صحابه تبريزي به مناسبت هفته سلامت روان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار میکند: سالمنداني که در کارهاي اجتماعي فعال باقي ماندهاند؛ در سالهاي آخر عمر سرحالتر و شاد ترند وشرکت درگروه های اجتماعی می تواند در سلامتشان موثر باشد.
وی سالمندی را دورهای میداند که با کم شدن قوای جسماني و در عین حال افزایش منزلت و قدرت همراه است و میافزاید: سالمندي همچنین با انباشت خرد همراه و بهترین فرصت براي انتقال تجربيات به نسل نو است.
تبریزی با تاکید براینکه این که افراد چگونه با سالمندی روبه رو میشوند به سبک زندگی آنها بستگی دارد بیان میکند: سبك زندگي محصولي از تركيب انتخابها، فرصتها و منابع است.
وی سبك زندگي سالم را روشي از زندگي معرفی میکند كه سبب كاهش خطرات ابتلا به بيماري و درنتيجه كاهش مرگ زودرس در سالمندان ميشود.
این کارشناس سلامت روان جامعهنگر میگوید: سبک زندگی سالم منبع با ارزشي در جهت كاهش بروز و تأثيرات مشكلات سلامتي، افزايش بهبودي، مقابله با عوامل استرس زاي زندگي و ارتقاي كيفيت زندگي است.
تبریزی میافزاید: بر خلاف سبک زندگی سالم، سبک زندگي ناسالم بيمار با طيفي از اختلالات رواني و جسماني همراه است که دربردارنده بيماريهاي مزمن و حاد طبي، استرسهاي اجتماعي، مرگ اطرافيان و ديگر مسائل است.
سرگرمیها تنش را در سالمند کاهش می دهد
وی با بیان اینکه فعاليتهايي که به سالمندان احساس تمرکز و هدف ميدهد ميتوانند، تنش و نگراني را در آنها کم کند بیان میکند: سرگرميها، مخصوصا انواع اجتماعي آنها، از جمله راههايي هستند که تمرکز و همکاري جمعي را با هم ترکيب مي کنند.
تبریزی راهکارهایی که منجر به افزایش کیفیت زندگی سالمندان میشود را اینگونه بیان می کند: این گروه باید مدیریت استرس داشته باشند همچنین پیاده روی و ورزش آنها را از تنش و بیماری دور می کند.
وی با توصیه به ورزشهای هوازي مثل شنا يا پيادهروي سريع تاکید می کند: فعاليت مداوم حداقل بيست دقيقه، ضربان قلب و تنفس را بيشتر ميکند و بنيه و توان کلي فرد را افزایش میدهد.
تبریزی در خصوص ورزش بيهوازي برای سالمندان اینگونه اظهار نظر میکند: این ورزشها شامل تقويت و کشش ماهيچهاي و برداشتن وزنه است که در حفظ انعطافپذيري، انقباضات ماهيچه اي و تعادل بدن موثر است.
این کارشناس بهداشت تاکید میکند: در واقع بسياري از تحليلهاي جسماني را که عموما منتسب به پيري مي دانند را ميتوان با ورزشهاي منظم متوقف کرد يا بهبود بخشيد.
سالمندان به گروه های خلاق بپیوندند
وی همچنین داشتن خلاقيت را در بهبود کیفیت زندگی سالمندان موثر می داند و توضیح می دهد: پيوستن به گروههاي خلاق مي تواند استعدادهايي را درفرد ظاهر کند که هرگز فرصت بروز آنها را نيافته است.
تبریزی به عنوان مثال می گوید: نقاشي، کار با کودکان، نويسندگي و يادگيري زبانهاي تازه همه روش هايي با اثرات مفيد هستند، به خصوص زماني که به طور جمعي اجرا شوند.
کارشناس سلامت روان جامعه نگر شرکت گروههاي حمايتي را نیز مثبت ارزیابی میکند و عبادت، شرکت در خدمات داوطلبانه، تغذیه و خواب را نیز از جمله عناصر سبک زندگی سالم برای سالمندان می داند.
نظر شما