به گزارش خبرنگار مهر، رضا زعفریان با تشریح جزئیات طرح ملی کاشف گفت: از آذر ماه سال 90 برروی طرح ملی کاشف (کشف شایستگیهای فردی در حوزه کسب و کار و کارآفرینی) به همراه یک تیم 105 نفره کار کردیم و هدف اولیه و انتظار ما این است که نوجوانان، جوانان و دانش آموزان کشور را به کارآفرینان موفق برای کشور تبدیل کنیم.
وی افزود: در حوزه آموزش کارآفرینی اقدامات مختلفی صورت گرفته ولی حجم کارهای انجام شده در برابر جمعیت بالای دانش آموزی کشور قابل مقایسه نیست لذا درصدد تدوین و تهیه طرحی با هدف آموزش کارآفرینی به کودکان و نوجوانان برآمدیم و در آغاز با مطالعه زندگی کارآفرینان برتر ایرانی طرح را پیش بردیم.
زعفریان ادامه داد: پس از تایید طرح در کمیته ملی و بررسی و مطالعه زندگی دوران کودکی کارآفرینان کشور به شناسایی ویژگیهایی از زندگی کارآفرینان کشور پرداختیم و دستاورد این مطالعه را با دیگر کارآفرینان و اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاهها تطبیق دادیم.
عضو هیات علمی دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران اضافه کرد: به دنبال بررسی طرح، به راهاندازی یک تیم پژوهشی به منظور بررسی پروتکلهای موجود دنیا برای سنجش ویژگیهای کارآفرینانه در سطح جهان اقدام کردیم که نتایج این مطالعه هم اکنون آماده انتشار و ارائه به بازار است.
وی آمادگی دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران را برای ارائه پروتکلهای سنجش ویژگیهای کارآفرینی در داخل کشور اعلام کرد و گفت: در حال حاضر این طرح به شکل آزمایشی و پایلوت در تهران و برخی استانهای کشور به اجرا در آمده است و آمادگی اجرای همزمان آن در سراسر کشور را هم داریم.
زعفریان وزارتخانههای آموزش و پرورش و تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران، سازمان سنجش و سازمان دانش آموزی را از حامیان مادی و معنوی این طرح برشمرد و ادامه داد: وزارت کار در این طرح بیشترین سهم و حمایت را به عهده داشت به نحوی که موسسه کار و تامین اجتماعی حمایتگر ما بود و معاونت توسعه کارآفرینی وزارت کار نیز به تصویب طرح کاشف در شورای عالی اشتغال کمک بزرگی کرد.
مجری طرح ملی کاشف در ادامه از برگزاری نخستین آزمون سراسری خانوادگی کارآفرینی دانشآموزان در دیماه سال جاری خبر داد و گفت: به دنبال تصویب طرح ملی کاشف در شصت و سومین جلسه شورای عالی اشتغال، با توافقی که با سازمان سنجش کشور صورت دادیم مقرر شد تا یک آزمون سراسری را به طور همزمان و خانوادگی برای والدین و فرزندان آنها در سراسر کشور برگزار کنیم که ثبت نام آزمون از نیمه دوم آبان ماه آغاز می شود و زمان برگزاری آزمون نیز دی ماه سال جاری خواهد بود.
زعفریان ادامه داد: این آزمون از این نظر که برای نخستین بار برای پدران و مادران و فرزندان آنها به طور همزمان برگزار می شود یک اتفاق نو و جذاب است و به شناخت بهتر ویژگیهای کارآفرینانه فرزندان آنها کمک می کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: فاز بعدی ما در راستای اجرای طرح ملی کاشف، توسعه و پرورش این ویژگیها در نوجوانان و جوانان است زیرا تربیت کودکان، نوجوانان و جوانان عامل مهمی برای پرورش این ویژگی ها به شمار می رود بر این اساس تلاش کردیم که هم برای مربیان و پدران و مادران و هم فرزندان آنها منابع آموزشی را تدوین کنیم.
زعفریان گفت: برای پدران و مادران 15 جلد کتاب آماده و توصیههای لازم را برای پرورش این ویژگیها در فرزندانشان ارائه کردیم و 15 جلد دیگر هم برای معلمان و مربیان آماده کردیم تا بتوانند مباحث کارآفرینی را در مدارس، آموزشگاهها و دانشگاهها پیاده کنند اما برای بچهها از کتاب استفاده نکردیم و مجموعه فعالیتهای آموزشی را تعریف کردیم تا بتوانند با گذراندن این فعالیتها تجربیات ارزشمندی کسب و خود را آماده تبدیل به کارآفرین کنند.
مجری طرح ملی کاشف تصریح کرد: در این راه برگزاری مسابقات داستان نویسی و عکاسی هدفمند را برای ایجاد روحیه پشتکار و اعتماد به نفس در کودکان دنبال کردیم و برای بهرهگیری از تجربههای ساده کارآفرینی نیز مسابقه ایجاد ابزارهای خلاقانه با استفاده از ابزارها و مواد دور ریز را برگزار کردیم که با برپایی بازارچههایی، زمینه عرضه و درآمدزایی دستاوردهای آنان را به وجود آوردیم.
زعفریان همچنین از ایجاد 400 پایگاه ارائه خدمات کارآفرینی با همکاری موسسه کار و تامین اجتماعی خبر داد و گفت: با همکاری موسسه کار و تامین اجتماعی شرکتهایی که در حوزه آموزش کارآفرینی در سراسر کشور فعال بودند انتخاب کردیم تا برای ارائه خدمات مورد نیاز ما آماده سازی شوند، خوشبختانه در تهران نیز با معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران رایزنی کردیم که در سرای محلهها خدمات خود را به اجرا درآوریم و به همین منظور 400 پایگاه ارائه خدمات تحت عنوان " اریکه کاشف " همزمان به ارائه خدمات مذکور در سراسر کشور می پردازند.
نظر شما