۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۵:۰۸

وزیر خارجه هند مطرح کرد:

تاکید بر توقف خشونت و حمایت از طرح عنان و تلاش های ابراهیمی برای حل بحران سوریه

تاکید بر توقف خشونت و حمایت از طرح عنان و تلاش های ابراهیمی برای حل بحران سوریه

وزیر خارجه هند با مهم خواندن وضعیت در افغانستان و سوریه و تاثیرات آنها برکشورهای منطقه ، در ارتباط با سوریه ضرورت توقف خشونت ، اجازه به مردم سوریه برای تعیین سرنوشت خویش ، حمایت از طرح 6 ماده ای آقای کوفی عنان و تلاشهای اخضر ابراهیمی را مورد تاکید قرار داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، وزیر امور خارجه کشورمان روز شنبه در آستانه برگزاری هفدهمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و هند در دیدار با سلمان خورشید همتای هندی خود، افزود: قدمت روابط ایران و هند به هزاره ها باز می گردد و دو ملت ازیک منشاء ، زبان ، تاریخ و فرهنگ مشترک برخوردارند که می توان روی این مشترکات سرمایه گذاری کرد.

وی با ابراز امیدواری نسبت به سفر سلمان خورشید بعنوان آغاز مرحله جدیدی از روابط دوکشور ، اظهار داشت : دوکشور همواره از روابط گرمی برخوردار بوده و هیچ سدی  نمی تواند مانع ارتقاء روابط فیمابین شود.

صالحی با اعلام آمادگی کشورمان برای بسط همکاری ها در حوزه های مختلف اقتصادی ، تجاری ، کشاورزی ، صنعتی ، ارتباطات و آموزش، به صورت دوجانبه ، چندجانبه و منطقه ای ، بر ضرورت تسهیل در ارتباطات بیشتر مردم با مردم نیز تاکید کرد.


وزیر امورخارجه هند نیز در این ملاقات، با تاکید بر مشترکات فراوان دو کشور ، مناسبات تهران – دهلی نو را  مهم ، عمیق ، دیرینه و دیرپا خواند و گفت: ما روابط با ایران را ویژه می دانیم.


سلمان خورشید با اشاره به تاکید مقامات عالیه کشورش برای گسترش مناسبات با ایران ، افزود: علاوه بر این مسئله ما باتوجه به ریشه ها و فرهنگ مشترک ، احساس دوستی عمیقی با ایران داریم و تاثیرات فرهنگی ایران بر هند ارزشمند است.


وی تصریح کرد: ما مصمم به کشف و بهره برداری از همه ظرفیتهای مشترک همکاری هستیم و کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور برای بسترسازی ، رفع موانع و پیگیری توافقات بسیار اهمیت دارد.


وزیر امور خارجه هند با تاکید بر اهمیت افزایش ارتباطات مردم با مردم و همکاری بخشهای خصوصی ، تقویت همکاریهای آموزشی و دانشگاهها را نیز مورد توجه قرار داد.


بررسی همکاری در حوزه حمل و نقل و ترانزیت بویژه پروژه بندر چاه بهار جهت اتصال به افغانستان ، کریدور شمال – جنوب ، انرژی و تسهیلات کنسولی از دیگر محورهای مذاکرات وزرای امور خارجه ایران و هند در این ملاقات بود.

دو طرف همچنین با تاکید بر اهمیت رایزنی و همکاری دو کشور در صحنه های منطقه ای و بین المللی از جمله مسئله هسته ای و تحولات در افغانستان و سوریه ، استمرار رایزنی ها در جهت کمک به حل مشکلات ، حل و فصل مسائل از طریق گفتگو، رد دخالت بیگانه و نفی کامل افراط گرایی را مورد توجه  قرار داده و دیدگاههای خود را تشریح کردند.

صالحی در این ارتباط ضمن حساس و خطیر خواندن اوضاع در افغانستان و سوریه و تاثیر آن بر منطقه ، ادامه تشدید بحران در این مناطق را نتیجه دخالت بیگانه و حمایت از افراط گرایان توصیف کرد.


وی با رد تقسیم افراط گرایی و تروریزم به خوب و بد، خطرات این جریانات برای منطقه و جهان را یادآور  شد و تلاشهای جمهوری اسلامی ایران برای کمک به حل و فصل این بحرانها از طریق توقف خشونت و انجام گفتگوهای سیاسی از جمله در چارچوب جنبش عدم تعهد را تشریح کرد.

وزیر خارجه هند نیز با مهم خواندن وضعیت در افغانستان و سوریه و تاثیرات آنها برکشورهای منطقه ، در ارتباط با سوریه ضرورت توقف خشونت ، اجازه به مردم سوریه برای تعیین سرنوشت خویش ، حمایت از طرح 6 ماده ای آقای کوفی عنان و تلاشهای اخضر ابراهیمی را مورد تاکید قرار داد.

طرفین در خاتمه ملاقات،  بر ضرورت افزایش تماسها و رایزنیهای فیمابین تاکید کردند.

کد خبر 2046823

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha