به گزارش خبرنگار مهر، احمد صادقي، معاون وزير راه و شهرسازي و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور عصر سه شنبه براي بازديد از پروژه هاي راه سازي خراسان شمالي به اين استان سفر كرد و ضمن حضور در محل پروژه هايي نظير بزرگراه بجنورد- جنگل گلستان، كنارگذر شمالي بجنورد و راه آهن بجنورد- مشهد، بر اجراي اين طرح ها آن هم حدالامكان در موعد مقرر تاكيد كرد.
وي در بازديد از پروژه كنارگذر شمالي بجنورد، اين مصوبه دور نخست سفر هيئت دولت به خراسان شمالي كه در شهريور سال 85 با اعتبار اوليه 110 ميليارد ريال كلنگ زني شد و قرار بود سه ساله به اتمام برسد، با بيان اين كه در حال حاضر یک باند از اين کنارگذر شمالي زیر عبور رفته است، اظهار داشت: باند دوم آن نیز در حال انجام است.
اين مسير 20 كيلومتري كه مسير غرب به شرق شهر بجنورد را به يكديگر متصل ميكند و پايين دست روستاهاي عليآباد و باغچق بجنورد و نيز مناطقي از پادگان سپاه و ارتش عبور ميكند؛ فاز نخست آن در خرداد ماه سال جاري با حضور رئيس جمهور سابق كشور زير بار ترافيك رفت، ترافيكي كه البته در سايه برخي نواقص موجود به دشواري انجام مي شود.
اگر چه عطاالله قادري؛ معاون عمراني استاندار خراسان شمالي گفته كه محور دوم اين طرح نيز در صورت تامين اعتبار تا پايان سال جاري به بهره برداري مي رسد، اما بايد منتظر ماند و ديد كه آيا اين مسير 20 كيلومتري هفت ساله به پايان مي رسد يا پس از هفت سال نيز باز وعده هايي نو براي اتمام آن مطرح مي شود.
مطالبات 13 ميليارد توماني پيمانكاران خراسان شمالي
معاون وزير راه و شهرسازي از پروژه بزرگراه بجنورد- جنگل گلستان نيز بازديد كرد، جاده اي كه در حال حاضر دو طرفه است و به دليل تصادفات فراوان و شمار زياد تلفات رانندگي به جاده مرگ مشهور شده است.
پروژه راهسازی باند دوم بزرگراه بجنورد به جنگل گلستان به مسافت 145 كيلومتر در قالب پنج قطعه در دست اجرا بوده و هم اکنون اجرای قطعه بجنورد به آشخانه در اولویت شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل قرار دارد.
بنا بر اعلام نهادهاي مسئول در حال حاضر حدود نیمی از تصادفات منجر به فوت محورهای خراسان شمالی مربوط به محور بجنورد- جنگل گلستان است.
صادقی در بازديد از روند ساخت اين بزرگراه، محور بجنورد- جنگل گلستان را از جمله محورهاي مهم كشور ذكر و اظهار كرد: با توجه به اهمیت این محور، تمامي امکانات مورد نياز براي تكميل آن تامین و منابع مالی خوبی نيز در اين زمينه اختصاص یافته است.
به گفته وي تا پایان امسال بخش عمده ای از این محور به بهره برداری می رسد.
صادقي کل اعتبار مورد نیاز برای اتمام تمامي قطعات در محورهای خراسان شمالی و بخش کوچکی از محور گلستان را مبلغ 200 میلیارد تومان ذکر کرد.
وی همچنين در مورد احداث اين پروژه در محدوده جنگل گلستان نيز اظهار داشت: با توجه به اینکه این محور در مسیر رودخانه قرار گرفته و با جاري شدن هر سيل راه ها قطع مي شود و تلفات جانی و مالی را به مردم تحمیل می کند، تمام آب راه ها شناسايی و تعداد 10 دستگاه پل به طول هزار متر برای تردد ایمن در این محور نصب شده است.
اين مسئول گفت: همچنین در راستای ایمنی هر چه بیشتر دوازده کیلومتر دیوار ساحلی به ارتفاع هشت متر در اطراف اين محور ساخته شده است.
وي در مورد مطالبات پيمانكاران اين طرح بزرگ عمراني نيز، اظهار داشت: مطالبات پیمانکاران احداث بزرگراه در گردنه بدرانلو که به دلیل صعب العبور بودن و شیب تند در زمستان خطر آفرین است، به زودي پرداخت مي شود و حداکثر تا پایان مهر ماه بخشی از گردنه ایمن خواهد شد.
صادقي میزان مطالبات پیمانکاران خراسان شمالی را سيزده میلیارد تومان ذکر کرد و افزود: بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته مقرر شد تا 70 درصد این مبلغ ظرف یک هفته آینده پرداخت شود تا عملیات عمرانی استان با شتاب بیشتری صورت گيرد.
منابع مالي احداث خط آهن بجنورد- مشهد تامين مي شود
مدیر عامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور در سفر چند ساعته خود به خراسان شمالي همچنين از پروژه ملی راه آهن بجنورد- مشهد- گرگان نيز بازديد كرد.
صادقي با اشاره به اجراي اين پروژه در دو نقطه بعد از سفر محمود احمدي نژاد، رئيس جمهور سابق به اين استان در خرداد ماه سال جاري خبر داد و گفت: به علت پرهزینه بودن، احداث این پروژه فقط با اتکا به اعتبارات دولتی امکان پذیر نيست و در همین راستا پیگیری هایی برای تامین منابع مالی از محل منابع خارجی و فاینانس شده كه اين پيگيري ها در حال حاضر در مراحل نهایی قرار دارد.
به گفته وي در صورت تایید مشکلی از لحاظ تامين منابع مالی احداث خط آهن بجنورد- مشهد- گلستان نخواهیم داشت.
صادقي تصریح کرد: براین اساس باید 85 درصد منابع مورد نياز براي احداث اين خط آهن توسط سرمایه گذار خارجی و پانزده درصد نيز توسط دولت تامین شود که سهم دولت در قالب سهام آستان قدس رضوی تامین شده و به زودی مراحل پایانی فاینانس انجام می شود.
وي در اين بازديد به وضعیت زیرساخت های حمل و نقل کشور نيز پرداخت و گفت: زیرساخت های حمل و نقل کشور نقش مهمی در حماسه اقتصادی دارند به گونه ای که بدون احداث این زیربناها، تحقق حماسه اقتصادی با مشکل همراه خواهد بود.
اين مسئول احداث زیربناهایی از قبیل راه آهن، بزرگراه، آزادراه، پل، فرودگاه، بنادر و ... را از جمله وظایف شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور دانست.
وی یادآور شد: تنها در 30 ماه گذشته خدمات قابل توجهی در حوزه راه ها صورت گرفته و بیش از چهار هزار و 500 کیلومتر انواع شبکه ریلی، آزادراه و بزرگراه در كشور احداث شده است.
صادقي تصریح کرد: برای احداث این میزان راه بیش از شش هزار میلیارد تومان از منابع مختلف تملک دارایی، سهام شرکت های دولتی، اوراق مشارکت و فروش اموال هزینه شده است.
وی در پایان متذکر شد: با تامین این زیربناها ظرفیت های حمل و نقل جاده ای كشور افزایش قابل توجهی یافته و تلفات جاده ای و تصادفات نيز به همين نسبت كاهش يافته است.
نظر شما