به گزارش خبرنگار مهر، پیرو درج گزارشی با عنوان " بازارچه خود اشتغالی بیماران خاص برچیده می شود/ ریحانه النبی نیازمند حمایت علوم پزشکی مشهد "؛ دانشگاه علوم پزشکی مشهد طی جوابیه ای به خبرگزاری مهر خراسان رضوی حکم قلع بنا را قانونی و شرعی دانست و اعلام کرد که مهلت اجاره این بازارچه به پایان آمده و دانشگاه علوم پزشکی به محل مورد اجاره نیازمند است.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد پاسخی به شرح زیر برای رسانه های استان ارسال کرد که متن این جوابیه به قرار زیر است: موسسه ریحانه النبی برای مدت محدودی مستاجر دانشگاه بوده و دانشگاه در راستای کمک به بیماران حداقل مال الاجاره را در انعقاد قرارداد در نظر گرفته بود، متاسفانه علیرغم تمدید چند باره قرارداد اجاره و در نهایت انقضاء مدت و نیاز دانشگاه، موسسه از تخلیه مورد اجاره خود داری و که دانشگاه ناچارا به دادگستری مراجعه و حکم تخلیه صادر و پس از قطعیت به اجرا گذاشته شد و در این قسمت محل مذکور را از زمان تخلیه در تصرف و استفاده خود قرار داده است.
در بخش دیگری از این نامه آمده است ؛ موسسه ریحانه النبی نه تنها پس از انقضای مدت تمدید شده از تخلیه خود داری نموده که بدتر از آن بدون اذن و اجازه دانشگاه و اطلاع رسانی به دانشگاه و بر خلاف مقررات قانونی ومندرجات قرار داد در قسمتی از مورد اجاره متعلق به دانشگاه ( دولت) و بیت المال دقیقا در حاشیه خیابان جنت اقدام به ساخت چهار واحد تجاری و به تصرف دادن آن به فروشندگان البسه های خارجی و داخلی نموده که مطابق مقررات شرعی و قانونی هم ساخت مغازه ها بدون مجوز بوده و هم به تصرف دادن آنها به اشخاص دیگر فضولی و هم تصرف فروشندگان غاصبانه می باشد، بنابراین این انتظارات ایشان مبنی بر اشتغال بیماران کلیوی و سرطانی در واحدهای تجاری حاشیه جنت و حتی غرفه های داخل محوطه کذب محض و خالی از واقعیت می باشد.
همچنین روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ذکر کرده است؛ هنگامی که از مرجع قضایی صالحه حکم به خلع ید و قلع بنای واحد های تجاری احداثی صادر و در مرجع تجدید نظر تایید می گردد به معنی آنست که پرونده سیر طبیعی و قضایی خود را طی نموده و دادگاه رسیدگی کننده با ملاحظه همه مستندات ودفاعیات طرفین حقانیت دانشگاه و غاصبانه بودن تصرفات متصرفین و مجاز نبودن آنان در ساخت و دایر کردن واحدهای تجاری احراز نموده است.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یادآور می شود: ضمنا چون مشار الیها از طریق مصاحبه و اظهارات خلاف واقع باعث تشویش اذهان عمومی شده تا شاید از این طریق بتواند با مظلوم نمایی و سنگر گرفتن در پناه اسم معصومانه بیماران کلیوی و سرطانی اجرای حکم قطعی را به تاخیر انداخته و به اهداف خود برسد قبلا بموجب حکم قطعی دادگاه به تشویش اذهان عمومی به مجازات مقرر محکوم گردیده است ولی متاسفانه از این رویه ناپسند دست بر نداشته و بدون عبرت گیری و تاثیر حکم کیفری صادره همچنان به جو سازی و مظلوم نمایی و قلب واقعیت مشغول است.
دانشگاه علوم پزشکی از رسانه های استان در خواست می کند تا در چهار چوب مقررات شرعی وقانونی و رسالتی که رسانه های گروهی در اطلاع رسانی و تنویر افکار عمومی و حرکت در مسیر حقیقت را دارند نسبت به درج این بیانیه اقدام کنند.
گفتنی است ، خبرگزاری مهر خراسان رضوی در گزارشی با این تیتر " بازارچه خود اشتغالی بیماران خاص برچیده می شود/ ریحانه النبی نیازمند حمایت علوم پزشکی مشهد" که چهارم شهریور ماه منتشر شد؛ از مسئولان این دانشگاه در خواست کرده بود تا در صورت امکان این بیماران را همچنان زیر چتر حمایت خود نگه دارند.
در این گزارش آمده بود؛ رها شدن بیماران پر خطر مانند' اچ آی وی ' و عدم یاری به بیماران خاص آسیب های جبران ناپذیری را به آنان و جامعه وارد می کند در این راستا موسسه ریحانه النبی همسو با اهداف و زیر چتر حمایت دانشگاه علوم پزشکی با ایجاد بازارچه خود اشتغالی در مشهد امید را به زندگی آنان برگردانده است.
به گزارش خبرنگار مهر، ایجاد اشتغال برای بیماران صعب العلاج که در مسیر زندگی نیازمند حمایتند از جمله فعالیت های موسه ریحانه النبی اجرا کننده نخستین طرح اشتغالزایی بیماران کلیوی، سرطانی و اچ.آی.وی در کشور است که نظر مجامع بین المللی را نیز به خود جلب کرده است اما قرار است که بازارچه خود اشتغالی این موسسه از سوی دانشگاه برچیده شود .
قصه از آنجا آغاز شد که با مساعدت ریاست گذشته دانشگاه علوم پزشکی مشهد، فرمانداری، شهرداری و استانداری در سال 1380 در جهت توانمندی این بیماران در مکان بازارچه جنت ساختمانی بیمارستان 25 شهریور قدیم مشهد در اختیار آنان قرار گرفت تا بیماران خاص در آن مکان مشغول به کار شوند اما در اسفند سال 87 دانشگاه حکم تخلیه ساختمان صادر می شود و تنها فضای جلوی ساختمان به این افراد اختصاص پیدا می کند که حکم تخلیه این مکان نیز هم اکنون صادر شده است.
این در حالی است که سرپرست دفتر امور حقوقی وزارت بهداشت اجرای حکم را دارای اثرات و تبعات منفی در جامعه دانسته و طی نامه ای خواستار توقف حکم شده است.
اهالی این بازارچه نیز خواستار توقف اجرای حکم هستند و امیدوارند که با مساعدت مسئولان این نهاد بساط کار و امیدشان جمع نشود.
مسئولان استان حمایت کنند
مدیر مرکز توانمندسازی و کارآفرینی بیماران کشور از صدور حکم تخلیه این بازارچه خبر داد و اعلام کرد که با وجود دستور مقام عالی وزارت مبنی بر مساعدت دانشگاه علوم پزشکی مشهد مسئولان بهداشت و درمان خراسان رضوی همچنان اصرار به اجرای حکم قلع و قمع بازارچه را دارند.
عصمت شیخ مومنی با بیان اینکه ریحانهالنبی الگویی است که در دنیا شناخته شده است می گوید: در این بازارچه 40 نفر به صورت مستقیم مشغول بکار هستند و این افراد هزینه های زندگی خود را از طریق تولید و فروش پوشاک تأمین می کنند.
مدیر مرکز توانمندسازی و کارآفرینی بیماران کشور گفت: دانشگاه علوم پزشکی مشهد دستور مقام عالی وزارت بهداشت و درمان را مبنی بر توقف حکم تخلیه و تخریب بازارچه خوداشتغالی بیماران سرطانی و کلیوی و اچ.آی وی اجرا نکرده است.
وی در توضیح اهداف این موسسه بیان می کند: حمایت از تولیدات و اشتغال بیماران کلیوی و سرطانی که به زندگی بازگشته بودند از جمله اهداف راهبردی مؤسسه خیریه ریحانه النبی (س) می باشند.
شیخ مومنی می گوید: اخیراً به رغم تاکید و دستور وزیر بهداشت و درمان و به دنبال درخواست دکتر قاضی زاده نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی مبنی بر توقف حکم تخلیه و تخریب اقدام به اجرای حکم نموده است.
وی می افزاید: وزیر بهداشت در جلسه حضوری دستور کتبی صادر کرده و با نامبرده تلفنی گفتگو و خواستار عدم اجرای حکم در مرداد ماه سال جاری شد.
شیخ مومنی تاکید می کند: این موسسه و بیماران تحت پوشش آن هرگز ادعایی نسبت به سهم در آن مکان ندارند بلکه فقط به علت بیاستفاده ماندن مکان تا اجرای طرح آینده دانشگاه اجازه ادامه فعالیت در آن بازارچه را خواستارند با توجه به اینکه وزیر بهداشت وقت اجازه داده تا از این فضا استفاده شود اما مکاتبات با دانشگاه علوم پزشکی به نتیجه نرسیده است.
وی می افزاید: دولت روی هر کدام از بیماران اچ.آی.وی سالانه دو تا سه میلیون تومان سرمایهگذاری میکند، اکنون که با همکاری این بیماران بهداشت و سلامتشان حفظ شده است مسئولان نیز باید از آنان حمایت کنند.
بیماران موسسه ریحانه النبی حمایت و امید می خواهند
نماینده بیماران سرطانی در این مرکز که پانزده سال است با سرطان لنفاوی مبازه می کند؛ امروز به همت مدیر این مرکز نشاط در او موج می زند؛ او به بسیاری از بیماران سرطانی مشاوره می دهد و در این گفتگو با خبرنگار مهر می گوید: تقاضا داریم از دولت تدبیر و امید که ما را یاری کند.
وی با بیان اینکه شعار ما این است "بگذار من زنده بمانم" می افزاید: یک بیمار سرطانی با حمایت و امید است که می تواند به زندگی اش ادامه دهد.
وی به اقدام دانشگاه مبنی بر تخلیه بازارچه اشاره می کند و می گوید: حرکت موسسه ریحانه النبی الگویی است که توانسته نگاه مجامع بین الملل را به خود جلب کند و افراد بهبود یافته در این موسسه الگوهای زنده هستند برای سایر بیماران که امیدی به زندگی ندارند و خوب است که مسئولان همچنان از آنان حمایت کنند.
اهالی بازارچه نیازمند چتر حمایت دانشگاه
امید می رود که دانشگاه علوم پزشکی مشهد با توجه به فعالیت های موثر موسسه ریحانه النبی در راستای توانمند سازی و اشتغال آفرینی بیماران خاص و تاکید مسئولان وزارت بهداشت مبنی بر مساعدت با مدیر مرکز توانمندسازی و کارآفرینی بیماران کشور، اهالی این بازارچه را همچنان زیر چتر حمایت خود نگه دارند.
نظر شما