۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۹:۱۷

مهر گزارش می دهد/

نارضایتی مالکان از تحویل دیرهنگام مسکن مهر میارکلا/ بی مهری پیمانکاران بر پیکر سارویها

نارضایتی مالکان از تحویل دیرهنگام مسکن مهر میارکلا/ بی مهری پیمانکاران بر پیکر سارویها

ساری - خبرگزاری مهر: وعده های توخالی پیمانکاران نخستین پروژه مسکن مهر مازندران تا جایی رسیده که نارضایتی مالکان از تحویل دیرهنگام وارد پنجمین سال خود شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، ساخت پروژ دو هزار و 800 واحدی میارکلا ساری از سال 88 طی قراردادی با 16 پیمانکار آغاز تا این پروژه بزرگ مسکن مهر استان در مدت 15 ماه بهره برداری شود.

این پروژه درزمینی به مساحت حدود 19 هکتار حدفاصل جاده جویبار به ساری در 85 بلوک در 10 طبقه طراحی شده است. پیشرفت فیزیکی پروژه میارکلا 46 درصد بوده و به رغم بروکراسی های اداری و پیچ و خم های قانونی، ساخت دو هزار و 656 واحد آن آغاز شده و متاسفانه ساخت 144 واحد دیگر آن تاکنون متوقف مانده است.

ساخت مسکن مهر میارکلا با مشارکت وزارت راه و شهرسازی، وزارت تعاون و پیمانکاران طرح صورت گرفته به گونه ای که اجرای این طرح، از زمان آغازعملیات اجرایی بمدت یکسال بصورت مدیریت پیمان بوده است.

تعدد پیمانکاران سبب کندی اجرای پروژه

ناظر هماهنگی پروژه مسکن مهر میارکلا با اشاره به اینکه مسائل سیاسی و اقتصادی کشور بر فضای پروژه تاثیر گذاشت، گفت: پروژه مسکن مهر میارکلا بدلیل کثرت واحدها و تعدد پیمانکاران با مشکلات عدیده ای مواجه شده است.

شکرالله منطقی با بیان اینکه روند ساخت پروژه در ابتدا بسیار خوب بوده است، اظهار داشت: در سفر دولت به مازندران در سال 86 و آغاز ساخت مسکن مهر در استان، حدود 30 هزار نفر در ساری برای مسکن مهر ثبت نام کردند.

وی افزایش قیمت مصالح و کمبود منابع را از دیگر مشکلات مسکن مهر میارکلا عنوان کرد و افزود: برای جبران این امر جابجایی منابع در دستورکار قرار گرفت در حالیکه مبلغ پیمان از روز نخست،315 هزار تومان برای هر متر مربع در نظر گرفته شد.

وی اذعان داشت: یکی از اشتباهات بزرگ مسکن مهر میارکلا، ورود افراد غیر متخصص از درون تعاونی ها بوده که این افراد بدلیل نداشتن تخصص لازم در ساخت و ساز مشکلات زیادی برای اجرای این پروژه بوجود آوردند.

نماینده عالی دستگاه نظارت مسکن و شهرسازی مازندران گفت: بحث چند مدیریتی به پروژه لطمه زده است، افزود: این پروژه با سه مدیریت، مشاور، پیمانکار و تعاونی ها انجام شده است.

داود مرادی یکی از اشکالات این طرح را اجرای بدون ضمانت عنوان کرد و اظهار داشت: کارفرما موتور محرکه یک پروژه بوده که با مدیریت به موقع و کمک و هدایت مشاور، در اجرای پروژه نقش هدایتی و راهبردی خود را به درستی انجام می دهد.

ضعف کارفرما و عدم ارزیابی کیفی پیمانکاران از نواقص اجرای طرح

وی ضعف کارفرما و عدم ارزیابی کیفی پیمانکاران را از دیگر نواقص اجرای این طرح عنوان کرد و مدیریت زمان، هزینه و کیفیت را سه مولفه اصلی برای اجرای پروژه های عمرانی دانست.

مرادی با اشاره به اینکه انتخاب های نادرست در اجرای این پروژه بر روند ساخت آن تاثیر گذاشت، اذعان داشت: طبق زمان بندی اعلام شده که قرار بود این پروژه در سال 90 به بهره برداری برسد، متاسفانه هنوز در نیمه راه است.

معاون امور تعاون مازندران نیز در خصوص نقش تعاونی ها در اجرای پروژه های مسکن مهر گفت: تعاونی ها در ساخت مسکن مهر نقش نظارتی دارند و در عملیات تخصصی ساخت و ساز هیچ دخالتی ندارند.

عبدالله کیاکجوری با بیان اینکه در یک مقطع زمانی دولت تصمیم بر حضور تعاونی ها در اجرای مسکن مهر گرفت، اظهار داشت: تعاونی ها در اجرای این طرح بعنوان بهره بردار حضور دارند.

وی تغییر مصالح، جذب اعتبار و سرمایه، سو مدیریت و عوامل طبیعی را از اشکالات اجرای این پروژه عنوان کرد و افزود: از 18 تعاونی مسکن مهر میارکلا، چهار تعاونی با مشکل سو ء مدیریت مواجه است.

مرتضی میرزاپور، یکی از پیمانکاران پروژه مسکن مهر میارکلا  اظهار داشت: افزایش قیمت کناف و به صرفه نبودن آن موجب شد از سیستم بلوک های سبک برای ادامه اجرای طرح استفاده شود که با مخالفت مشاور طرح مواجه شد.

میرزاپور به مشکل دریافت وام و تسهیلات بانکی برای اجرای این طرح اشاره کرد و اذعان داشت: طی نشست های متعددی که با نماینده اداره کل راه و شهرسازی داشته ایم، قرار بود تسهیلات بانکی هرچه زودتر به پیمانکاران طرح واگذار شود که این امر محقق نشد.

میرزاپور با اشاره به اینکه این پروژه، یکی از بزرگترین طرح های مسکن مهر در استان بوده و از زمان آغازعملیات با روند و پیشرفت فیزیکی خوبی درحال اجرا است، افزود: در حال حاضر این پروژه بدلیل مشکلات موجود و باندبازی یک عده با کندی در حال اجرا است.

وی 99 درصد مشکل این پروژه را مربوط به تعاونی ها عنوان کرد و اظهار داشت: نبود کارشناسان و متخصصان مجرب در تعاونی ها، این طرح را با مشکل مواجه کرده است.

نبود آمایش درست در میارکلا

محمد دامادی نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه با اجرای این پروژه در منطقه سازه جدیدی ایجاد که موجب بار ترافیکی سنگین خواهد شد، افزود: برای حل مشکلات ترافیکی و سرانه ورزشی و آموزشی شهرک اقدامی نشده است.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در زمان آغاز اجرای این پروژه به عنوان عضو شورای شهر حق هیچ دخالت و اظهارنظری نداشتم، تاکید کرد: در حال حاضر بعنوان نماینده مردم و عضو کمیسیون عمران مجلس پیگیر این طرح هستم.

وی از نبود کارشناسان فنی و مهندسین مجرب در اجرای این طرح خبر داد و افزود: در اجرای درست طرح، باید قانون بدرستی لحاظ شود.

کد خبر 2044501

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha