۲۳ فروردین ۱۳۹۲، ۱۳:۵۶

عوامل موثر بر هزینه‌های مبادله در فرآیند دریافت تسهیلات بانکی/ 2راهکار ارزان‌تر شدن تسهیلات

عوامل موثر بر هزینه‌های مبادله در فرآیند دریافت تسهیلات بانکی/  2راهکار ارزان‌تر شدن تسهیلات

مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی عوامل موثر بر هزینه های مبادله در فرآیند دریافت تسهیلات بانکی را مورد بررسی قرار داد و اعلام کرد: ارائه یارانه سود تسهیلات به معنی ارزان تر شدن تسهیلات برای متقاضیان است.

به گزارش خبرگزاری مهر، گروه مطالعات محیط کسب و کار مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: ارائه یارانه سود تسهیلات به معنی ارزان تر شدن تسهیلات برای متقاضیان است. ارزان تر شدن تسهیلات از دو طریق امکانپذیر است: نخست از طریق پرداخت یارانه سود و دوم کاهش هزینه های پنهانی که در فرآیند دریافت تسهیلات وجود دارد.

در ادبیات اقتصادی از این گونه هزینه ها، به عنوان هزینه های مبادله یاد می شود. با توجه به این که کاهش هزینه های وام گیری بر تمام معاملات بانکی تاثیرگذار است و هر گونه هزینه برای کاهش آن با ارزش افزوده فراوانی مواجه است. بنابراین احصای راهکارهایی برای کاهش هزینه مبادله وام گیری مناسب خواهد بود. بر این اساس این مطالعه با هدف بررسی عوامل موثر بر هزینه های مبادله در فرآیند دریافت تسهیلات بانکی و با استفاده از تحقیق پیمایشی انجام شده است.

در این مطالعه ابتدا عوامل موثر بر هزینه های مبادله دریافت تسهیلات مورد بررسی قرار می گیرد و با استفاده از ابزار پرسشنامه، از کشاورزان تولید کننده گل و گیاه به عنوان نمونه در این زمینه نظرخواهی می شود. بر اساس نتایج این مطالعه مهمترین اقدامات برای کاهش هزینه های مبادله در فرایند اعطای تسهیلات بانکی شامل موارد زیر است:

ارائه اطلاعات کامل و شفاف در خصوص تسهیلات بانکی به همه فعالان بخش ها از طریق رسانه های جمعی و اتحادیه ها و تشکل های صنفی، حذف فرآیندهای زائد و کاهش سطح بوروکراسی در جریان فرآیند اعطای تسهیلات، حل مشکل ضمانت های بانکی، کاهش زمان مراجعه به بانک از طرق مختلف از جمله توسعه خدمات دولت الکترونیک.

یافته های این مطالعه نشان می دهد که 93 درصد از تولیدکنندگان اعلام کرده اند که تجهیزات مورد استفاده آنها نیاز به تغییر تکنولوژی دارد و 67 درصد نیز اعلام داشتند که با توجه به تکنولوژی های د ر دسترس ، این تغییر تکنولوژی توجیه اقتصادی دارد. از طرفی بیش از 86.4 درصد جامعه آماری اعلام داشتند که کمتر از 50 درصد هزینه های تغییر تکنولوژی را خود می توانند تامین کنند که این امر بیانگر آن است که تولیدکنندگان گل و گیاه در استان تهران برای تغییر فناوری مورد نیاز خود به تسهیلات بانکی نیاز دارند.

کد خبر 2031165

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha