به گزارش خبرنگار مهر، پذیرش قطعنامه 598 زمینه پایان دفاع هشت ساله نیروهای اسلام از مرزهای اعتقادی و سرزمینی کشور بود، ولی با وجود تاکید همه مردم و مسئولان بر پایداری ارزشهای انقلاب اسلامی و اشاعه فرهنگ ایثار و شهادت در بین جوانان این مرز و بوم، بر خلاف مناطق عملیاتی جنوب کشور، جبهه شمالغرب به عنوان خط مقدم تهاجم فرهنگی عصر حاضر همچنان منتظر ایجاد زیرساختها است.
حفظ و نگهداری ارزشهای دفاع مقدس فرصتی برای پاسداشت و احترام به کسانی است که در خطوط مقدم جبهه و نبرد درگیر دفاع از انقلاب و مرزهای سرزمین بودند، که با اجرای طرح اعزام کاروانهای راهیان نور به مناطق عملیاتی جنوب کشور و طی 2 سال اخیر به مناطق عملیاتی شمالغرب کشور بیشتر مورد توجه قرار گرفت.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران و در طول 8 سال دفاع مقدس و تاکنون، رشادتها و دلاورمردی های مردم در جبهه ها و مناطق عملیاتی آذربایجان غربی کتابی قطور شده که متاسفانه تا 2 سال پیش کسی برگی از این کتاب را ورق نزده بود و به تعبیر مقام معظم رهبری مجاهدت های رزمندگان اسلام در مناطق عملیاتی شمالغرب ناخوانده در حال خاک خوردن بود.
از دو سال پیش اعزام اردوهای راهیان نور به مناطق عملیاتی شمالغرب کشور نیز در دستور کار قرار گرفت و با وجود آماده نبودن زیرساختها استقبال خوبی از این اردوها انجام شد. جوانان بیشترین داوطلبان حضور در مناطقی هستند که هنوز خط مقدم نبرد در جنگ نرم دشمن بوده و هنوز شاهد ایثارگری است، افرادی که بخشی از اوقات فراغت تابستان خود را در قدمگاه انسانهای از جان گذشته و فداکار می گذارند.
راهیان نور فرصتی ایجاد کرده تا جوانان و مشتاقان کوله بار سفر ببندند و در بهترین ایام سال، چند روزی در حال و هوای روزهای جنگ، دل به سرگذشت مردان و زنانی بسپارند که با جان خود در مقابل دشمن ایستادند. نسل امروز برخلاف آن چه عده ای می پندارند، از گذشته خود بیگانه نبوده و با حضور در راهیان نور با گذشته پر افتخار خود بار دیگر مواجه و برای سربلندی ایران تلاش مضاعف می کند.
آذربایجان غربی در شمالغربی ایران از جمله مناطق کشور پهناور اسلامی بود که با شروع جنگ تحمیلی هشت ساله بخشی از محدوده جغرافیای آن به صورت مستقیم مورد تهاجم دشمنان داخلی و خارجی انقلاب اسلامی ایران قرار گرفت، 12 هزار شهید، 13 هزار و 333 جانباز و 2 هزار و 71 آزاده، آذربایجان غربی را مهد عاشقان حسینی کرده است. میعادگاهی که مردم آن برای حفظ امنیت و استقلال، هنوز هم شاهد از دست رفتن جوانان غیرتمند توسط ضدانقلاب و گروهک های تروریستی هستند.
پایان بخشیدن به حوادث نقده و سرکوبی ضدانقلاب، پاکسازی منطقه دارلک حوالی جاده مهاباد - ارومیه، پاکسازی جاده ارومیه - مهاباد و شهادت شهید محمد بروجردی، پاکسازی منطقه ترگور ارومیه، پاکسازی جاده سلماس - سرو و پاکسازی مجدد جاده مهاباد - بوکان از حضور اجانب و اجرای عملیات های کربلای دو و هفت در منطقه عمومی حاج عمران، نصر پنج و هفت در منطقه قلعه دیزه سردشت و ارتفاعات مرزی بلفت و دوپازا، نصر هشت در منطقه ماووت عراق - ارتفاع گرده رش، نصر 9 در حاج عمران و سه کانیا در غرب پیرانشهر، بخش کوچکی از اتفاقات مهم و سرنوشت ساز طی جنگ تحمیلی در آذربایجان غربی است.
رشادت ها و دلاورمردی های سردارانی چون محمد بروجردی، مهدی زینالدین، ناصر کاظمی، علی قمی، حسن آبشناسان، احمد کاظمی، سعید قهاری، مهدی امینی، شهید طیاره، صیاد شیرازی، شهید علمی نیک، مهدی باکری، نورعلی شوشتری و شهید نسرین پور در آذربایجان غربی این استان را به نام مشهدالشهدا در کشور معرفی کرده است.
بازدید 14 هزار زائر سرزمین های نور از مناطق عملیاتی شمالغرب کشور
معاون اردویی، گردشگری و راهیان نور سپاه شهدا آذربایجان غربی با اعلام اینکه 14 هزار زائر سرزمین های نور از استانهای یزد، گلستان، مشهد، خراسان رضوی، تهران، آذربایجان شرقی و اردبیل از مناطق عملیاتی شمالغرب کشور بازدید می کنند، گفت: این زائران از ابتدای تیرماه تا 21 شهریور از مناطق عملیاتی والفجر 1 ، کربلای 2 ، نصر 9 و همچنین یادمان شهدای عملیاتی بند مشهور به 14شهید روستای حکی بازدید می کنند.
حسنعلی چراغی با بیان اینکه مسافران کاروان های رهیان نور از شهرهای ارومیه - پیرانشهر - سردشت و مهاباد، از شهر های بانه - سردشت – پیرانشهر – ارومیه و از شهرهای مهاباد - سردشت- پیرانشهر و ارومیه در قابل سه مسیر مناطق عملیاتی بازدید می کنند، ادامه داد: یادمان 14 شهید، محل شهادت شهید کاظمی، یادمان شهدای گمنام از مناطق مورد بازدید زائران در شهر ارومیه است.
وی بیمارستان صحرائی، یادمان دوپازا - بولفت مربوط به عملیات نصر 7 و میدان اصلی شهر سردشت که نمادی از بمباران شیمیایی رژیم بعث در زمان جنگ 8 ساله بوده را از مناطق عملیاتی مورد بازدید در سردشت و یادمان شهید بروجردی، محل شهادت شهدای دارلک، یادمان شهید ناصر کاظمی، منطقه حاج عمران که یادآور عملیات های والفجر 2 و کربلای 2 و 7 است را از مناطق بازدیدی زائران راهیان نور شمال غرب در مهاباد و پیرانشهر اعلام کرد.
معاون اردویی، گردشگری و راهیان نور سپاه شهدای آذربایجان غربی همچنین از برنامه ریزی برای بازدید 7 هزار و 500 نفر از مردم استان از مناطق عملیاتی شمال غرب کشور خبر داد و گفت: تعبیر مقام معظم رهبری از مناطق عملیاتی غرب و شمال غرب "سرزمین مجاهدت های خاموش" بوده که مردم را با این سرزمین بیشتر آشنا می کنیم.
چراغی وجود عناصر ضد انقلاب در شمال غرب کشور را تفاوت اصلی این منطقه با جبهه های جنوب دانست و با بیان اینکه رزمندگان از همان اوایل پیروزی انقلاب درگیر شرارت هایاین عناصر بودند ولی در جبهه جنوب کشور دشمن رو در رو می جنگید، عنوان کرد: باید با توجه وِیژه به توسعه کمی و کیفی اردوهای راهیان نور شمال غرب ایثار و مجاهدت رزمندگان، در این جبهه های غریب را یادآور باشیم.
برگزاری دوره روایت گری در آذربایجان غربی
وی در ادامه با بیان اینکه بیشتر راویان کاروان های راهیان نور و به خصوص راویان استانی را رزمندگان پیشکسوت جبهه ها تشکیل می دهد، اظهار داشت: در سال 92 به همت بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس سومین دوره روایت گری نیز برگزار و این راویان در دوره های برگزار شده شرکت کردند.
چراغی با اشاره به اتمام اعزام زائران تا پایان شهریور ماه، افزود: در پایان اعزام راهیان نور شمال غرب ویژه برنامه اختتامیه نیز در نظر گرفته شده که سعی داریم چندین نفر از شخصیت های کشوری نیز در این برنامه حضور داشته باشند.
وی اعلام کرد: یادمان روحانی شهید مهدی کریمی شهید شاخص کارگری نیز مقابل کارخانه قند پیرانشهر در سال جدید به بهره برداری رسیده و یادمان های شهید کاظمی ارومیه، دوپازا-بولفت سردشت و شهید بروجردی در نقده نیز در آینده نزدیک به بهره برداری می رسند بطوریکه هم اکنون حاج عمران تنها مکان آماده و کامل اختصاصی برای میزبانی زائران در آذربایجان غربی است.
معاون اردویی، گردشگری و راهیان نور سپاه شهدای آذربایجان غربی همچنین از بازدید بیش از 8 هزار نفر از مردم استان از مناطق عملیاتی جنوب کشور خبر داد و گفت: زائران اعزامی از مناطق عملیاتی فتح المبین، اروندکنار، شلمچه، طلائیه و هویزه دیدار و اردوگاه شهید مسعودیان اهواز، مرکز تربیت معلم اندیمشک و مرکز تربیت معلم اهواز از جمله مکانهایی است که برای اسکان زائرین آذربایجان غربی در نظر گرفته شده است.
به هر روی جمع آوری و نشر ارزش های دفاع مقدس، معرفی مناطق و احداث یادمان ها، آشناسازی نسل جوان با آرمانها و عقاید شهدا، ایجاد زیر ساختهای رفاهی و گردشگری و رسیدگی به وضعیت معیشتی و اجتماعی مردم در مناطقی همچون دارلک، آلواتان، سرو، حکی، دولتو، دوبره، بند،حاج عمران، کلاشینگ،آلان، بیتوش، زینو، ممی خلان، تنگه چومان، لولان و سیدکان به عنوان مناطق عملیاتی آذربایجان غربی بعنوان بخشی از تاریخ ماندگار پر افتخار دفاع مقدس کشور ضروری است.
نظر شما