به گزارش خبرنگار مهر، منوچهر جهانيان در همايش بين المللي زيارت که قبل از ظهر یکشنبه در مدرسه عالی امام خمینی(ره) قم برگزار شد، بيان كرد: این همايش مصادف با ولادت حضرت زهرا(س) در روز يازدهم ارديهشتماه در استان خراسان رضوي در جوار حرم حضرت علي ابن موسي الرضا(ع) آغاز به كار كرد كه مورد استقبال علاقمندان قرار گرفت و در سپس در شهر شيراز ادامه پيدا كرد و امروز نيز در جوار بارگاه حضرت معصومه(س) برگزار شده است.
وي پيامهای مراجع تقليد را نشان دهنده اهميت گردشگري و زيارت عنوان کرد و گفت: زیارت به عنوان يكي از شاخههاي گردشگري و مبتني بر آثار و فرهنگ غني ديني و اسلامي است.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با بیان اینکه گردشگري زيارتي عناصر خودجوش و خلاق و بنياد نيرومندي دارد، افزود: علاقمندان به گردشگري زيارتي گردشگران فرهنگي هستند كه اسم زيارت آنها را به وادار به شناخت و معرفت و آگاهي ميكند تا از اين طريق به آرامش و سلامت و سعادت اخروي دست يابند.
وی با بیان اینکه جمهوري اسلامي بيش از 12 هزار بقاع متبركه، حرم اهل بيت و مراكز ديني دارد، گفت: از اين تعداد سه هزار و 750 مورد آن در فهرست آثار ملي به ثبت ملي رسيده است و شهر قم نيز بيش از 400 بقاع متبركه و اماكن زيارتي دارد كه با وجود ظرفيتهاي مذهبي و كتابخانهها و وجود مراجع بزرگ تقليد و بزرگان كه حاوي گنجينه ارزشمندي از آثار و مكتوبات فرهنگي و اسلامي است، انتظار ميرود 400 مورد اين آثار مذهبي به ثبت ملي برسد كه به عنوان يك جاذبه گردشگري براي علاقمندان گردشگري مذهبي مورد توجه قرار مي گيرد.
بازدید 50 میلیون زائر از اماکن مقدسه در سال گذشته
جهانيان با اشاره به آمار زيارتي سال گذشته گفت: سال 91 بيش از 50 ميليون از هموطنان از مكانهاي مقدس اهل بيت(ع) و بقاع متبركه و بزرگان بازديد نمودند كه در هيچ جاي دنيا سابقه نداشته است كه در همين سال بيش از سه ميليون نفر گردشگر زيارتي خارجي از اين امكان در ايران بازديد كرده اند كه ميتوانند به عنوان مبلغ و سفير فرهنگ غني ايراني اسلامي و مذهب اسلام باشند.
وي با تاكيد بر تاثير اقتصادي گردشگري زيارتي در ايران تصريح كرد: وجود گردشگر خارجي در کشور به طور مستقيم و غير مستقيم ايجاد اشتغال كرده و بيش از پنج ميليارد درآمد اقتصادي براي كشور داشته كه با ساماندهي ظرفيت هاي مذهبي ايران و توسعه زيرساختها ميتوان اين رقم را افزايش داد و به ترويج فرهنگ گردشگري در ايران پرداخت.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور گفت: بيش از 300 ميليون نفر شیعه در جهان وجود دارد، گفت: اگر با برنامه ريزي منسجم سالانه يك درصد شيعيان جهان را پذيرا باشيم، سالانه 30 ميليون نفر ميشود.
جهانيان افزود: با برنامه ريزي در يك پروسه زماني 10 ساله ميتوانيم پذيراي حداقل 30 ميليون نفر از شيعيان باشيم كه عمدتا گردشگران مذهبي هستند كه درآمد حداقل 50 مليارد دلاري و اشتغال 10 ميليون نفري در ايران را به همراه دارند.
نظر شما