به گزارش خبرنگار مهر، كرم رضا پيريايي در مراسم افتتاحيه همايش ملي الگوي معماري و شهرسازي اسلامي- ايراني كه پيش از ظهر چهارشنبه در تيمچه بازار بزرگ قم برگزار شد، با اشاره به متغيرهاي مورد توجه اين همايش گفت: در بررسي هر مسئله بايد متغيرها را بررسي كنيم كه در رابطه با اين همايش چند متغيير اساسي پيش روست كه عبارتند از: موضوع، شيوه و روش اجرايي، مخاطب كه عمده ترين متغيير اين پروژه است.
وي با اظهار اميد به عملي شدن هدف اين همايش بيان كرد: همايش ملي الگوي معماري و شهرسازي اسلامي- ايراني به مقصد اجابت هدف تشكيل شده است. در راستاي اين هدف بحث اغناي شهري پيش مي آيد و بايد برنامه ريزي هاي لازم در اين زمينه انجام شود و اين همايش به سوي سياستگذاري هاي كلي پيش مي رود و بيشتر صرف مهندسي و ساخت و ساز مي شود.
استاندار قم با اشاره به موضوع سازي دقيق در اين طرح عظيم معماري عمراني اظهار داشت: با موضوع شناسي دقيق هدف اصلي مشخص مي شود و با بيان مولفه هاي يك مقاله و تفاوت هاي مقاله و يادداشت طرح به مرحله نهايي نزديك شده و مورد توجه مخاطب عمده كه همان مردم است، قرار مي گيرد.
قم مقدس عنواني شايسته و در خور براي شهر قم
پيريايي با تاكيد بر فضا و بستر مناسب شهر براي اجرايي شدن اهداف اين همايش تصريح كرد: توصيف آثار گذشته بدون دخل و تصرف و تحريف اشخاص فرد را به سوي ذهنيات مذهبي خود پيش ميبرد و عنوان قم مقدس مناسب نامي مناسب و شايسته براي اين شهر است كه به قدرت تعميم انساني برميگردد.
وي ادامه داد: شهر قم با وجود بارگاه حضرت معصومه (س)، مسجد جمكران و بقاع تبركه امامزادگان و مساجد كهني چون مسجد امام حسن(ع) منظري اسلامي و مذهبي دارد که اين عوامل موجب شكل گيري انتزاعات ذهني ايراني و مسلمانان مي شود و ذهنيتي مذهبي و منسجم ايجاد مي كند.
استاندار قم اذعان داشت: همايش ملي الگوي معماري و شهرسازي اسلامي- ايراني به عنوان مقدمه و آغاز كار است و نهايي شدن هدف به نشستهاي كميسيونهاي تخصصي بستگي دارد و مسئله مدنيت شهر قم در ابتدا بايد از سوي متخصصان و اساتيد مورد نقد و بررسي قرار گيرد.
قم جهان شهر است يا آرمان شهر؟
پيريايي با اشاره به موقعيت و مدنيت شهر قم بيان كرد: قم جهان شهر است به دليل تناسب مدنيت موجود و آرمان شهر است به فراخور فضاي موجود. شهر قم در مسير توسعه و پيشرفت است.
وی افزود: بايد ديد جايگاه اين شهر كجاست؟ وضعيت قم جديد را پس از طرح مقدمات بايد شناخت و نبايد آن را با قم گذشته خلط كرد. اختلافات شهر موجود را با گذشته بررسي كرد و ديد كه چقدر با گذشته تناسب دارد كه اين بحثي قابل تامل است.
استاندار قم با اشاره به موضوع اين همايش ادامه داد: موضوع اين همايش يعني قم شهري موجود، قم شهري مطلوب تحقق نمي يابد مگر با شناخت معماري اصيل و كهن ايران اسلامي. نيازهاي معماري موجود بايد در راس امور و مورد رسيدگي قرار گيرد.
وی با تاكيد بر ساخت و سازهاي درشان يك شهر مذهبي گفت: هدف از اين همايش صرف استحكامات نيست بلكه استحكامات ماهوي هم مدنظر است. شرايط و قله هاي دستيابي به اين هدف فراهم است و اميد است با هم انديشي وتبادل نظر علما و اساتيد شهر قم به الگويي مناسب براي معماري اسلامي ايراني تبديل شود كه خواسته مقام معظم رهبري و مراجع اعظام بوده است.
نظر شما