دکتر بابک نگاهداری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به ویژگی های وزیر علوم در دولت جدید گفت: چون مدیریت در حوزه علمی و دانشگاهی ویژگیهای خاص خود را می طلبد و مدیریت در محیط نخبگان و اصحاب دانش، است، نوع مدیریت اعمال شده باید به صورت مشارکت جو باشد.
وی ادامه داد: وزیر علوم باید سعی کند در محیطهای دانشگاهی در اکثر حوزهها با مشارکت اصحاب دانشگاهی تصمیم سازی و تصمیم گیری کند و انتظار می رود از وزیر علوم آینده که چنین سبک مدیریتی داشته باشد.
معاون شورایعالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: از طرفی یکی از نیازهایی که در کشور ما احساس می شود ایجاد ارتباط بین پژوهشهای دانشگاهی و جامعه است.
وی افزود: خیلی از پژوهشهایی که در دانشگاه انجام می شود در گوشه کتابخانه می ماند و چندان ارتباطی بین پژوهشهای دانشگاهی و نیاز جامعه ایجاد نمی شود وزیر علوم آینده باید بتواند پژوهشهای دانشگاهی را به نیازهای جامعه متصل کند و نقش نهاد دانشگاه را در پیشرفت کشور تعریف و تثبت کند.
نگاهداری تصریح کرد: از طرفی شاهد فعالیتهای علمی و تولید مقالات و رشد جهش زای تولید مقالات علمی در دانشگاههای کشور هستیم تا وقتی این تولیدات علمی به فناوری تبدیل نشود و بهره بردای عملی از نتایج آن صورت نگیرد مردم کشور ما ذائقه شان به شیرینی این پیشرفت های علمی حلاوت پیدا نمی کند.
وی افزود: وزیر علوم آینده باید یک دیدگاه درست در خصوص اهمیت فناوری و کاربردی کردن نتایج تحقیقات دانشگاهی داشته باشد انتظار می رود به مدیریت فناوری و مدیریت تبدیل پژوهش های دانشگاهی به فناوری و اختراعات توجه ویژه کند.
معاون شورایعالی انقلاب فرهنگی افزود: درحوزه آموزشی از وزیر علوم آینده انتظار می رود به تربیت نیروهای ماهر در مهارت های تخصصی توجه کند متاسفانه در دهههای گذشته کمتر تمرکز روی تربیت دانشجویان فنی حرفه ای بوده این درحالی است که در کشورهای پیشرفته شاهد این مساله هستیم که 2 هزار عنوان رشته تحصیلی فنی و حرفه ای تعریف شده و به تربیت این دانشجویان در مقطع کاردانی به تحصیل می پردازند.
وی افزود: درصورتی که ما تعداد زیادی نیرو در مقطع کارشناسی تربیت کرده ایم که نمی توانیم حتی بازار اشتغال برای آنها ایجاد کنیم و آموزش هایی هم که این دانشجویان دیده اند چندان با نیاز های جامعه ارتباط پیدا نمی کند.
نگاهداری با بیان اینکه باید تمرکز روی آموزش فنی حرفه ای قرار گیرد، تصریح کرد: علاوه بر فنی و حرفه ای ها باید روی تحصیلات تکمیلی و ایجاد ظرفیت دراین مقطع تحصیلی هم تمرکز کرد چون دانشجویان تحصیلات تکمیلی هستند که تولیدات علمی انجام می دهند انتظار است وزیر علوم آینده نگاه درست به هرم دانشجویان تحصیلات تکمیلی داشته باشد.
وی افزود: یکی از نقش هایی که دانشگاه دارد این است که نقش خود را در مراکز تصمیمگیر و سیاست گذار کشور ایفا کند بنابراین ارتباط دانشگاه با مراکز تصمیم گیر و سیاست گذار لازم است این ارتباط باعث فرصت سازی برای فعالیت دانشگاهها شده و به نفع کشور است که تصمیمگیریهای اساسی کشور دانش بنیان صورت گیرد. تحقق این امر امکان پذیر نیست مگر اینکه ارتباط خوبی بین دانشگاه و مراکز سیاست گذار و تصمیم گیر ایجاد شود.
وی افزود: وزیر علومی که بخواهد این ویژگی ها را داشته و این نقش ها را برای دانشگاهها در کشور ایجاد کند باید یک شناخت درست نسبت به فرهنگ دانشگاهی و هنجارهای رفتار صحیح در مدیریت خاص محیط دانشگاهی داشته باشد.
نگاهداری افزود: وزیر علوم منتخب باید سابقه موثر و مفیدی در فعالیت دانشگاهی و ارتباط با مراکز صنعتی داشته باشد وزیر علومی می تواند این نقش را ایفا کند که اعتقاد به توان داخلی و بهره برداری از سرمایه انسانی داخلی در پیشرفت کشور داشته باشد.
وی یادآورشد: وزیرعلومی که این اعتقاد را نداشته باشد انگیزه و انرژی لازم را برای این کار معطوف نخواهد کرد.
معاون شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: با توجه به این مساله که نقشه جامع علمی کشور به تصویب رسیده است وزیرعلوم باید خود را مکلف بداند اهداف راهبردها و اقدامات ملی برای دانشگاهها را که در سه حوزه پژوهش، آموزش و فناوری پیش بینی شده را در این سه حوزه دنبال کند.
نظر شما