۲۲ مرداد ۱۳۹۲، ۹:۰۴

قزوه مطرح کرد؛

پیشنهاد نامگذاری خیابانی به نام مشفق کاشانی/ او سهراب شعر را پرورش داد

پیشنهاد نامگذاری خیابانی به نام مشفق کاشانی/ او سهراب شعر را پرورش داد

علیرضا قزوه شاعر که پیش از این پیشنهادهای او برای تاسیس جایزه‌های ادبی سیدحسن حسینی و قیصر امین‌پور پذیرفته شده بود، در آئین نکوداشت مشفق کاشانی شاعر از مسئولان شهرداری تهران خواست خیابان منتهی به منزل وی را به نام او نامگذاری کنند.

به گزارش خبرنگار مهر آئین نکوداشت عباس کی منش معروف به مشفق کاشانی عصر روز دوشنبه 21 مرداد با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از شاعران در تالار وحدت تهران برگزار شد.

در ابتدای این برنامه علی موسوی گرمارودی از مشفق کاشانی به عنوان چهره نامدار و ماندگار غزل معاصر یاد کرد و او را در زمره غرل سرایان نئوکلاسیکی مانند رهی معیری، عماد خراسانی و هوشنگ ابتهاج برشمرد.

وی گفت: مشفق کاشانی الان هم که در آغاز دهه دهم عمرش است، غزل هایی می سراید که خوی جوانی در رگ های آن جاری است و به حق باید بهترین، پخته ترین و شیوا ترین غزل را غزل او دانست.

این شاعر پیشکسوت با اشاره به گونه های مختلف غزل اعم از کلاسیک، عراقی، خراسانی یا هندی تاکید کرد: آنچه در همه این گونه های غزل مشترک است این است که غزل سرایان به شیوه قدما وفادارند و تنها در مذمون است که سعی می کنند نوگرایی صورت دهند.

موسوی گرمارودی یادآور شد: در شعر استاد مشفق کاشانی تلاش های موفقی در ارائه نوجویی ها به چشم می خورد. استاد مشفق اشعاری دارد که از هر جهت ویژه خود اوست و تکیه گاهی جز او ندارد. من سالیانی درازی است که از خوی مهربان او بهره مندم و شعرش را الگو می دانم.

در ادامه این برنامه محمدرضا سنگری مدرس زبان و ادبیات فارسی در سخنانی گفت: در سده اخیر به خصوص پنجاه، شصت سال اخیر سرزمین کاشان عجب شاعر خیز بوده است. اولین اثری که استاد مشفق کاشانی چاپ کرد، عنوانش «سلایقم» بود و آن زمانی بود که او تنها 19 سال داشت. آن روزگار، روزگاری نبود که کسی چندان به ارزش های دینی در شعر بپردازد ولی مشفق ترکیب بند محتشم کاشانی را سرود. این جریان 60 سال می ماند و رنگ نمی بازد.

وی ادامه داد: استاد در همان 19 سالگی یعنی در سال 1323 یعنی 34 سال قبل از انقلاب اسلامی دومین اثرش را چاپ می کند. شصت سال است که وجود استاد مشفق، جوشش گاه و خاستگاه شعر نابی است که رنگ تعهد دارد.

سنگری همچنین از مشفق به عنوان شاعری با اخوانیات زیاد یاد کرد و گفت: شاید هیچ شاعری به اندازه او اخوانیه نداشته باشد. من 30 اخوانیه شاعرانه شاخصی مانند اخوان ثالث، اوستا، گلشن کردستانی، موسوی گرماروی و حمید سبزواری را گزینش و از درون آن ها سی ویژگی استخراج کردم که همه آن ها هم در منش و در شعر مشفق کاشانی بارز و نهفته است.

معنی آرایی، گستردگی حوزه آگاهی ها و نکته پردازی از جمله این ویژگی ها بود که سنگری به آن ها اشاره کرد.

در این برنامه گلریز ترانه سرا و خواننده نیز در سخنانی با اشاره به سابقه آشنایی خود با مشفق کاشانی از ابتدای انقلاب به خاطره ای از حضورش به همراه وزیر ارشاد و مشفق کاشانی در محضر رهبر انقلاب اشاره کرد و گفت: در این دیدار مقام معظم رهبری به آقای مشفق گفتند شما هم جمله ای بفرمایید. جناب مشفق غزل بسیار زیبایی خواند و رهبری گفتند: بیت اول این غزل به ده ها مقاله ادبی می ارزد.

گلریز سپس یکی از غزل های مشفق را اجرا کرد.

در این برنامه همچنین مدرس زاده یکی از استادان دانشگاه کاشان در سخنانی گفت: برنده اصلی جدال کهنه و نو، شعر اصیل برخواسته از شعر فرنگی ماست که در شعر استاد مشفق کاشانی خودش را به خوبی نشان می دهد. استاد به درستی بر حفظ سنت ها تاکید می کند حال آن که کسانی بوده اند در این سرزمین که افتخار شاعریشان در نخواندن بوستان و کنار گذاشتن کلیله و دمنه بوده است.

وی افزود: غزل نو اتفاق یک شبه نبوده و هنر استاد مشفق هم این بوده است که نخواسته است به تنهایی این راه را طی کند. روند درست شاگرد پروری و تربیت نسل جوان و علاقه مند به شعر نشان می دهد کارنامه پر برگ و بار استاد مشفق کاشانی سرشار از دوستی و درستی است.

در ادامه این برنامه و پس از پخش نماهنگی درباره زندگی و آثار مشفق کاشانی، امیرخوراکیان رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در سخنان کوتاهی از این شاعر پیشکسوت تجلیل کرد.

در این برنامه علیرضا غزوه شاعر نیز ضمن تقدیر از خدمات سید محمد حسینی در تجلیل از شاعران در دوران تصدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی خطاب به خوراکیان رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران پیشنهاد کرد که خیابان منتهی به منزل مشفق کاشانی را که اکنون نام آن بابک شرقی و بابک غربی است به مشفق کاشانی تغییر دهد.

وی با اشاره به ویژگی های شخصیتی مشفق کاشانی که او را همسان و هم سنگ حمید سبزواری توصیف کرد گفت: مشفق را هم باید شنید هم باید دید. عظمت او در این است که سهراب سپهری را در کنارش دارد.

در مراسم نکوداشت مشفق کاشانی همچنین محمدعلی بهمنی ترانه سرا و غزل سرای پیش کسوت گفت: خوشحالی و افتخار من این است که شاگرد مشفق بوده ام و هنوز هم هستم. یکی از خوشحالی هایم این است که هفته ای دو بار به شکل وظیفه پیش او هستم و یک هفته ام دلم پیش اوست. اهمیت مشفق این است که سهراب شعر را پرورش داد.

در این برنامه همچنین سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی ابراز امیدواری کرد: تجلیل از شاعران در دولت یازدهم هم ادامه یابد.

وی سپس سخنان رهبر معظم انقلاب را در دیدارشان با وزیر ارشاد و جمعی از شاعران از جمله مشفق کاشانی در تاریخ 10 تیرماه 1392 قرائت کرد.

در پایان این مراسم از کتاب «به رنگ آینه» شامل مروری بر زندگی و آثار مشفق کاشانی رونمایی و هدایایی از طرف دستگاه ها و نهادهای مختلف به او اهدا شد. در آئین نکوداشت این شاعر پیش کسوت ابوالحسن مختاباد خواننده سه اثر از شعرهای مشفق کاشانی را اجرا کرد.

حمید سبزواری، محسن مومنی، مرتضی امیری اسفندقه، فاضل ناظری، اسماعیل امینی، حسین آهی، غزل تاجبخش و عباسعلی براتی پور از دیگر شاعران حاضر در این برنامه بودند.

کد خبر 2114518

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha