۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۸:۲۷

گزارش خبری/

کرمان در آستانه کامل کردن چرخه فولاد/ جلوگیری از خام فروشی نیاز اصلی اقتصاد

کرمان در آستانه کامل کردن چرخه فولاد/ جلوگیری از خام فروشی نیاز اصلی اقتصاد

کرمان - خبرگزاری مهر: استان کرمان در حالی تمام داشته های لازم برای تبدیل شده به یکی از بزرگترین تولید کنندگان فولاد کشور را دارد که سالها نظاره گر خروج داشته هایش برای پیشرفت و توسعه سایر استانها بوده است اما افتتاح دو کارخانه زغالشویی پابدانا و ککسازی زرند هر چند جلوی خام فروشی را نمی گیرد اما کرمان را یک گام دیگر تا توسعه صنعتی نزدیکتر می کند.

به گزارش خبرنگار مهر، استان کرمان به گفته کارشناسان بهشت معادن کشور محسوب می شود وجود معادن غنی زغالسنگ و سنگ آهن کرمان را به یکی از اقتصادی ترین استانهای کشور تبدیل کرده است اما این داشته ها نه تنها برای این استان تاکنون فایده ای نداشته است بلکه کرمانیها باید هر سال شاهد خروج حجم قابل توجهی از مواد معدنی به استانهای دیگر باشند.

این درحالی است که با خروج مواد معدنی استان کرمان و استفاده از آنها به عنوان مواد اولیه در سایر استانها این پتانسیل موجب توسعه و جهش ناگهانی برخی از استانها شده است اما در این میان کرمان حتی از عوارض این معادن و صنایع هیچ نصیبی ندارد و آلودگیهای صنعتی و از دست رفتن منابع تنها ارمغان این چرخه صنعتی است.

طی سالهای اخیر با تاکید ویژه رهبر انقلاب به جلوگیری از خام فروشی توجه بیشتری به بخش صنعت استان کرمان در کنار معادن شده است و گام به گام به سمت جلوگیری از خام فروشی در استان کرمان نزدیکتر می شویم.

معادن گسترده زغالسنگ در شمال استان کرمان یکی از بزرگترین ذخیره گاههای زغالسنگ در جهان محسوب می شود که اقتصاد شهرستانهای شمالی کرمان بر پایه استخراج از این معادن شکل گرفته است و سالهاست مردم برخی از شهرستانهای شمالی تنها محل امرار معاش خود را در کار کردن در این معادن قدیمی و غنی یافته اند که در صدر این شهرستانها کوهبنان و منطقه پابدانا قرار دارد.

نکته قابل توجه اینکه بیشتر زیر ساختهای عمرانی در این مناطق نیز برپایه استخراج معادن شکل گرفته و بسیاری از شهرها از جمله شهر پابدانا نیز در حقیقت مجتمعهای کارگری هستند که به مرور زمان به شهر تبدیل شده اند.

از سوی دیگر وجود معادن غنی همچون معدن سنگ آهن جلال آباد زرند و همچنین معادن گل گهر سیرجان شرایطی را فراهم کرده است که مسئولان استان کرمان طی سالهای اخیر به فکر استفاده از این نعمتهای خدادادی باشند و بتوانند پس از فراوری زغالها در کارخانه های زغالشویی زرند و پابدانا از این زغال در واحدهای صنعتی همچون واحد صنعتی کک سازی زرند استفاده کنند و سنگ آهن را به کک تبدیل کنند.

و درنهایت از کک به دست آمده برای رسیدن به محصول نهایی یعنی فولاد استفاده کنند این درحالی است که واحدهای صنعتی کنستانتره سازی و گندله سازی نیز که از دیگر واحدهای صنعتی در راه تولید فولاد هستند در سیرجان در حال فعالیت هستند و در سالهای اخیر طرحهای مختلفی در راه توسعه مجتمع صنعتی گل گهر سیرجان نیز به بهره برداری رسیده است و گامی مهم در راستای توسعه اقتصادی که مد نظر مقام معظم رهبری است نزدیکتر شده ایم.

در حال حاضر هفت کارخانه بزرگ فولاد سازی نیز در مراحل مختلف ساخت در استان کرمان هستند هر چند که برخی از این کارخانه ها همچون کارخانه فولاد شهر کرمان در مراحل نا امیدکننده ای از نظر ساخت هستند اما فعالیت در برخی دیگر نیز با پیشرفتی قابل همراه می باشد و شایسته است که مسئولان برای تکمیل این کارخانه ها نیز تلاش بیشتری به کار گیرند.

با این وجود افتتاح دو کارخانه کک سازی زرند و زغالشویی پابدانا مردم کرمان را به آرزویشان نزدیک تر می کند.


 

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان در گفتگو با مهر در خصوص کارخانه کک سازی فولاد زرند ایرانیان می گوید: این کارخانه یکی از مهمترین طرحهای صنعتی استان کرمان محسوب می شود . با بهره برداری از این واحد صنعتی استان کرمان شاهد تولید کک متالوژی خواهد بود.

محمد عابدی نژاد افزود: این واحد صنعتی ظرفیت تولید 800 هزار تن کک و 40 هزارن تن قطران را دارد.

وی سرمایه گذاری انجام شده برای ساخت این کارخانه را 31.5 میلیون یورو دانست و گفت: این کارخانه در زمینه اشتغالزایی با توجه به پتانسیلهای معدنی منطقه بسیار تاثیر گذار خواهد بود.

وی از تولید کک متالوژی در این کارخانه خبر داد که در چرخه تولید فولاد در کرمان تاثیر گذار است.

وی ادامه داد: کک متالوژی ماده ای متخلخل است و در کوره بلند به کار می رود که یکی از مصارف عمده آن در صنایع متالوژیکی است، کک در کوره بلند نقش های مختلف تامین انرژی، احیای کانه های آهن و ایجاد تخلخل برای عبور گازهای احیا کننده و کربوره کردن چدن را داراست و در کوره کوپل نیز به عنوان سوخت عامل احیا مصرف می شود و در صنایع ریخته گری نیز از کک استفاده می شود.



عابدی نژاد افزود: کک دارای درصدی از گوگرد و فسفر است و مهمترین عامل وجود آنها در فرآیند تولید فولاد است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان گفت: کارخانه دیگری که امروز در استان کرمان افتتاح می شود مرکز صنعتی زغالشویی کوهبنان است که در منطقه پابدانا ساخته شده است.

عابدی نژاد در خصوص این کارخانه نیز می گوید: این واحد صنعتی در حقیقت از واحدهای صنعتی اولیه تولید فولاد می باشد و سوخت کارخانه های کک سازی محسوب می شود.

وی افزود: هزینه ساخت این کارخانه نیز 5 میلیون یورو ارزی و 300 میلیارد ریالی بوده است که سالانه 500 هزار تن کنستانتره زغال تولید می کند.

وی اشتغالزایی مستقیم این طرح را 170 نفر دانست و گفت: این طرح در مدتی کوتاه اجرا شد و در حقیقت از جمله کارخانه هایی است که در زمان کوتاه به بهره برداری رسید و در اندازه خود رکوردی در کشور محسوب می شود.

وی ادامه داد: بخش قابل توجهی از زغال مورد نیاز صنایع کشور در شمال کرمان تولید می شود و استفاده از آن در صنعت داخل استان می تواند از خام فروشی جلوگیری کند و موجب توسعه سایر صنایع استان کرمان نیز باشد.
................................

گزارش: اسما محمودی

کد خبر 2059440

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha