به گزارش خبرنگار مهر، نشست تخصصی سعدی شناسی همزمان با گرامیداشت این شاعر بلند آوازه و استاد سخن ایرانی با حضور جمعی از کارشناسان و مربیان کانون پرورش فکری البرز و کارشناس واحد معاونت فرهنگی کانون پرورش فکری کشور بعد از ظهر یکشنبه در محل کتابخانه نوجوانان مجتمع آفرینش های کانون در کرج برگزار شد.
کارشناس ادبی کانون پرورش فکری استان البرز در حاشیه این نشست با بیان اینکه این جلسه نخستین نشست از سلسله نشست های تخصصی سعدی شناسی در البرز است، اظهار داشت: این نشست با هدف آشنایی هر چه بیشتر مربیان فرهنگی و ادبی کانون با شخصیت،آثار و شیوه های صحیح خوانش اشعار سعدی برگزار شد.
بتول علی پور افزود: از این رهگذر مربیان خواهند توانست با توجه به نیاز های مخاطبان(کودکان ونوجوانان)امروز این متون فاخر را در تربیت آینده سازان ایران اسلامی به کار برند.
وی یادآور شد:از این پس کلیه مراکز کانون استان البرز با استفاده از اشعار زیبای این شاعر گرانقدر و متون ادبی به یادگار مانده از سعدی علاوه بر اجرای فعالیت شعر خوانی، فعالیت های ویژه دیگری نیز نظیر نمایش، عکاسی ،نقاشی، خوشنویسی، پژوهش و ...اجرا خواهند کرد.
به گفت علی پور در پایان سال نمایشگاهی از دستاوردهای کانون در این زمینه دایر خواهد شد.
شعر خوب سلیقه موسیقایی کودک را تغییر می دهد
مدیرکل کانون پرورش فکری استان البرز نیز درباره این طرح با بیان اینکه در اجرای طرح سعدی شناسی هدف اصلی ما تربیت ذهن و زبان کودکان و نوجوانان است، اظهار داشت: بدیهی است که اندیشه های این شاعر بزرگ در رفتار و ارتباطات انسانی و مناسبات اجتماعی اعضا نیز تاثیرگذار خواهد بود.
صفی الله رمضانخانی افزود: دیگر اثر مثبت اجرای طرح تربیت سلیقه های کودکان و نوجوانان در مواجهه با آثار هنری است. در صورتیکه نوجوانان شعر و ادبیات را خوب بشناسند به سراغ هنرهای کاذب نمیروند. شناخت درباره شعر خوب سلیقه موسیقایی کودکان را نیز تغییر میدهد.
فعالیتهای کانون و اجرای کتابخانه ای، ملاک انتخاب آثار
رمضانخانی در خصوص انتخاب آثار مناسب با سنین کودکی و نوجوانی با اشاره به اینکه انتخاب برعهده مربیان و کارشناسان فرهنگی هنری و ادبی است، افزود: از سال گذشته با طرح سعدی شناسی در استان البرز یک تیم متشکل از کارشناسان و مربیان درباره آن به مطالعه و بحث و گفت وگو پرداختند تا آثاری برای کودکان و نوجوانان شناسایی و متناسب با فعالیت های کانون و اجرای کتابخانهای طراحی و مناسب سازی شود. با توجه به تنوع فعالیتهای کتابخانهای باید آثار را متناسب با فضای کار با کودک و نوجوان انتخاب و گاه مناسب سازی کنیم.
مشاور مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور در امور مجلس و دولت ادامه داد: آمادگی و آموزش مربیان در سه بخش فرهنگی، هنری و ادبی یکی از مهم ترین پیش نیازهای اجرای این طرح است. نخست اینکه مربی باید باعلاقه و به مطالعه آثار سعدی بپردازد. سپس به این بیندیشد که کدام اثر را متناسب با تخصص وهدف تربیتی خود به کار گیرد زیرا اثری که برای قصه گویی انتخاب می شود با اثری که برای شعرخوانی انتخاب می شود تفاوت هایی دارد و یا مربی ای که قصد دارد از آثار سعدی برای نمایش عروسکی استفاده کند باید به سراغ شعرهای خاصی برود
مخاطبان، مهمترین ناظران
وی نظارت بر کار مربی را از مهمترین بخشهای این طرح برشمرد و با بیان اینکه مهم ترین ناظران مخاطبان ما هستند، اظهار داشت: اگر مخاطب از اجرای طرح استقبال نکند و در آن مشارکتی نداشته باشد یا با بی علاقگی در کارگاه شرکت کند این علامت ناموفق بودن مربی در طراحی و مناسب سازی طرح است. از طرفی کارشناسان نیز هستند طرح و پیشنهاد مربی را قبل از اجرا مورد مطالعه، بحث و گفت وگو قرار میدهند و در هنگام اجرا هم کار مربی بازدید می شود.
مشاور استاندار البرز در آمور آموزش و پرورش از دیگر اهداف طرح را ژرف اندیشی در آثار سعدی عنوان کرد و یادآور شد: مربیان علاوه بر گسترش مطالعات شخصی شان در زمینه درستخوانی، تحقیق و ارائه مقاله و شرکت فعال در نشست های تخصصی که در هر فصل یک بار برگزار می شود به تامل درباره آثار سعدی میپردازند.
رمضانخانی درباره زمان اتمام طرح با بیان اینکه برای اجرای این طرح نمی توان تاریخ مشخصی در نظر داشت، اظهار داشت: کسانی که سعدی را بشناسند با او زندگی خواهند کرد؛ در مراکز کانون هم آثار سعدی ظرفیت این را دارد که بیش از یک سال کار را به خود اختصاص دهد اما می توانیم در پایان یک دوره یک ساله نمایشگاهی از آثار اعضا برپا کرده و دستاوردهای طرح را به دوستداران ارائه دهیم.
نظر شما