فرزام پور رمضان در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: این صنعت در توسعه دیگر مشاغل جانبی و همینطور در رشد صنایع سبک محلی و گسترش تجارب تاثیر بسزایی دارد.
وی اظهارداشت: پرورش كرم ابريشم كه به عنوان فعاليت نوغانداري نام گرفته با پيشينه چهار هزار و 500 ساله در جهان، از ديرباز در كشور ایران رواج داشته است.
مدیر عامل شرکت سهامی کرم ابریشم با بیان اینکه اين مرز و بوم همواره از تاثير صنعت نوغانداری بر تعاملات اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي و غیره بهره جسته است، گفت: نوغانداري در ايران تاريخ پر فراز و نشيبي را پيموده است.
وی افزود: برای برون رفت از وضعيت موجود و تثبيت موقعيت توليدي و اقتصادي مربوط به امور كرم ابريشم با توجه به نقاط تهديد و ضعف باید سياست حفظ، اصلاح و توسعه توتستان ها به عنوان مهمترين نهاده توليد در پرورش كرم ابريشم و ايجاد ثبات بازار داخلي اجرايي شود.
پور رمضان اظهارداشت: همچنين حمايت و جايگزيني روش هاي نوين توليد به منظور افزايش راندمان و بهبود كيفيت، گسترش ترويج، آموزش و تحقيقات در زمينه پرورش و نگهداري توتستان ها، انسجام در سياستگذاري و برنامه ريزي هاي مربوط به توليد فرآوري و بازرگاني امور كرم ابريشم و محصولات آن و حمايت از ايجاد تشكل هاي صنفي مربوطه بايد لحاظ کرد.
وی ادامه داد: باتوجه به قلمرو وسيع نوغانداري در كشور، قابليت توسعه اين صنعت، ريشهدار بودن آن در فرهنگ و تمدن ايراني و لزوم حفظ و تداوم آن با استفاده از تكنيکهاي نوين پرورشي؛ تدوين يك برنامه هدفمند و بلندمدت ضروري است.
نظر شما