۱۹ خرداد ۱۳۹۲، ۸:۱۳

عباسی مقدم در گفتگو با مهر:

آموزه های اسلامی و ایرانی ملاک برنامه های فرهنگی باشد/ از بی عدالتی فرهنگی رنج می بریم

آموزه های اسلامی و ایرانی ملاک برنامه های فرهنگی باشد/ از بی عدالتی فرهنگی رنج می بریم

یک عضو هیئت علمی دانشگاه کاشان با بیان اینکه به شدت از بی عدالتی فرهنگی رنج می بریم، گفت: با اجرای عدالت فرهنگی است که می توانیم انتظار داشته باشیم مشارکت مردم در صحنه ها به موقع و فعال باشد.

دکتر مصطفی عباسی مقدم، عضو هیئت علمی دانشگاه کاشان در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد انتظار جامعه دانشگاهی از رئیس جمهور منتخب مردم در مسائل فرهنگی و دینی چیست؟ گفت: در حوزه مسائل فرهنگی وظیفه رئیس جمهور این است که آبشخور فرهنگی اصیل اسلامی و ایرانی را در ارتباط با مباحث فرهنگی در نظر بگیرد. این دو منبع اصلی و چشمه فیاض به همراه موضوع ارزشها و آموزه های انقلاب اسلامی در مباحث فرهنگی دنبال شود. در واقع دو شاخص و دو منظر و یک موضوع امروزی بنام انقلاب اسلامی و فرهنگ و آموزه هایی که این آموزه ها هم براساس فرهنگ اسلامی شکل گرفته است، وجود دارد که باید با هم به پیش برود.

وی تأکید کرد: بنابراین دولت و قوه مقننه و رئیس جمهور وظیفه دارند در همه عرصه ها چه فرهنگ عمومی و چه فرهنگ به معنای آموزش و پرورش، چه فرهنگ به معنای آموزش عالی و چه فرهنگ از بعد پژوهشی و چه فرهنگ از حیث معماری و ظواهر جامعه اسلامی باید سعی کنند، آموزه های فرهنگی اسلامی و ایرانی را که مقتبس از فرهنگ اسلامی است ملاک عمل قرار دهند و براساس آن، برنامه های کلان و خُرد فرهنگی را در جامعه پیاده کنند.

عباسی مقدم با اشاره به اینکه در این مسیر روشها و راهبردهایی را باید به کار ببندند که در ادامه عرض می کنم، گفت: یکی از راهبردها به کارگیری همه نیروها و استعدادهایی است که در اقشار مختلف در بخشهای مختلف وجود دارد و بر عکس آن، اعتنا نکردن به برخی از سازمانها و نهادها و مجموعه هایی که ممکن است به بدنه دولت چسبیده باشند. در واقع مهم این است که به همه استعدادها و نیروها توجه شود و بسیاری از آنها دور از نظام دولتی در قالب «NGO»ها یا در قالب انجمنها و مجموعه های مختلف حقوقی، ادبی و فرهنگی مشغول فعالیت هستند و معمولا مهجور و دور از توجهات رجال دولت هستند.

وی با اشاره به اینکه اگر به این نیروها بها بدهیم قطعا باید انتظار داشته باشیم که در عرصه فرهنگی به شکوفایی برسیم، اظهار داشت: باید بتوانیم در همه دیدگاه های فرهنگی و اعتقادی و سیاسی که داریم دیدگاه های فرهنگی خودمان و ادبیات و هنر و تاریخ درخشان خود را هم در صحنه جهانی مطرح کنیم؛ علاوه بر اینکه باید زمینه بروز دوران شکوفایی آن در جامعه و کشور خود شویم، می توانیم در سطح جهان هم اینها را به خوبی مطرح کنیم.

این محقق و استاد دانشگاه تصریح کرد: راهبرد دیگر در این زمینه توجه به بازتولید و بازآفرینی اندیشه و فرهنگ اسلامی ایرانی است؛ یعنی ما چه در دانشگاه و چه در عرصه آموزش و پرورش، چه در عرصه حوزه ها و سایر مراکز آموزشی و علمی و چه در عرصه فرهنگ عمومی مانند سینما، ادبیات و ... باید در جهت اجرای برنامه هایی برای بازآفرینی فرهنگ اسلامی و آموزه های غنی دینی و شیعی خود، تلاش کنیم.

وی افزود: منظور این است که بسیاری از متون و منابع ما دست نخورده است و با توجه به شرایط و نیازهای روز از آنها استفاده مطلوب و بهینه نشده است. دولت باید با نگاه فرهنگی و استفاده بهتر از آنها همه اقشار را بازآفرینی کند و از همه آنها و نویسندگان، فرهنگیان و فعالان عرصه های مختلف فرهنگی بدین منظور استفاده کند.

وی با تأکید بر اینکه راهبرد بعدی، عدالت فرهنگی است، گفت: اقشار و بخشهای مختلف جامعه و ارگانها و شهرهای مختلف باید از امکانات و تولیدات فرهنگی به صورت مساوی بهره مند شوند یعنی این گونه نباشد در شهر یا منطقه ای امکانات فرهنگی متمرکز باشد و در جای دیگر، امکاناتی وجود نداشته باشد. اکنون به شدت از بی عدالتی فرهنگی رنج می بریم، حتی بعضی از استانها ممکن است از لحاظ صنعتی و ثروت در وضعیت خوبی باشند اما ممکن است وضع فرهنگی بسیار پائین باشد و عدالت فرهنگی رعایت نشود. پس برنامه ریزی و ساماندهی ویژه ای  می طلبد که امکانات و بودجه های فرهنگی و الگوهای برنامه های فرهنگی برای همه کشور و برای همه افراد به صورت مساوی تقسیم شود و آن وقت است که می توانیم انتظار داشته باشیم که مشارکت مردم در صحنه ها به موقع و فعال باشد.

کد خبر 2071477

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha