۴ خرداد ۱۳۹۲، ۹:۰۲

گزارش مهر/

ایران در یک قدمی حماسه سیاسی/ رقابتها در جهت تقویت نظام باشد

ایران در یک قدمی حماسه سیاسی/ رقابتها در جهت تقویت نظام باشد

بجنورد - خبرگزاري مهر: تقويت نظام اسلامي به وفاق و همدلی نیاز دارد و نباید منافع و متامع دنیوی برای برخی از کاندیداها و یا طرفداران آنها آنقدر پر اهمیت باشد که به هر قمیتی حتی با تخریب دیگران قصد دست یابی به آن را داشته باشند.

به گزارش خبرنگار مهر، در بخش قبلی اين گزارش بيان شد که تحلیل واقع بینانه چالش ها و فرصت های پیش روی نظام، زمان و مکان نمی شناسد و برای استمرار نظام امری لازم و ضروریست، همچنين عنوان شد كه اين مهم در طول بیش از سه دهه از انقلاب مغفول مانده و تحلیل ها به زمانهای خاص انتخابات محدود شده كه اين مسئله دو آسیب بزرگ را به همراه داشته است.

نخست به دلیل شرایط انتخابات عموما اینگونه از تحلیلها بیشتر از آنکه واقع بینانه باشد جانبدارانه است و دوم اينكه گاهی اين تحليل ها بیشتر از آنکه تحلیلی آگاهانه باشد به نوعی به تخریب عالمانه شبیه است و آسیب های هر دو نوع آن برای نظام بسیار بالا است.

در بخش پيش اين گزارش ذكر شد كه بايد در اين زمينه تدبیری اندیشیده شود تا تحلیل گران جامعه در طول زمان آگاهانه و بر اساس عدالت و انصاف بدون آنکه  قصد تخریب شخص یا گروه خاصی را داشته باشند در پی نقد واقع بینانه بوده و به رشد و توسعه جامعه کمک کنند.

از آنجايی که این روزها با وجود شرایط انتخابات فضای مناسبی برای ایجاد یک حماسه سیاسی در حال فراهم شدن است که تحقق این هدف با مذاق دشمنان نظام اسلامی سازگار نیست، متاسفانه فضای نقد جامعه به گونه ای هدایت می شود که گويی دشمنان نظام صحنه گردان آن هستند و شنیدن برخی تحلیل ها از زبان برخی دوستداران نظام که عمری را برای پیروزی و استمرار این انقلاب سپری کرده اند بسیار دور از انتظار است.

فراموش نکنیم که استمرار این نظام به وفاق و همدلی نیاز دارد و نباید منافع و متامع دنیوی برای برخی از کاندیداهای محترم و یا طرفداران آنها آنقدر پر اهمیت باشد که به هر قمیتی حتی با تخریب دیگران قصد دست یابی به آن را داشته باشند.

به هر حال در بيش از سه دهه گذشته فرصت های زیادی برای رقابت در عرصه های سیاسی بوجود آمده که از آنها به عنوان فصل رقابت می توان یاد کرد، اما مهم آن است که توجه کنیم فصل های رقابت خیلی کوتاه تر از وقتهای رفاقت هستند و باید به یاد داشته باشیم که این انقلاب به رفاقتها بیشتر نیاز دارد تا به رقابتها و اگر رقابتی هم شکل می گیرد باید در جهت تقویت دوران  رفاقتها باشد تا همگی دست به دست همدیگر داده و در جهت تقویت نظام گام برداریم.

اگر نگاهی گذرا به تاریخ انتخاباتهای ریاست جمهوری در 10 دور گذشته داشته باشیم نمونه این گونه از بد اخلاقی های سیاسی و تحلیل های غیر واقع بینانه و نتایج زیانبار حاصل از آن برای جامعه را به وضوح مشاهده خواهیم کرد.

در اوایل پیروزی انقلاب که هنوز جریان هاي درون انقلاب ماهیت اصلی خود را به روشنی بروز نداده بودند و همه به نوعی خود را طرفدار نظام می دانستند کمتر شاهد این بد اخلاقی ها بودیم اما وقتی موضوع انتخاباتها پیش آمد سهم خواهی ها از طرف گروهها شروع شد و وقتی نتوانستند به اهداف خود برسند دست به تخریب نظام زدند و تا جايی رسید که برخی از این گروهها اعلام جنگ مسلحانه با نظام نموده و شخصیتهای بزرگی از نظام را ترور کردند که از اين دست نمونه های زیادی از جمله ترور شهید مطهری، شهید بهشتی و 72 تن از یاران انقلاب و در نهایت شهیدان رجايی و باهنر را می توان نام برد.

به هر حال انقلاب اسلامی در ادامه راه خود بسیاری از گروه ها را که با این نظام عناد داشتند کنار زد و به راه خود ادامه داد و شکی نیست آنهايی که ماندند و جنگ را مدیریت کردند و پس از آن نیز در جهت استمرار این نظام تلاش نمودند دوستداران انقلاب بوده و هستند و نباید اجازه دهند جو جامعه ملتهب شود. نمونه های دیگری از این بد اخلاقی های سیاسی را در دوره های بعدی نیز مشاهده نمودیم که اگرچه ظاهرا خسارتی مانند گذشته نداشته اما نتیجه آن به حاشیه بردن بسیاری از سرمایه های انسانی که در حقیقت سرمایه اصلی هر کشور برای رشد و توسعه محسوب مي شود، گردید.

واقعیت آن است که هر شخص و هر دولتی نقاط ضعف و قوتی دارد که اگر تحلیل واقع بینانه ای در مورد این نقاط ضعف و قوت انجام شود و دولت های بعدی در جهت تقویت نقاط قوت و از بین بردن نقاط ضعف برآیند زمینه رشد و توسعه جامعه فراهم خواهد شد اما این منطق گاهی مورد غفلت قرار مي گيرد.

نتيجه تند روی های برخی در انتخابات به حاشیه بردن برخی از دلسوزان و دوستداران نظام بوده و امیدواریم کاندیداهای محترم و طرفداران آنها از این وقایع تلخ  درس گرفته و اجازه ندهند خود و یا طرفداران آنها در جبهه مخالفان نظام شمشیر بزنند و بدانند که دشمن برای هر نتیجه ای در انتخابات سناریوهای خاص خود را تدوین کرده است.

مقصود اينكه باید تلاش کنیم تا به عنوان نیروهای دلسوز نظام، نداسته آب به آسیاب دشمن نریزیم، چرا که غفلت از آن در نهايت به سود دشمنان و به ضرر نظام مقدس اسلامي خواهد بود.

در بخش های بعدی اين گزارش به برخی مصداق ها در مورد تحلیل های ناآگاهانه و یا تخریبهای عالمانه و نتایج آن خواهیم پرداخت.

-------------------------

گزارش: يحيي نيكدل 

کد خبر 2061911

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha