سرهنگ سیدهادی هاشمی با حضور در خبرگزاری مهر، با اشاره به مشکلات ترافیکی پایتختگفت: تهران را با عدد و رقم معرفی می کنم تا تصویر درستی از وضعیت ترافیکی شهر، حمل و نقل عمومی و تصادفات شهروندان داشته باشیم. در شهر تهران 34 میلیون و 500 هزار متر مربع بستر عبور خودرویی وجود دارد. این مقدار منهای کوچه ها، پیاده روها و رفروژهای وسط معابر است. همچنین 6 میلیون متر مربع فضای پارکینگ عمومی داریم که این مقدار نیز بدون محاسبه فضاها روی پارک حاشیه خیابان است.یک ماشین برای آنکه با سرعت 30 کیلومتر در ساعت در تهران حرکت کند نیاز به 49 متر مربع فضا است در نتیجه در تهران تنها برای 826 هزار ماشین فضا وجود دارد و این در مقایسه با 4 میلیون و 500 هزار خودرو، یعنی بسیاری از خودروهای ما امکان تردد در فضای شهر را ندارند.
ترافیک پایتخت بحرانی است/ عبور 3.7 برابر ظرفیت خودرو در معابر پایتخت
وی ادامه داد: پارک حاشیه ای خیابانها استرداد تردد 280 هزار وسیله نقلیه را از ما گرفته اند برای همین است که در زمانهای تلاقی سفرها ما با پیک ترافیک مواجه می شویم، زیرا اگر دو میلیون وسیله نقلیه را هم منزل خواب تصور کنیم معابر ما 3.7 برابر ظرفیت خود خودرو تحمل می کنند که این یعنی بحران. به همین دلیل است که ما با افزایش مصرف سوخت، افزایش استهلاک، افزایش آلودگی زیست محیطی، برهم خوردن الگوهای نظم، افزایش نگرانیها و استرس، قانون گریزی، پرخاشگری و ضایعات جانی و مالی روبرو هستیم.
سرهنگ هاشمی با اشاره به اینکه چهار پنجم خودروهای در حال تردد پایتخت فاقد کاتالیست هستند، گفت: اگر یک خودرو گازهای خروجی اش از اگزوز توسط کاتالیست مدیریت شود، یک صدم سایر خودروها هوا را آلوده می کند. در حال حاضر کاتالیست به سختی در بازار پیدا میشود که در صورت یافت شدن بسیار قیمت بالایی دارد.
وی به عدم توجه شهروندان به بحث معاینه فنی اشاره کرد و افزود: تنها 10 درصد خودروهای پایتخت برگه معاینه فنی دارند و آمارها نشان داده خودروهای فاقد معاینه فنی 250 برابر سایر خودروها بیشتر آلودگی تولید می کنند. حال تصور کنید از 2 میلیون خودروی در حال تردد 500 هزار خودرو فاقد کاتالیست و یک میلیون و هزار500 خودرو فاقد معاینه فنی است که 250 برابر بیشتر از سایر خودروها گازهای آلاینده تولید می کنند این یعنی بیش از 30 میلیون برابر هوای تهران آلوده می شود و این یعنی خطر و بحران که باید برای آن فکری کنیم.
برخی قوانین نیاز به اصلاح دارد/کدام نگاه کارشناسانه رای به 5 ساله شدن معاینه فنی داد
این کاندیدای شورای شهر چهارم با بیان اینکه حمل و نقل عمومی یکپارچه باید توسعه یابد، تصریح کرد: حمل و نقل عمومی باید به گونه ای باشد که تمامی سفرهای قابل برنامه ریزی شهروندان توسط این ناوگان انجام شود و استفاده از خودروهای شخصی، اقتصادی نباشد.
وی اصلاح قوانین و مقررات را راهکار دیگری برای کاهش آلودگی هوا دانست و بیان کرد: بسیاری از خودروها در همان سال اول نیاز به معاینه فنی دارند و مشخص نیست بر اساس کدام معیارهای کارشناسی معاینه فنی خودروهای نوشماره، پنج ساله شده است. این قانون باید اصلاح شود.
یک تفکر ضد انسانی کنیستر را از خودرو ها حذف کرد/آزبست در ریه نیروهای راهور 4 برابر شهروندان عادی
وی با انتقاد از حذف قطعه کنیستر از خودروهای شرکت ایران خودرو که توسط یکی از کارشناسان این کارخانه پیشنهاد داده شد، یادآور شد: یک تفکر ضد انسانی سبب شد از سال 82 تا 84 تولیدات ایران خودرو فاقد کنیستر باشد، در یک نگاه تنها صرفه اقتصادی در نظر گرفته شده بود و به آلودگی هوا و انسان هایی که در اثر این آلودگی ها جان خود را از دست می دهند، توجهی نشده بود. آلاینده بنزن و آزبست در پایتخت بسیار خطرناک است. در سال 88 توسط یکی از دانشگاه های علوم پزشکی تحقیقی برای نیروهای پلیس انجام شد که نشان می داد نیروهای پلیسی چهار برابر هوای اطرافشان آزبست در ریه هایشان وجود دارد.
منشا 80 درصد آلودگیهای زیست محیطی دولت است
وی ادامه داد: از سال 76 وجود آزبست به کشور ممنوع شد اما دولت وقت 10 سال برای اجرایی شدن این قانون به کارخانه ها مهلت داد یعنی از سال 86 ورود هر گونه آزبست به کشور ممنوع بود، اما در سال 88، 770 هزار تن آزبست از کشور مالزی که یک گرم دولت خودش آزبست استفاده نمی کند، به ایران وارد شد و تحقیقات نشان می دهد در هوای پایتخت 300 برابر شهرهای اطراف آزبست وجود دارد.
سرهنگ هاشمی اظهار داشت: 80 درصد آلودگی های زیست محیطی تهران منشأ آن تصمیمات دولت است و قوانینی که توسط دولت ابلاغ اما نسبت به اجرای آن بی توجهی می شود. آیا دولت نمی داند این قوانین گذاشته شده یا برایش اهمیتی ندارد که این قوانین اجرایی شود.
رئیس پلیس سابق راهور تهران با بیان اینکه باید فضای شهر را به محیطی مطلوب برای زندگی بدل کرد تا شهروندان نسبت به آن حس تعلق خاطر پیدا کنند، گفت: اگر اعضای شورای شهر نگاهی تخصصی و حرفه ای به موضوعات شهری داشته باشند نه سیاسی، می توان محیط شهری مطلوب تری برای شهروندان بوجود آورد. متاسفانه در حال حاضر جنبه سیاسی مدیران به جنبه تخصصی آنها می چربد.
وی با بیان اینکه شورای شهر با سیاست گذاری های صحیح می تواند از اسکان مردم در حاشیه های پایتخت و زاغه نشینی مقابله کند، افزود: متاسفانه شرایط زیست نامطلوب را در تمامی سطح پایتخت می توانیم ببینیم زاغه نشینی در زیر پل مدیریت یا حتی در نقاط شمالی شهر دیده می شود و می توان با سیاستگذاری های صحیح این معضلات را رفع کرد و عدالت اجتماعی در و دفاع از حقوق حقی مردم را در دستور کار خود قرار داد.
دوربرگزدانها مسکن هستند/تاثیر 30 درصدی بر کاهش ترافیک
وی در پاسخ به پرسشی در خصوص حذف دوربرگردان ها در پایتخت و خطرزا بودن آنها گفت: دوربرگردان ها برای حذف تلاقی های هم سطح بر تقاطع های معابر شهری ایجاد شد این دوربرگردان ها در همه جا بد نبود و در برخی مکان ها 30 درصد کاهش ترافیک را به دنبال داشت اما ایده آل آن است که ما با پل های روگذر و زیرگذر بتوانیم تلاقی ها را ایجاد کنیم ولی اگر امکان آن وجود نداشته باشد دوربرگردان ها مسکن خوبی است.
وی با اشاره به مشکلاتی که برخی از دوربرگردان ها برای تهران ایجاد کرده بود، تصریح کرد: شروع گردش در دوربرگردان ها لاین تندرو بود گردش آنها نیز خودروها را به همین لاین وارد می کرد بنابراین در زمان هایی که خیابان ها کم ترافیک بود و سرعت خودروها بالا، زمینه ساز بروز تصادف می شد.
تهران مونوریل می خواهد
رئیس پلیس راهور سابق تهران در خصوص لزوم وجود مونوریل بعنوان یکی از مدهای حمل و نقلی در پایتخت بیان کرد: شهر تهران به حمل و نقل عمومی یکپارچه نیاز دارد و حمل و نقل ترکیبی از اتوبوس، تاکسی، مترو و مونوریل است. مونوریل در برخی نقاط لازم است.
هر 8 کیلومتر یک پل عابر پیاده
سرهنگ هاشمی در ادامه با اشاره به نقش عابران پیاده در بروز تصادفات گفت: 50 درصد کشته شدگان تصادفات تهران را عابران پیاده تشکیل می دهند و باید عابران پیاده حداقل هر هزار متر از یک کانال هوایی یا زیرزمینی بتوانند از عرض خیابان بگذرند هر چند ایده آل آن 500 متر است اما در حال حاضر این میانگین در پایتخت 8 کیلومتر است که این موضوع سبب می شود که عابران پیاده کمتر از پل های هوایی استفاده کنند.
وی از فرهنگ سازی بعنوان یکی از گزینه های اصلی قانون مند شدن عابران پیاده نام برد و گفت: به جز مقررات الزام آور باید با آموزش های همگانی وضع قوانین کارآمد عابران پیاده را ملزم به رعایت قانون کرد.
جریمه عابران پیاده پیگیری شود
کاندیدای شورای شهر چهارم ادامه داد: در قانون راهنمایی و رانندگی برای عابران پیاده که به مقررات توجهی نمی کنند، مجازات هایی پیش بینی شده که به دلیل نبود کد ملی اجرایی نمی شد و در حال حاضر می توان از طریق شورا این قانون اجرا نشده را پیگیری کرد.
سرهنگ هاشمی در خصوص ویژگیهای یک کاندید شورای شهر گفت: تخصص باید یکی از ویژگی های اصلی کاندیدای شورای شهر باشد همچنین این افراد باید شهر را خوب بشناسند و قدرت اجرایی قوی داشته باشند، همچنین با مسائل و مشکلات زیستی شهروندان آشنا باشند و قدرت تحلیل و برنامه ریزی داشته باشند.
وی نبود پارکینگ را معضل اصلی شهر تهران دانست و گفت: در شورای شهر باید به طور جدی این مشکل دنبال شود و قوانینی و لوایحی از طریق شورای عالی استان ها به مجلس پیشنهاد شود تا هر محله ای با سرمایه گذاری مردم همان محله پارکینگ طبقاتی جداگانه ای ساخته تا خودروها در حاشیه کوچه ها پارک نشوند.
سرهنگ هاشمی تاکید کرد: حل مشکل پارک در پایتخت نیاز به برنامه ریزی درازمدت دارد و یکی از پیشنهادات می تواند آن باشد که هر پلاک گذاری در پایتخت نیازمند داشتن یک جای پارک باشد.
نظر شما