عباس ملایی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه کرمان رتبه دوم تولید گردو در کشور را داراست، اظهار داشت: پیش بینی می شود امسال با برداشت25 هزار تن گردو در شهرستان های جیرفت و رابر شاهد افزایش 20 تا 30 درصدی این محصول در شهرستان های مذکور باشیم.
وی سطح زیر کشت گردو در جیرفت و رابر را 12 هزار هکتار عنوان کرد و افزود: در اکثر شهرستان های گردو خیز استان کرمان برداشت گردو از نیمه دوم شهریور ماه جاری آغاز شده و تا پایان مهر ماه ادامه خواهد داشت.
ملایی با اشاره به صادرات گردوی این استان به کشورهای حاشیه خلیج فارس، اظهار داشت: ارقام گردو کشت شده در استان کرمان شامل كاغذي، سنگي و محلي است.
برداشت 11000 تن گردو در رابر
رئیس جهاد کشاورزی استان کرمان با اشاره به شرایط آب و هوایی رابر گفت: شرايط اقليمي سازگار و مناسب موجب شده كه مغز گردو در اين شهرستان از كيفيت بسيار بالايي برخوردار باشد.
این مسئول اذعان داشت: رابر با دارا بودن هفت هزار و 500 هزار هکتار سطح زیر کشت گردو رتبه اول تولید این محصول کشاورزی در استان کرمان را به خود اختصاص داده است.
وی ادمه داد: با برداشت 14 هزار تن گردو در رابر میزان تولید این محصول نسبت به مدت مشابه سال گذشته شش هزار تن افزایش خواهد یافت.
آغاز برداشت گردو در جیرفت/ لزوم گنجاندن گردو در سبد خانوار
ملایی همچنین از وجود پنج هزار و 800 هکتار سطح زیر کشت گردو در جیرفت خبر داد و افزود: پیش بینی می شود 11 هزار تن گردو در این شهرستان طی سال جاری برداشت شود.
وی با اشاره به تولید مقدار قابل توجهی گردو در مناطق سردسیر جیرفت، افزود: عمده گردوکاریهای جیرفت در مناطق ساردوئیه، جبالبارز، دلفارد و اسفندقه صورت می گیرد.
رئیس جهاد کشاورزی استان کرمان در پایان با اشار به آغاز برداشت گردو در جیرفت یادآور شد: مصرف گردو و گنجاندن آن در سبد غذایی خانوار بسیار مفید است به گونه ای که از ميوه، برگ و پوست این محصول کشاورزی براي درمان بسياري از بيماريها از جمله تصفيه خون و خونساز بودن،درمان بيماريهاي ريوي، تقويت كننده نيروي جسمي، جلوگيري از تشكيل سنگ كليه و سنگ كسيه صفرا، سرمازدگي و بيماريهاي پوستي استفاده ميشود.
نظر شما