به گزارش خبرنگارمهر حميد يزداني پیش از ظهر سه شنبه در گفتگو با خبرنگاران در محل اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگری استان سمنان، ضمن اشاره به رونمایی از تندیس جدید شیخ ابوالحسن خرقانی در زادگاهش با حضور امام جمعه شاهرود و تنی چند از مسئولان این شهرستان اظهار داشت: این تندیس توسط استاد حمید شانس - از مجسمه سازان نامی کشور- ساخته شده است.
وی افزود: وزن این تندیس بالغ بر 400 کیلوگرم بوده و ارتفاع آن به یک متر و 60 سانتیمتر می رسد و جنس آن نیز از نوع آلیاژ برنز است.
خرقان، پربازدیدترین مجموعه تاریخی استان سمنان
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان با اشاره به اینکه روستای قلعه نو خرقان از زمره روستاهای هدف گردشگری بخش بسطام شهرستان شاهرود است، گفت: مجموعه تاریخی – فرهنگی شیخ ابوالحسن خرقانی یکی از پربازدیدترین مجموعه های تاریخی و گردشگری استان سمنان است.
یزدانی با یادآوری اینکه شيخ ابوالحسن علي بنجعفر بن سلمان خرقاني عارف بزرگ قرن چهارم و پنجم هجري از چهرههاي بسيار درخشان عرفان ايراني است، افزود: گفتار و كردار اين عارف ايراني كه در روستای قلعه خرقان شاهرود مي زيسته، در گذشته نزديك به يكهزار سال همواره مورد توجه، دقت، مطالعه و سرمشق عارفان و شاعران و متفكران و محققان دنیا بوده است.
کسب نشان درجه یک شیخ بهائی توسط هنرمند شاهرودی
وی از کسب نشان درجه یک جشنواره ملی شیخ بهائی توسط هنرمند شاهرودی خبر داد و اظهار داشت: استاد محمدمهدی قان بیگی هنرمند پیشکسوت صنایع دستی کشور در رشته سفال و سرامیک، در نخستین جشنواره ملی شیخ بهایی موفق به دریافت نشان درجه یک شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان گفت: در نخستین جشنواره شیخ بهایی که در سالن اجلاس سران در تهران برگزار شد، نشان ملی شیخ بهایی به سه پژوهشگر برتر در حوزه های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اعطا شد.
وي تصريح كرد: نشان شیخ بهایی به محمدمهدی قان بیگی نقاش و استاد رشته هنر، محمد میرشکرایی مردم شناس و محمد شریف ملک زاده رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اعطا شد.
حضور آثار قان بیگی در بیش از 50 نمایشگاه بین المللی
يزداني با بيان اينكه این هنرمند عضو شورای ارزشیابی هنری سنتی میراث فرهنگی، عضو شورای انتخاب آثار برگزیده موزه صنایع دستی و دارای درجه یک هنری و دارای نشان عالی هنر است افزود: شرکت در بیش از 50 نمایشگاه انفرادی و گروهی از جمله موزه هنرهای معاصر، گالری گلستان، گالری سیحون، هتل عباسی اصفهان، فستیوال هنر ایران دوسلدورف آلمان، نیوا شگیت گالری لندن، دانشگاه کنت بازل سوئیس، قائدالفنون کویت، چین و مسکو از دیگر افتخارات قان بیگی است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان در خاتمه با اشاره به قدمت درخشان هنر سفال و حضور هنرمندان و اساتید این رشته در شاهرود گفت: طراحی و نقاشی سرداب حرم حضرت امام رضا (ع) که در زیر ضریح آن حضرت قرار دارد توسط این هنرمند پیشکسوت انجام شده است.
نظر شما