۴ تیر ۱۳۹۲، ۱۰:۵۳

به دنبال نتیجه‎گیری خوب در آسیا انجام می‎شود؛

اعزام جهانی شمشیربازان با کادر ایرانی/ با مربیان داخلی نتیجه بهتری گرفتیم

اعزام جهانی شمشیربازان با کادر ایرانی/ با مربیان داخلی نتیجه بهتری گرفتیم

تیم‌های شمشیربازی ایران در هر سه اسلحه در حالی در مسابقات قهرمانی جهان شرکت می‌کنند که بر خلاف دوره پیش این رقابت‌ها، هدایت آنها را مربیانی ایرانی بر عهده خواهند داشت. مربیانی که شمشیربازان ایران با هدایت آنها در مسابقات اخیر قهرمانی آسیا و نسبت به دوره ای که همتایان خارجی در راس کار بودند، نتایج بهتری کسب کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، "بیرکوف" آخرین مربی خارجی فعال در شمشیربازی ایران بود که یک ماه پیش ایران را ترک کرد. بیرکوف سال 2005 همکاری با فدراسیون شمشیربازی ایران را آغاز کرد و با هدایت او، شمشیربازان اسلحه اپه در بازی‌های آسیایی قطر توانستند دو مدال برنز تیمی و انفرادی به دست بیاورند. البته این مربی برای مقطعی تقریبا یکساله همکاری خود را شمشیربازی ایران قطع کرد و راهی کویت شد اما سال 2009 یعنی چند ماه پیش از بازی‌های آسیایی گوانگجو دوباره بنا به درخواست مدیریت جدید فدراسیون، همکاری خود را از سر گرفت.

تقریبا همزمان با آغاز دور جدید همکاری‌های "بیرکوف" با فدراسیون شمشیربازی، هدایت تیم‌های اسلحه سابر و فلوره نیز به ترتیب به"کرینکوف" و "باتانوف" سپرده شد اما مسئولان طی یک سال گذشته به تدریج به همکاری با این سه مربی پایان دادند.

"باتانوف" سه سال هدایت تیم شمشیربازی فلوره ایران را بر عهده داشت تا اینکه تیرماه سال گذشته، مسئولان فدراسیون به همکاری با این مربی پایان دادند. "کرینکوف" هم که جزو مربیان خارجی پرتلاش در شمشیربازی ایران بود اما به لحاظ فنی در سطح خیلی بالا قرار نداشت، یک ماه بعد از او کارش در تیم سابر بدون تمدید قرارداد تمام شد. پس از رفتن او مجتبی عابدینی با هدایت پیمان فخری سهمیه بازی‌های المپیک لندن را گرفت و با همین مربی هم در این بازی‌ها شرکت کرد.

در این میان "بیرکوف" به عنوان مربی ورزش سفارت روسیه در تهران انتخاب شد و به همین دلیل طبق روال و قرارداد قبلی همکاری خود با فدراسیون شمشیربازی به عنوان مربی تیم اپه را ادامه داد اما در نهایت به خاطر مسائل ارزی، حدود دو ماه پیش قرارداد وی هم فسخ شد و به کشورش بازگشت.

بدین ترتیب هدایت هر سه تیم شمشیربازی در اسلحه‌های سابر، فلوره و اپه به مربیان ایرانی سپرده شد. مربیانی که به مراتب بهتر از همتایان خارجی خود کار کردند و حداقل توانستند در مسابقات اخیر قهرمانی آسیا که دو هفته پیش در گوانگجو چین به پایان رسید، نتایجی بهتر از دوره پیش این رقابت‌ها بگیرند.

در این دوره از مسابقات قهرمانی آسیا و در اسلحه اپه ، بازیکنان تیم ایران با شکست دادن ژاپن که بعد از 10 سال موفق به انجام آن شدند و با یک پله صعود نسبت به دوره پیش در رده پنجم ایستادند و در بخش انفرادی هم علی یعقوبیان تا حضور در جمع شانزده بازیکن برتر پیش رفت. البته شاید عملکرد شمشیربازان اپه تا حدی برگرفته از حضور "بیرکوف" در ایران باشد که تا چندی پیش در ایران بود اما در دو اسلحه دیگر نتایج به دست آمده کاملا متاثر از حضور مربیان ایرانی بود که از سال گذشته هدایت شمشیربازان را بر عهده گرفتند.

بر این اساس در اسلحه فلوره تیم ایران در مسابقات اخیر قهرمانی آسیا پنجم شد در حالیکه در دوره پیش این رقابت‌ها به عنوان هفتم دست یافته بود. در این میان تیم ایران توانست مقابل قزاقستان و سنگاپور که سال گذشته نتیجه رقابت با آنها را واگذار کرده بود هم صاحب برتری شود. ضمن اینکه در بخش انفرادی اسلحه فلوره نیز، شمشیربازان ایران نتیجه‌ای به مراتب بهتر گرفتند. 

در این میان تیم سابر هم عملکردی کاملا بهتر و موفق‌تر از سال گذشته داشت و توسط مجتبی عابدینی به مدال برنز بخش انفرادی دست یافت در حالیکه شمشیربازان اسلحه سابر سال گذشته از جمع شانزده بازیکن برتر آسیا بالاتر نیامده بودند. ضمن اینکه امسال و در بخش تیمی اسلحه سابر نیز تیم ایران با شکست دادن تیم‌های قدری همچون چین، چین‌تایپه و قزاقستان که یک بازیکن روس به خدمت گرفته بود، صاحب مدال نقره شد. (عابدینی بعد از رفتن "کرینکوف" و با هدایت پیمان فخری نیز سهمیه بازی‎های المپیک لندن را کسب کرد).

حالا تیم های شمشیربازان ایران در آستانه مسابقات قهرمانی جهانی قرار دادند که مردادماه به میزبان مجارستان برگزار می شود و قرار است مربیان ایران هدایت آنها در این رقابت ها را بر عهده داشته باشند چون آنها پاسخ اعتماد فدراسیون را به خوبی دادند و توانستند نتایج خوبی را در آسیا رقم بزنند.

فضل الله باقرزاده، رئیس فدراسیون شمشیربازی با تاکید این مطلب به خبرنگار مهر گفت: فدراسیون برای گسترش شمشیربازی از مربیان خارجی از کشورهای مانند ارمنستان و روسیه که قیمت زیادی هم نداشتند، استفاده کرد که نتیجه آن هم گسترش چشمگیر شمشیربازی در کشور بود. در این میان مربیان داخلی هم رفته رفته رشد کردند مانند فخری که یک دوره سه ماه مربیگری در ارمنستان داشت و طاهرخانی و فیض عسگری هم همین طور.

وی تصریح کرد: اما بعد از مدتی و به دلیل شرایط بد اقتصادی و ارزی، همکاری با مربیان خارجی را پایان دادیم. بدین ترتیب در اسلحه سابر از پیمان فخری استفاه کردیم. در فلوره هم هدایت تیم را به آقای اکبری سپردیم. ضمن اینکه قصد داریم محمد میرمحمدی که به تازگی از کویت بازگشته را هم برای مربیگری در این تیم حفظ کنیم. در کنار اینها از سیامک فیض عسگری هم در تیم اسلحه اپه استفاده کردیم.

رئیس فدراسیون شمشیربازی تاکید کرد: با این مربیان در مسابقات قهرمانی آسیا نتایج خوبی گرفتیم. در واقع آنها پاسخ اعتماد ما را دادند به گونه‌ای که با اعتماد کامل هدایت شمشیربازان در مسابقات قهرمانی جهان را هم به آنها خواهیم سپرد.

باقرزاده با تاکید بر اینکه به مربیان داخلی اعتقاد داریم، خاطرنشان کرد: البته این موضوع دلیلی نمی‌شود که دیگر از مربیان خوب خارجی استفاده نکنیم. ما در اسلحه سابر نتایج خیلی خوبی گرفته‌ایم اما نیاز است که در فلوره و اپه از مربیان خوب خارجی بهره ببریم. البته فعلا به خاطر شرایط و مشکلاتی ارزی که داریم قادر به جدب مربیان خارجی نیستیم و همکاری با مربیان ایرانی را ادامه می‌دهیم.

کد خبر 2083368

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha