به گزارش خبرنگار مهر، در مسیر عبور ریل راه آهن مسیر تهران به تبریز در 15 کیلومتری شهر قزوین به شهر شریفیه می رسیم که بخش جنوبی آن شاهد عبور ریلهایی است که هر از گاهی در اثر عبور کنجکاوانه کودکان یا بزرگسالانی هستیم که به دلیل تاریکی شب، بی احتیاطی و غفلت در اثر برخورد با قطار جان خود را از دست می دهند.
علیرغم هشدارهای داده شده از سوی مسئولان هنوز هم هر ازچندگاهی شاهد این گونه حوادث ناگوار هستیم که ضرورت پیشگیری از این حوادث موجب شد در گزارشی از زوایای مختلف به این موضوع بپردازیم.
در این گزارش ضمن گفتگو با ساکنان منطقه شریفیه، مدیرکل راه آهن شمالغرب، شورای شهر شریفیه، نماینده مرم قزوین در مجلس، مدیرکل راه و شهرسازی با طرح موضوع امیدواریم برای پیشگیری از حوادث دیگر و از دست رفتن جان انسانی بیگناه اقدامی جدی صورت گیرد تا شاهد داغدار شدن خانواده های دیگری نباشیم.
شهر شریفیه با جمعیتی بالغ بر 22 هزار نفر در شرق شهر قزوین و 15 کیلومتری این شهر در مسیر جاده قدیم تهران به قزوین واقع شده و ساکنان آن را بیشتر کارگران و کشاورزان تشکیل می دهند.
ریل راه آهن مسیر تهران به تبریز از بخش جنوبی این شهر عبور کرده که با دو نیم کردن شهر بخشی از مغازه های مردم هم در این قسمت واقع شده و به دلیل فاصله 20 متری عبور ریل با منطقه مسکونی همواره شاهد عبور کودکان و نوجوانان و شهروندان از این مسیر هستیم که خطرساز است.
نبود مراکز تفریحی و هیچ گونه بوستانی در شهر شریفیه موجب شده ریل راه آهن بازیگاه و محل سرگرمی برای کودکان محروم این شهر باشد و با این روند بروز حوادث ناگوار برخورد با عابران پیاده در طول سال دور از ذهن نیست.
آیت نظری عضو شورای شهر شریفیه در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص خطرات عبور ریل راه آهن از کنار شهر شریفیه اظهارداشت: برای حل این مشکل و کاهش سوانح ریلی به استانداری و فرمانداری مراجعه کردیم و از نمایندگان ادوار گذشته و فعلی هم درخواست کمک کردیم و در جلسه با مدیرکل راه آهن شمالغرب هم موضوع مطرح شد که ایمن سازی ضلع شمال راه آهن با احداث دیوار بتنی انجام شد اما با ساخت دیوار ضلع جنوبی از آنجا که موجب بن بست شهر می شد مخالفت صورت گرفت.
نظری بیان کرد: امسال نیز مقرر شد دیوار حفاظ فلزی به ارتفاع یک متر در مسیر عبوری ریل راه آهن از ابتدا تا انتهای شهر ایجاد شود که این مسیر به طول سه کیلومتر است و کار مناقصه آن انجام شده است.
وی افزود: در نقاط حادثه خیز که مسیر تردد شهروندان به جاده قدیم بود دو دستگاه پل زیرگذر و عابر بر روی ریل راه آهن احداث شد که در حال حاضر مورد استفاده قرار می گیرد و یک دستگاه دیگر هم در دست ساخت است که 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و یک دستگاه دیگر هم در مسیر معروف به باغ اربابی به بلوار شهید بهشتی به تصویب راه آهن رسیده تا ساخته شود.
عضو شورای شهر شریفیه تصریح کرد: در خیابان میرزای شیرازی به دلیل واقع شدن در حریم راه آهن اجازه عملیات عمرانی و زیرسازی داده نمی شد که با پیگیری های انجام شده توسط مدیران استانی و کشور در حال حاضر مجوز کارهای عمرانی از وزارت راه و شهرسازی گرفته شده تا فعالیتها اجرایی آغاز شود.
نظری یادآورشد: در سه سال اخیر حدود هفت نفر در اثر برخورد با قطار در این مسیر جان خود را از دست داده اند که امیدواریم مسئولان برای جلوگیری از تلفات بیشتر اقدامی اساسی کنند.
همچنین در جلسه ای که در این هفته با حضور مسئولان ذیربط از جمله نادر محمدزاده مدیرکل راه و شهرسازی، قربانی مدیرکل راه آهن شمالغرب، مشایخ بخشدار محمدیه، محسن اسماعیلی مدیرشهرسازی و معماری راه و شهرسازی، حجت الاسلام مرتضی حسینی نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی، حق شناس مدیرکل ورزش و جوانان و معاون شهردار شریفیه برگزارشد در خصوص اقدامات ضروری برای جلوگیری از افزایش حوادث مرگبار در این شهر تصمیماتی گرفته شد.
نادر محمدزاده مدیرکل راه و شهرسازی استان در خصوص مصوبات این نشست نیز به مهر گفت: از محل ارزش افزوده نسبت به احداث پل عابر پیاده اقدام خواهد شد که با همکاری معاونت عمرانی استانداری این کار تسریع می شود.
قربانی مدیرکل راه آهن شمالغرب هم اظهارداشت: تشریفات مناقصه برای ساخت پل عابر پیاده و ایمن سازی مسیر عبور ریل راه آهن از داخل شهر شریفیه انجام شده که 50 درصد هزینه ها توسط شهرداری و 50 درصد توسط راه آهن تامین می شود.
وی افزود: در این جلسه مقرر شد مکان موقتی به صورت کانکس برای استقرار سوزنبانی از سوی شهرداری تامین و تجهیز و در محل عبور ساکنان از محل ریل نصب شود تا با کنترل عبور و مرور مردم از حوادث بیشتر جلوگیری شود.
مدیرکل راه آهن شمالغرب بیان کرد: با توجه به طرح تفضیلی راه آهن مطالعات لازم در خصوص رفع نقاط حادثه خیز انجام شده تا بتوان مشکل را به صورت اساسی برطرف کرد.
این مسئول تصریح کرد: برای کاهش سوانح این مسیر ضمن ایجاد دیوار بتنی حائل در مسیر شمال عبور ریل راه آهن تاکنون سه دستگاه پل زیرگذر هم در نقاط حادثه خیز در مسیرهای پرتردد به جاده اصلی احداث شده و با همکاری شهرداری شریفیه حفاظ فلزی هم در مسیر جنوبی ریل نصب خواهد شد که امیدواریم با مجموعه کارهای انجام شده و راه اندازی سوزنبانی در کیوسک بتوانیم این حوادث را به حداقل کاهش دهیم.
اهالی شریفیه: مسئولان برای جلوگیری از حوادث بیشتر اقدام کنند
با تعدادی از شهروندان نیز در خصوص نگرانی آنها گفتگو کردیم که فیض الله بهرامیان یکی از شهروندان به مهر گفت: شهر شریفیه به دلیل نداشتن اماکن ورزشی و تفریحی و حتی بوستانی برای سرگرمی مردم با مشکلات جدی روبروست و کودکان و نوجوانان با حضور در مسیر ریل راه آهن به نوعی تفریح و بازی می کنند و محل سرگرمی آنها شده است.
این ساکن شریفیه که از کسبه شهر است اظهارداشت: خانواده ها قادر نیستند 24 ساعته از فرزندان خود مراقبت کنند و جلوی حوادث را بگیرند زیرا کنجکاوی کودکان می تواند آنها را به خطر نزدیک کرده و هنگامی که بی توجه به خطر برای بازی وارد ریل قطار شوند حوادث ناگواری را دامن بزنند.
یکی از بانوان شهر هم که فرزندش در سانحه قطار بشدت مجروح شده و در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان شهید رجایی بستری است گفت: اگر مسیر ریلی حتی یک حفاظ کوچک داشت این حادثه برای فرزند خردسال سه ساله ام رخ نمی داد.
وی افزود: این حادثه خانواده ما ر ا از هم پاشیده و در کنار مشکلات روحی از تامین هزینه های درمان آن هم بازمانده ایم که از مسئولان انتظار داریم هر چه زودتر این موضوع را سامان دهند تا کودکان دیگری قربانی این سهل انگاری ها نشوند.
هر چند تاکنون اقدامات مقطعی برای جلوگیری از بروز حوادث مرگبار در مسیر عبور ریل راه آهن از شهر شریفیه از سوی مسئولان ذیربط انجام شده اما به نظر می رسد با پیگیری مسئولان استانی باید ضمن شناسایی نقاط حادثه خیز و محل عبور مردم اقدامات اساسی و سریع برای جلوگیری از آسیب رسیدن به کودکانی که به اشتیاق دیدن قطار و شنیدن سوت آن از نزدیک بی محابا و کنجکاوانه وارد ریل شده و جان خود را به خطر می اندازند همت کنیم.
احداث بوستان و توسعه فضاهای تفریحی و بازی برای تامین اوقات فراغت ساکنان شهر شریفیه نیز می تواند به کاهش مشکلات این شهر کمک کرده و کودکان محروم این شهر را از محل پر خطر و پر حادثه عبور ریل راه آهن از شهر دور کند.
نظر شما