۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۱:۵۵

عضو هیات عالی اجرایی انتخابات:

7 عضو معتمد هیات اجرایی مرکزی انتخابات معرفی شدند/ حضور نماینده ولی فقیه و 3 نماینده مجلس

7 عضو معتمد هیات اجرایی مرکزی انتخابات معرفی شدند/ حضور نماینده ولی فقیه و 3 نماینده مجلس

محمد آشوری عضو هیات عالی اجرایی انتخابات ریاست جمهوری از انتخاب 7 عضو معتمد این هیات در نخستین جلسه آن خبر داد. 

محمد  آشوری در گفتگو با خبرنگار مهر از برگزاری اولین جلسه هیات اجرایی مرکزی انتخابات در صبح امروز پنجشنبه خبر داد و گفت: در این جلسه که علاوه بر وزیر کشور و اینجانب به عنوان نماینده قوه مقننه  آقایان علیزاده و میرشمسی از شورای نگهبان نیز حضور داشتند تصمیم گیری در خصوص انتخاب 7 نفر از اعضای اصلی هیات مرکزی اجرایی نهایی شد و بر این اساس آقایان سید مرتضی بختیاری وزیر دادگستری فعلی، سرکار خانم خزعلی ، اسماعیل کوثری نماینده مردم تهران ، حجت الاسلام محمد محمدیان نماینده ولی فقیه در دانشگاهها ، حجت الاسلام سیدرضا تقوی رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، حجت الاسلام محمد حسن رحیمیان و دکتر محمد مهدی زاهدی نماینده مردم کرمان و رئیس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی به عنوان 7 نفر عضو اصلی معتمد در هیات عالی اجرایی انتخابات ریاست جمهوری انتخاب شدند.

نماینده مردم بندرعباس ادامه داد: 4 عضو علی البدل هیات عالی اجرایی انتخابات نیز به ترتیب آقایان رضا تقی پور ، حسین مظفر نماینده تهران در مجلس ، حجت الاسلام شیرمردی و حجت الاسلام آشتیانی عراقی نماینده مردم قم تعیین شدند.

آشوری افزود: جلسه بعدی برای انتخاب دبیر اجرایی و نایب رئیس هیات عالی اجرایی انتخابات ریاست جمهوری در روز شنبه هفته آینده برگزار می شود.

به گزارش مهر ، وزیر اطلاعات و دادستان کشور نیز عضو این هیات هستند که ظاهرا در جلسه امروز شرکت نداشته اند.  

بنا بر این گزارش ، طبق تغییراتی که سال گذشته از سوی مجلس شورای اسلامی در قانون انتخابات ریاست جمهوری اعمال شد ، وزارت کشور موظف شد تمامی مراحل این انتخابات را زیر نظر هیات اجرایی مرکزی انتخابات انجام دهد. 

تاخیر وزارت کشور در معرفی معتمدان عضو این هیات به شورای نگهبان و در نتیجه تاخیر در تشکیل این هیات، اعتراض معاون نظارت مجلس را در هفته های اخیر بر انگیخته بود، وی تاکید داشت که مهلت قانونی وزارت کشور برای تشکیل این هیات 12 اسفندماه به پایان رسیده است . 

سخنگوی شورای نگهبان اواسط هفته جاری از ارایه لیست 30 نفره معتمدان عضو هیات اجرایی مرکزی انتخابات ریاست جمهوری توسط وزارت کشور و رفت و آمد چند باره این لیست میان شورای نگهبان و وزارت کشور خبر داد و روز گذشته وزارت کشور اعلام کرد که شورای نگهبان این فهرست را تایید کرده است.

طبق قانون  وزیر کشور حداقل چهار ماه قبل از روز برگزاری انتخابات سی نفر از شخصیت‌های مذهبی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی کشور را به هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات معرفی می کند و  پس از تأیید هیأت مرکزی نظارت حداکثر ظرف یک هفته جلسه‌ای با حضور حداقل دوسوم معتمدان مذکور تشکیل می‌دهد که ضمن آن هفت نفر معتمدان  با رأی مخفی و اکثریت نسبی به‌عنوان عضو اصلی و چهار نفر عضو علی‌البدل به‌ترتیب آراء انتخاب شوند. 
 
به گزارش مهر ، ماده 31 قانون انتخابات ریاست جمهوری به این شرح است:
 
وزارت کشور مجری برگزاری انتخابات ریاست جمهوری است و زیرنظر هیأت اجرائی مرکزی انتخابات با ترکیب اعضای ذیل اقدام می‌نماید:
 
۱- وزیر کشور(به‌عنوان رئیس هیأت)
 
۲- یکی از اعضای مجلس شورای اسلامی(بدون حق رای)
 
۳- دادستان کل کشور
 
۴- وزیر اطلاعات
 
۵- تعداد هفت نفر از شخصیت‌های دینی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی به‌عنوان معتمدان مردمی به‌ترتیب مقرر در تبصره(۱) این ماده
 
تبصره ۱- وزیر کشور حداقل چهار ماه قبل از روز برگزاری انتخابات سی نفر از شخصیت‌های مذهبی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی کشور را به هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات معرفی می‌نماید و با رعایت تبصره(۲) این ماده پس از تأیید هیأت مرکزی نظارت حداکثر ظرف یک هفته جلسه‌ای با حضور حداقل دوسوم معتمدان مذکور تشکیل می‌دهد که ضمن آن هفت نفر معتمدان موضوع بند(۵) با رأی مخفی و اکثریت نسبی به‌عنوان عضو اصلی و چهار نفر عضو علی‌البدل به‌ترتیب آراء انتخاب شوند.
 
تبصره ۲- چنانچه هیأت مرکزی نظارت به هر دلیلی کل یا تعدادی از معتمدان پیشنهادی را تأیید ننمود، وزیر کشور موظف است در صورت نظر هیات مرکزی انتخابات برای وزیر کشور لازم الاتباء شد.
 
تبصره ۳- هیچ یک از اعضای هیأت اجرائی مرکزی انتخابات نباید نامزد انتخابات ریاست جمهوری باشند.
 
تبصره ۴- در اولین جلسه با دعوت وزیر کشور دبیر ستاد انتخابات کشور با پیشنهاد وزیر کشور و تأیید هیأت اجرائی مرکزی انتخاب می‌گردد. دبیر ستاد انتخابات مسؤولیت دبیری هیأت اجرائی مرکزی را نیز برعهده دارد.
 
تبصره ۵- نائب‌رئیس هیأت اجرائی مرکزی انتخابات با رأی اکثریت و ازبین اعضای هیأت انتخاب می‌شود.

تبصره ۶- تصمیمات هیأت اجرائی مرکزی انتخابات نباید موجب تداخل در وظایف و اختیارات نظارتی شورای نگهبان درباره انتخابات ریاست جمهوری گردد؛ در غیر این‌صورت، باطل و هرگونه اقدامی در این جهت ممنوع است.
 
تبصره ۷- جلسه هیأت اجرائی مرکزی انتخابات با حضور نه نفر رسمی می گردد و مصوبات آن با رعایت تبصره(۵) این ماده با رأی هفت نفر از اعضاء قابلیت اجراء دارد.
 
تبصره ۸- نتیجه شمارش آراء انتخابات ریاست جمهوری پس از تأیید به‌وسیله هیات اجرایی وزیر کشور اعلام می‌شود و تأیید نهائی صحت انتخابات برعهده شورای نگهبان است.
 
تبصره ۹- هیأت اجرائی مرکزی انتخابات وظایف ستاد انتخابات کشور را در چهارچوب این قانون مشخص می کند.

تبصره ۱۰- وزارت کشور با تصویب هیأت اجرائی مرکزی انتخابات می‌تواند مأمورانی برای بازرسی و کنترل جریان انتخابات به‌طور ثابت یا سیار به شهرستان‌ها، بخشها و شعب ثبت‌نام و أخذ رأی اعزام کند.
 

 

کد خبر 2045506

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha