۳۰ فروردین ۱۳۹۲، ۱۲:۳۴

کمالی خبر داد:

"سعدي در روزگار ما" موضوع نشست علمی یادروز سعدی

"سعدي در روزگار ما" موضوع نشست علمی یادروز سعدی

شیراز - خبرگزاری مهر: مدير مركز سعدي‌شناسي " سعدی در روزگار ما" را به عنوان موضوع نشست علمی امسال یادروز سعدی اعلام کرد.

كوروش كمالي‌سروستاني در گفتگو با مهر افزود:  بي‌شك سعدي يكي از پايه‌هاي بناي استوار زبان فارسي است و شعر و نثر او شكوهمندانه در فرهنگ امروز ما مي‌درخشد. سعدي پايه‌گذار «مكتب ادبي شيراز» است و آثارش باورها و انديشه‌هاي ماندگار انسان‌ها را از روزگاران گذشته تا امروز روايت مي‌كند.

وی افزود: برگزاري پياپي يادروز سعدي فرصت مغتنمي است كه بتوان از يك سو داشته‌ها و كاستي‌هاي عرصه سعد‌ي‌پژوهي را در هر سال به قضاوت نشست و از سوي ديگر تلاش‌هاي سعدي‌پژوهانه را پرفروغ‌تر كرد.

وي افزود: خوشبختانه اول ارديبهشت ماه كه از سال 1376 به نام «روز سعدي» نامگذاري شده است به يمن خوبي‌ها و زيبايي‌هاي انديشه سعدي چون شعر و نامش جهانگير شده است و همزمان با شيراز در برخي از شهرهاي ايران و جهان از جمله تهران، بجنورد، اصفهان، زابل، تبريز، آنكارا، كولالامپور، دهلي نو و... دوستدارانش آن را به جشن مي‌نشينند و از خوان حكمت و عشق و شورش خوشه‌ها مي‌چينند.

مدير مركز سعدي‌شناسي افزود: در ادامه دهه سعدي‌شناسي كه از سال 1385 آغاز شده و تا سال 1395 ادامه خواهد داشت در بخش علمي مراسم يادروز سعدي كه امسال با موضوع «سعدي در روزگار ما» كه شامل بررسي تأثير سعدي در ادبيات، فرهنگ و اخلاق امروز ما است آقايان دكتر اصغر دادبه با موضوع «نياز به سعدي در روزگار ما»، دكتر اميرعلي نجوميان با عنوان «كاركردهاي گفتماني سعدي در ايران معاصر»، دكتر حسن ذوالفقاري با عنوان «امثال و حكم سعدي در فرهنگ و زبان امروز»، دكتر حجابي كرلانگچ با عنوان «روشنفكران ترك و سعدي» دكتر مصطفي چيچكلر با عنوان «وارثان و راويان حكمت سعدي در تركيه» سخنراني خواهند كرد».

کمالی گفت: بر اساس آمار ارایه شده در سال 1391، جمعاً 167 عنوان کتاب در شمارگان 287 هزار و 100در رابطه با سعدی منتشر شده است. کل کتاب‌های چاپ اول 87 عنوان در شمارگان 146 هزار و 800 است که از این تعداد 10 عنوان در شمارگان 32 هزار و 500 کلیات سعدی، 32 عنوان در شمارگان 53 هزرا و 300گلستان، 22 عنوان در شمارگان 32 هزار بوستان، 9 عنوان در شمارگان 13 هزار غزلیات، 2 عنوان در شمارگان دو هزار  قصاید و 12 عنوان در شمارگان 14 هزار پیرامون سعدی است.

مدير مركز سعدي‌شناسي افزود: کتاب‌های چاپ مجدد نیز 80 عنوان در شمارگان 140 هزار و 300است که از این تعداد 9 عنوان در شمارگان 14 هزار کلیات سعدی، 32 عنوان در شمارگان 55 هزار و 600گلستان، 25 عنوان در شمارگان 43 هزار و 350بوستان، 8 عنوان در شمارگان 14 هزار و 250غزلیات و 6 عنوان کتاب در شمارگان 13100 پیرامون سعدی است.

وي در پايان گفت: همزمان با برگزاري همايش علمي، شانزدهمين دفتر سعدي‌شناسي منتشر خواهد شد.

نشست‌هاي علمي يادروز سعدي در شيراز از ساعت 9 صبح روز يكشنبه اول ارديبهشت ماه در تالار مركز اسناد و كتابخانه ملي فارس با حضور سعدي‌دوستان و سعدي‌پژوهان برگزار خواهد شد.

کد خبر 2035631

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha