۹ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۸:۱۰

زمرديان در گفتگوی تفصیلی با مهر:

اعتبار عمرانی المان شهدای گمنام دشت میشان تامین نشده است/ شرمنده شهدای گمنامم

اعتبار عمرانی المان شهدای گمنام دشت میشان تامین نشده است/ شرمنده شهدای گمنامم

همدان – خبرگزاري مهر: مديركل بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس استان همدان با بیان اینکه اگر اعتبار المان شهدای گمنام دشت میشان همدان تامین نشود، اصلاح طرح را دنبال خواهیم کرد، گفت: شرمنده شهدای گمنام دشت میشان هستم

جعفر زمرديان در گفتگوي تفصيلي با خبرنگار مهر با اشاره به اهميت نقش رسانه در جامعه با بيان اينكه اصحاب رسانه نقش ديده بانان جبهه را در دوران دفاع مقدس دارند، اظهار داشت: فضاي رسانه اي فعاليتي دوطرفه است كه در اين فضا گروهي كارشان اجراي فعاليت ها و گروهي نيز انعكاس فعاليت ها است كه هر كدام از اين دو نباشند كار بهره وري لازم را ندارد.

وي با بيان اينكه امروزه حوزه رسانه ها در مجموعه هاي اداري به بخش هاي روابط عمومي تعريف مي شود، افزود: روابط عمومي ها پل ارتباطي هدفمند ميان مردم، همكاران و مديريت يك سازمان هستند و رسانه كه در قالب روابط عمومي قرار ميگيرد نيز عمق معنا را مشخص مي كند كه اين رسالت بايد واقع بينانه باشد.

در ادامه اين گفتگو که چندساعتی ادامه یافت مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان همدان به بیان پاسخ سئوالات خبرنگار مهر نشست که در ذيل مت گفتگو را مي خوانيد:

مهر: وضعيت كنوني و كادر اداري بنياد حفظ آثار استان همدان چگونه است؟

زمرديان: اين بنياد در حال حاضر داراي 21 كارمند است كه 81 ماموريت كاري احصا شده دارد و از اين تعداد نيز 51 ماموريت براي امسال در نظر گرفته شده است.

مديركل بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس استان همدان افزود: 51 ماموريت در نظر گرفته شده در پنج بخش تحقيق و پژوهش، ادبيات و انتشارات، هنري، روابط عمومي و تبليغات و بخش موزه و مركز فرهنگي دفاع مقدس استان همدان  گنجانده شده است.

مهر: عملكرد مجموعه بنياد حفظ آثار از منظر جامعه هدف را چگونه ارزيابي مي كنيد؟

زمرديان: در باغ موزه دفاع مقدس همدان در راستای ارزیابی عملکرد این حوزه دفتر ارزیابی و ثبت نظرات فعال است اما این نظرات تنها بخشی از حوزه عملکردی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس را پوشش می دهد.

مديركل بنياد حفظ آثار و نشر ارزش هاي دفاع مقدس استان همدان بیان داشت: بهترین شیوه ارزیابی بررسی فعالیت های مجموعه از منظر مطبوعات و رسانه می دانیم.

مهر: ارزیابی عملکر بیناد حفظ آثار از منظر مطبوعات و رسانه در سال گذشته چگونه بود؟

زمردیان: 38 خبرگزاری، روزنامه و هفته نامه در طول سال گذشته با این مجموعه همکاری داشتند که بر این اساس 160 خبرنگار ارتباط رسمی بین یک ارتباط تا 33 ارتباط با مجموعه برقرار کرده اند.

مديركل بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس استان همدان افزود: حوزه رسانه ای استان همدان ارتباط شایان توجهی در زمینه فرهنگ و هنر دفاع مقدس داشته اند که در این زمینه دو سوم اخبار منتشر شده در حوزه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس همدان، مربوط به خبرگزاری ها بوده است.

مهر: در زمانی طرح ایجاد "خیرین دفاع مقدس" در همدان طرح شده بود، این بحث به کجا رسید؟

زمردیان: این طرح مربوط به جانشین بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس بود و من از این طرح استقبال کرده ام اما در حال آنالیز کردن این طرح هستیم که شائبه ای از طرح این موضوع به وجود نیاید.

وی با بیان اینکه زمانی که باید طرحی مطرح شود باید همه جوانب آن بررسی شود، گفت: در کل "مجمع خیرین دفاع مقدس" طرح خوبی است که از هر نظر باید بررسی و کارشناسی شود.

مديركل بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس استان همدان عنوان داشت: کار خوبی که مقام معظم رهبری در پی تاکیدات امام راحل دنبال کردند این بود که حوزه های دینی مان را وابسته به دولت ها نکنیم چون هر زمان مکتب ما بر حول محور مردم پیش رفته، موفق بوده ایم که در این راستا ایجاد مجامع و مراکز دینی و حماسی مردم نهاد نیز اهمیت ویژه ای دارد.

وی گفت: با راه اندازی "مجمع خیرین یا خادمین دفاع مقدس" در همدان حضور مردمی و مجموعه های مردم نهاد را در امر حفظ ارزشهای دفاع مقدس شاهد خواهیم بود.

مهر: تاکنون کسی برای عضویت در "مجمع خیرین دفاع مقدس" در همدان اعلام آمادگی کرده است؟

زمردیان: درصدد برگزاری همایشی با همین عنوان و در راستای اجرایی شدن اهداف این مهم هستیم و با توجه به اینکه این طرح اعلام عمومی نشده استقبال رسمی نداشتیم اما به صورت غیر رسمی تقاضا هست که خود من نیز پس از بازنشستگی در خدمت آن خواهم بود.

مهر: پاسداری و حفظ ارزش های دفاع مقدس را وظیفه چه کسانی می دانید؟

زمردیان: این مهم بر اساس منویات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه مسئولیت حفظ و نشر ارزشهای دفاع مقدس در ستاد کل نیروهای مسلح (با اشاره به بنیاد) است، گفت: بر اساس منویات مقام معظم رهبری، این حجم فعالیت بزرگ برای حفظ میراث گرانبهای دفاع مقدس را نمی توان صرفا بر عهده بنیاد حفظ آثار گذاشت.

وی با بیان اینکه در راستای تحقق این مهم همه دستگاه های متولی نیز باید در این زمینه ورود کنند، افزود: در این زمینه بخش مردمی و تشکل های مردم نهاد نیز داعیه دار هستند.

مهر: در زمینه روند اجرای پروژه باغ موزه دفاع مقدس همدان توضیح دهید.

زمردیان:  امروز همدان تنها استانی است که از منابع داخلی اش موزه دفاع مقدسی را شکل داده که بر اساس نظر بازدید هشت استاندار از این مکان این نتیجه به ذهن متبادر می شود که در این مجموعه کارستان شده است.

وی با بیان اینکه در ابتدا حدود 12 میلیارد تومان برای احداث باغ موزه دفاع مقدس استان همدان بدون داشتن ردیف اعتباری جذب شد، افزود: در حال حاضر در صورت جذب 12 میلیارد تومان دیگر دو فاز نهایی این پروژه نیز به اتمام خواهد رسید.

وی با بیان اینکه سالانه یک میلیارد تومان برای نگهداری باغ موزه دفاع مقدس همدان نیاز است، گفت: در سال گذشته حدود 108 میلیون تومان اعتبار از بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مرکز برای هزینه های نگهداری این پروژه اخذ کردیم اما حدود 760 میلیون تومان در این زمینه کم داریم.

زمردیان ابراز داشت: آبنمای باغ موزه دفاع مقدس استان همدان برای هر بار فعالیت یک میلیون و 775 هزار تومان هزینه در بردارد.

مهر: به نظر شما چه راهکاری در خصوص رفع مشکلات و برجسته کردن باغ موزه همدان موفق خواهد بود؟

زمردیان: دنبال این هستیم که باغ موزه دفاع مقدس همدان دارای ردیف اعتبار ملی شود چون در این صورت بخشی از مشکلات این مجموعه حل خواهد شد.

مهر: ترویج فرهنگ دفاع مقدس را در جامعه کنونی چقدر لازم می دانید؟

زمردیان: معارف حوزه دفاع مقدس واقعا انسان ساز است و در این مکتب انسان به بینش عمیق معنوی و حماسی می رسد.

وی افزود: در حال حاضر جایگاه جامعه دفاع مقدس در حال جدا شدن از بدنه خدمتی شکل سازمانی است.

مهر: در زمینه لزوم ایجاد قرارگاه جنگ نرم توضیح دهید؟

زمردیان: بر اساس تاکید مقام معظم رهبری قرارگاه جنگ نرم باید در مجموعه ستاد کل نیروهای مسلح ایجاد شود و  این مجموعه ایجاد شده و فعال است و ما در صدد هستیم دبیرخانه استانی این قرارگاه در مرکز فرهنگی دفاع مقدس (باغ موزه دفاع مقدس همدان) شکل بگیرد.

وی افزود: این دبیرخانه زمانی شکل می گیرد که افسران جنگ نرم که دانشجویان کشور هستند در کنار رزمندگان دفاع مقدس قرار گیرند و نسل امروز و نسل دیروز برای حفظ دستاوردها این مجموعه را تشکیل بدهد.

مهر: در مصاحبه ای عنوان کرده بودید که دیگر شهید گمنام به همدان نمی آورید اما آوردید. چرا؟

زمردیان: من اعلام کرده بودم تا زمانی که شرایط خلف وعده ها باشد شهید به همدان نمی آوریم اما خلف وعده ای ندیدیم و باز هم شهید گمنام آوردیم چون برای قدردانی از مقام شهدا باید برنامه ریزی داشت.

مهر: وضعیت ساخت المان دشت میدان میشان همدان به کجا رسید؟

زمردیان: شرمنده شهدای گمنام دشت میشان هستم، المان شهدای دشت میشان در نوع خودش منحصر به فرد بود اما بودجه سال 91 را نتوانستیم جذب کنیم و در حال حاضر نیز با توجه به افزایش قیمت ها ساخت این پروژه، افزایش سه و نیم برابری دارد.

وی افزود: طبق آخرین بررسی های انجام شده در خصوص المان شهدای گمنام دشت میشان، اگر اعتبار این پروژه تامین نشود اصلاح طرح المان دشت میشان را دنبال خواهیم کرد.

مهر: سخن پایانی؟

زمردیان: برگزاری یادمان و یادواره شهدا باید منسجم و مستمر باشد چراکه ان مهم نشان از معرفت و عمق بینش مردمی نسبت به جایگاه رفیع شهدا دارد.

کد خبر 2043203

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha