۹ مرداد ۱۳۹۲، ۱۱:۲۶

گزارش خبري/

چرخ جايگزيني خودورهاي فرسوده در خراسان شمالي پنچر است/ ارمغان تلاطم در بازار خودرو

چرخ جايگزيني خودورهاي فرسوده در خراسان شمالي پنچر است/ ارمغان تلاطم در بازار خودرو

بجنورد - خبرگزاري مهر: طرح جايگزيني خودروهاي فرسوده در خراسان شمالي به دليل بالا رفتن قيمت خودروها و تلاطمات اين بازار چندان حال و روز خوشي ندارد.

به گزارش خبرنگار مهر، طرح جايگزيني خودروهاي فرسوده در كشور اگر چه در سال 77 به تصويب رسيد اما اقدامات عملي آن از سال 85 و با تشكيل ستاد تبصره سيزده و پس از آن ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت آغاز شد.

کاهش مصرف سوخت، کاهش واردات و قطعات یدکی، افزایش اشتغال، کاهش آلودگی‌های زیست محیطی و افزایش ضریب ایمنی سفر و كاهش تلفات ناشي از حوادث رانندگي از مهم‌ترین اهداف اجراي اين طرح بود.

بر اساس اعلام ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت از سال 85 تا سال 90 يك ميليون خودرو فرسوده در كشور اسقاط و از رده خارج شد و حتي در اين راستا جشني نيز با عنوان جشن خروج یک میلیون دستگاه خودروی فرسوده در کشور برگزار شد، اما آنچه قابل تامل است از سال 90 تاكنون تنها حدود 350 هزار خودرو فرسوده در كشور جايگزين شده و اين به معناي كند شدن روند نوسازي خودروهاي فرسوده در كشور است.

در اين راستا نوسازي خودروهاي فرسوده ناوگان حمل و نقل عمومي از اهميت بيشتري برخوردار است و به همين دليل نيز طرح هاي مختلفي براي جايگزيني خودروهاي فرسوده در اين بخش انجام مي شود.

كند شدن روند نوسازي خودروهاي فرسوده خصوصا نوسازي ناوگان حمل و نقل عمومي در كشور تقريبا به تمامي استان ها مربوط مي شود؛ از جمله در خراسان شمالي كه بر اساس اعلام اداره كل حمل و نقل و پايانه هاي اين استان، هم اكنون 377 دستگاه كاميون، شانزده دستگاه اتوبوس و 660 دستگاه ميني بوس در اين استان فرسوده بوده و بايد جايگزين شوند.

فرسودگي 10 درصد ناوگان باري خراسان شمالي

مدیرکل حمل و نقل و پایانه های خراسان شمالی مي گويد: در حال حاضر 10 درصد از ناوگان حمل و نقل باری این استان فرسوده و نیازمند جایگزینی است.

سعید سبحانی مي افزايد: هم اکنون طبق آمار از سه هزار و 705 دستگاه کامیون باری فعال در استان، 377 دستگاه 20 ساله اند که باید از رده خارج شوند.

وی با بیان اینکه بر اساس دستورالعمل، کامیون های دارای سن بالای 35 سال فرسوده محسوب می شوند اظهار مي كند: بیشترین خودروهای فرسوده در استان انواع کامیون ها، تریلر و کامیونت های باری هستند.

اين مسئول اضافه مي كند: براساس توافق سازمان حمل و نقل و راهداری با بانک مهر اقتصاد، برای خروج ناوگان حمل و نقل باری فرسوده از گردونه فعالیت یک میلیارد ریال تسهیلات بانکی پرداخت می شود.

به گفته وی این تسهیلات با سود چهار درصدی و به صورت قرض الحسنه در اختیار کامیون داران قرار خواهد گرفت.

مدیرکل حمل و نقل و پایانه های خراسان شمالی مي افزايد: سقف این تسهیلات در سال قبل 700 میلیون ریال بود که در سال جاری 300 میلیون ریال افزایش یافت.

سبحانی میانگین عمر ناوگان باری استان را دوازده سال اعلام مي كند و مي گويد: اين ميزان به نسبت میانگین کشوری این رقم حدود چهار سال جوانتر است.

تردد 600 ميني بوس فرسوده در خراسان شمالي

سبحانی در ادامه با اشاره به اينكه در حال حاضر از هزار و 138 دستگاه ميني بوس موجود در استان، 660 دستگاه فرسوده بوده و نيازمند جايگزيني است، مي افزايد: عمر اطلاق فرسودگی به دستگاه های مینی بوس 30 سال است.

وی تصریح مي كند: در طرح تعویض خودروهای فرسوده برای مینی بوس، بانک های عامل مبلغ 400 ميليون ريال تسهيلات با نرخ بهره چهار درصد و با دوره بازپرداخت پنج ساله اعطا مي كنند.

سبحاني با اشاره به اينكه هم اكنون از 772 دستگاه اتوبوس موجود در خراسان شمالي، شانزده دستگاه دارای سن بیش از 25 سال و مشمول طرح تعویض خودروهای فرسوده هستند، اضافه مي كند: براي نوسازي اتوبوس هاي فرسوده يک ميليارد ريال تسهيلات با سود پانزده درصد و بازپرداخت هفت ساله اعطا مي شود.

وي اظهار مي دارد: متقاضيان براي ثبت نام مي توانند به اداره کل حمل و نقل و پايانه هاي خراسان شمالي مراجعه کنند تا به بانک هاي عامل معرفي شوند.

این مسئول همچنين در مورد خودروهای سواری برون شهری موجود در استان نيز مي گويد: تمامی سواری های برون شهری جدید بوده و با میانگین عمر پنج سال در حال فعالیت هستند.

وی با بیان اینکه در سطح استان 713 سواری برون شهری تردد می‌کنند، مي افزايد: این خودروها جزء خودروهای نو محسوب شده و تقريبا دارای استانداردهای لازم برای تردد در محورهای برون شهری هستند.

سرگرداني خودروهاي فرسوده در پيچ و خم جاده اسقاط

اگر چه بنا به اعلام مديركل حمل و نقل و پايانه هاي خراسان شمالي میانگین عمر مینی‌بوس در خراسان شمالی نوزده و یک دهم سال، اتوبوس يازده و یک دهم، سواری پنج و باری دوازه سال است که نسبت به میانگین کشوری وضعیت مطلوبی محسوب مي شود اما بايد توجه داشت كه تاثيرات سوء كند شدن روند نوسازي اين ناوگان مي تواند در سال هاي آينده بسيار بيشتر از امروز نمايان شود.

به نظر مي رسد افزایش قیمت‌ها در كنار سنگ اندازي شركت هاي خودروساز و يا وارد كننده خودرو مهمترين دليل كند شدن روند نوسازي خودروهاي فرسوده در خراسان شمالي و به تبع آن در كشور است؛ به گونه اي كه در حال حاضر مالكين خودروهاي فرسوده رغبت چنداني براي نوسازي وسيله نقليه خود ندارند.

آنان مي گويند چندي است كه تنها غم نان دارند و بيش از گذشته به نان شب محتاج شده اند، مي گويند همين خودرو فرسوده آنها نمي گذارد حداقل شرمنده خانواده شوند، مي گويند معلوم نيست با اسقاط اين خودروي فرسوده، چرخ خودروي جديد چگونه براي آنها بچرخد.

کد خبر 2107137

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha