساس با وجود افزایش قیمت برق پس از اجرای فاز اول قانون هدفمندی یارانه ها و کاهش مصرف این انرژی پاک، اما به تدریج تقاضا برای مصرف این حامل انرِژی با روند پر شتابی در حال افزایش است.
آمارهای منتشر شده از سوی توانیر نشان می دهد که مصرف برق در پيك شب گذشته 17 فروردين ماه 28 هزار و 748 مگاوات بوده که اين ميزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته از افزايش يكهزار و 608 مگاوات حکایت دارد.
همچنین روز گذشته همچنين مجموع مبادلات برق كشور يكهزار و 836 مگاوات بود كه از اين ميان يكهزار و 400 مگاوات برق به کشورهای مختلف همسایه صادر و 436 مگاوات برق وارد کشور شده است.
براساس اين آمار روز گذشته همچنين مجموع ذخيره برق نيروگاههاي كشور نيز 9 هزار و 773 مگاوات به ثبت رسيد. بــراسـاس استانداردهاي جهاني، ميزان ذخيره برق كشورها 20 درصد تعيين شده است. ذخيره برق در اصطلاح به ظرفيت آماده نيروگاهي گفته مي شود كه در هنگام لزوم مي تواند وارد شبكه سراسري شده و به توليد برق بپردازد.
همزمان با به پایان رسیدن تعطیلات نوروزی و آغاز به کار جدی ادارات، مدارس و دانشگاهها مصرف برق ایران پيك شب گذشته شنبه 17 فروردين ماه در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بیش از یکهزار و 600 مگاوات افزایش یافت.
کد خبر 2027302
نظر شما