به گزارش خبرنگار مهر، مهدی قره شیخ لو عصر چهارشنبه در همایش بزرگ مربیان و مدیران موسسات قرآنی استان قم که در سازمان تبلیغات اسلامی استان قم برگزار شد، ضمن تائيد اظهارات مديرعامل اتحاديه موسسات قرآني استان قم كه از مشكلات جامعه قرآني گفته بود، اظهار كرد: قبول دارم كه موسسات قرآني با مشكلاتي همچون پرداخت ماليات، بیمه نبودن، نبود بودجه و کم لطفی مسئولان مواجه هستند ولی باید تلاش کنیم این مشکلات را یکی یکی برطرف كنيم.
وي با بيان اينكه مطالبات جدی جامعه قرآنی از مسئولان کشور میتواند در حل اين مشكلات موثر باشد، تصريح كرد: جامعه قرآنی ما در اين زمينه تقریبا یک جامعه خنثی اس در حالي كه اهل قرآن باید در همه صحنههای کشور حضور داشته باشند و مطالبات خود را از مسئولان بخواهند.
به گفته رئيس سازمان دارالقرآن الكريم كشور، مسئولان باید احساس کنند که جامعه قرآنی انتظاراتی از آنها دارند، تا براي حل مشكلاتشان اقدام كنند.
قره شيخ لو با اشاره به در پيش بودن انتخابات رياست جمهوري، گفت: جامعه قرآني بايد با انتشار بیانیه یا نامه سرگشادهای از كانديداهاي انتخابات مطالبه گري كنند و به آنها اعلام كنند كه آیا برنامهاي براي توسعه و ترويج فعاليتهاي قرآني دارند یا فقط به فکر مسائل اقتصادی هستند؟
وي ادامه داد: بعد از جنگ تحميلي، انحراف تاریخی در كشور ايجاد شد كه تمام سرمایه مردم در زمنیه اقتصادی صرف شد و نسبت به توسعه دين كم توجهي شد، در صورتي كه طبق فرمايش قرآن كريم، اگر جامعه قرآنی داشته باشیم مشکلات برطرف میشود.
وي تاكيد كرد: اگر در زمینه اقتصاد توسعه پيدا كنيم ولی انسان قرآني تربیت نشود، در آن اقتصاد قطعا دزدی، ربا و... وجود خواهد داشت.
قره شيخ لو گفت: بايد حضورمان در کشور پررنگ تر باشد و رئیس جمهور، وزيران و نمایندگان مجلس باید پاسخگوی مطالبات جامعه قرآنی باشند.
تصويب بودجه قرآني
وي در بخش ديگري از سخنان خود از تصويب بودجه قرآني در كميسيون تلفيق مجلس شوراي اسلامي خبر داد و تاكيد كرد: نیم درصد بودجه قرآنی و 200 میلیارد تومان دیگر در اين كميسيون به تصویب رسیده که اگر این مصوبه در صحن علنی مجلس تصویب شود و دولتهاي فعلی و آینده این پولها را خوب تخصیص دهند، سال 92 از سالهای پربار پولی خواهد بود که سهم استان قم را در این بودجه لحاظ خواهیم کرد.
قره شيخ لو همچنين بر لزوم كاربردي بودن آموزشهاي قرآني تاكيد كرد و دغدغههاي خود را با ذكر چند سئوال اين گونه مطرح كرد: آيا دورههای آموزشی ما زندگی روزانه مردمی را به قرآن نزدیکتر میکند یا نه؟ چقدر میتوانیم شاگردان را طوری آموزش دهیم که رفتار و افکارشان را با نسخههای قرآن تنظیم کنند؟ در 24 ساعتی که خداوند فرصت را در اختیار ما گذاشته چقدر از آن را براي عمل به آيات قرآني صرف ميكنيم؟ آیا سمت و سوی آموزش به این سمت است یا فقط اطلاعات مردم را اضافه میکنیم؟
وي با بيان اينكه پيامبر اسلام بعضی اوقات با یک آیه قرآن تحول عظيمي در دل مردم ايجاد ميكرد، گفت: اگر سمت و سوی آموزش ما طوری است که این فضا را در کشور ایجاد نمیکند باید بازنگری جدی در فعالیتها داشته باشیم.
رفتار قرآني داشته باشيم
قره شيخ لو ادامه داد: مقدمه بازنگري این است که اول بنده به عنوان مسئول و معلم قرآنی خودم رفتار قرآنی داشته باشم و مردم احساس کنند از قرآن بهره بردم. یادمان باشد معلمی که پیامبر میفرماید براي او همه موجودات زنده طلب مغفرت میکنند حتی ماهیان دریا، مورد نظر است نه اینکه قرآن را بخوانیم و درس بدهیم ولی هیچ تفاوتی در زندگی ما وجود نداشته باشد. اینها خطرناک است و نه تنها باعث تبلیغ قرآن نمیشود بلکه باعث ضد تبلیغ است.
رئيس سازمان دارالقرآن الكريم كشور تاكيد كرد: امکانات و پول و سازمان و برنامه ریزی باید باشد ولی همیشه اینها نیازهای درجه دو ماست. اگر الان به ما بگویند فردا رئیس جمهور قرآن کشوریم و هر چه بودجه هست به این سمت بیايد آیا آمادگی کامل براي درست هزينه كردن را داریم؟ ممكن است از نظر سخت افزاري برنامه هايي داشته باشيم اما آیا از نظر نرم افزاری اين ظرفیت را داریم که مردم رفتار خود را با الگوهای قرآنی تنظیم کنند.
وي گفت: خداوند در چند کلمه، نسخههایی به ما داده که اگر مردم به آنها عمل کنند در زندگی خانوادگی آنها معجزه میکند. ما در مقطع حساسی زندگی می کنیم که مردم تشنه معارف قرآن هستند که بتوانند این معارف را در زندگی اشان بکار برند.
قره شیخ لو اظهار کرد: زندگیاي میتواند عاقبت به خیری داشته باشد که زندگی قرآنی باشد.
توجه به كيفيت اجراي طرحهاي قرآني
وی در بخش دیگری ازسخنان خود اظهار کرد: بعد از پيروزي انقلاب اسلامي، در کشور ما فعالیتهای زیادی شده که باید قدردان این کارها باشیم. انجام اين فعاليتها به دست خود مردم بوده و بايد تلاش کنیم این کارها را از لحاظ کیفی و کمی توسعه دهیم.
قره شيخ لو افزود: کل سرمایهای که برای قرآن در کشور میگذاریم به اندازه یک اتوبان 200 کیلومتری است. ولی بعضی از قرآنیها از همین اتوبان 200 کیلومتری استفاده نمیکنند.
رئيس سازمان دارالقرآن الكريم كشور به اجراي ناقص يك طرح قرآني اشاره كرد و گفت: طرحي براي تربيت حافظ یک جزء قرآن در كشور اجرا شد كه سهم سازمان تبليغات اسلامي از بودجه نیم درصد 11.5 میلیارد تومان بود.
وي گفت: لیستی به ما دادند كه 130 هزار نفر حافظ یک جزء تربیت شده و از میان آنها 500 نفر برنده شدند. به همکاران گفتیم از بین برندهها با 50 نفر ارتباط برقرار كنند و در مورد نحوه اجراي اين طرح كسب اطلاع كنند. در این 50 نفر کسانی داشتیم که نه تنها حافظ نبودند بلكه اصلا در کلاس شركت نكرده بودند. اگر اینجوری کار کنيم مسئولان کشور به ما اعتماد نمیکنند.
وي در توصيهاي به جامعه قرآني گفت: حواسمان جمع باشد اگر در قالب موسسه یا هئیتي کار قرآني میکنیم وقتي یک ریال از بیت المال در اختیار ما قرار گیرد مسئولیم.
نظر شما