۲۵ آبان ۱۳۹۲، ۱۶:۲۰

میقانی خبر داد:

گلستان پیشتاز تصادفات موتورسوران در کشور

گلستان پیشتاز تصادفات موتورسوران در کشور

گرگان - خبرگزاری مهر: مدیرکل حمل و نقل و پایانه های استان گلستان گفت: استان گلستان همچنان جزو رتبه های برتر در زمینه تصادفات موتور سوران است.

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی میقانی ظهر شنبه در گفتگو با خبرنگاران در این رابطه ابراز داشت: سهم بسیار بالایی از تصادفات در استان مربوط به موتورسوران است و یکی از علت های اصلی رقم بالای تصادف این وسیله نقلیه تعداد زیاد موتور و عدم رعایت قوانین است.

وی افزود: در حال حاضر در استان حدود 200 هزار موتورسوار وجود دارد که این رقم نیز روز به روز  رو به افزایش است و البته تعداد تصافات با این وسیله نسبت به پارسال کاهش داشته است.

میقانی  با اشاره به عوامل تصادف موتورسوران در استان  بیان داشت:  ایجاد حرکات نمایشی، خلاف جهت جاده ها و بزرگراه ها حرکت کردن، سرعت زیاد، رانندگی در شب بدون چراغ، استفاده نکردن از کلاه ایمنی و نداشتن گواهینامه و بیمه از جمله عوامل تصادف این وسیله نقلیه است.

وی  ادامه داد: متاسفانه با توجه به شرایط  جغرافیایی استان از این وسیله برای هر کاری استفاده می شود و چون وسیله نقلیه آسانی است و با قیمت کمی می توان خریداری کرد بیشتر جوانان به سمت این وسیله کشیده می شوند.

مدیر کل حمل و نقل و پایانه های استان در رابطه با رتبه بندی شرکت های تعاونی مسافربری استان خاطرنشان کرد: در دستور العمل  ابلاغی در فرایند امتیاز گیری شرکت  متوجه یکسری مشکلاتی شدیم که این را برای سازمان ارسال کردیم و بعد از برطرف شدن اشکلات برای ما دوباره ارسال شد.

وی  اضافه کرد:  بر اساس این دستور العمل شرکت ها بر اساس رتبه، نیروی انسانی، ناوگان و امکانات، نداشتن تخلفات و خدماتی که در سفرها به مسافرین ارائه می دهند رتبه بندی می شوند.

میقانی با بیان اینکه بیشتر مینی بوس هایی که در استان وجود دارد بین 20 الی 25 سال عمر دارند، تصریح داشت: بر  این اساس بیشتر مینی بوس های استان فرسوده هستند چرا که سن  متوسط استفاده از وسیله نقلیه بین 9 تا 10 سال است .

وی پایین بودن نرخ کرایه مینی بوس ها را یکی از عوامل بی انگیزگی برای تعویض مینی بوس ها دانست و یادآور شد: نرخ پایین کرایه این وسیله نقلیه نارضایتی زیادی را برای رانندگان به وجود آورده است و حتی با تسهیلات بین 20 تا 40 میلیون تومانی که برایشان در نظر گرفتیم باز هم استقبالی از این طرح صورت نگرفت.

مهدی میقانی ادامه داد: باید سعی شود روش های موثری برای ایجاد انگیزه در بین رانندگان مینی بوس ها به وجود آورد و اگر این امر صورت نگیرد روز به روز ناوگان حمل و نقل ما فرسایش بیشتری پیدا می کند.

هفته احترام به قوانین راهنمایی و رانندگی  در استان اجرا می شود

مدیرکل حمل و نقل و پایانه های استان گلستان  با اشاره به اینکه برای  دومین سال پیاپی هفته احترام  به قوانین راهنمایی و رانندگی در استان اجرا می شود، ابراز داشت: این هفته بر اساس سومین ماه نوامبر ،یادبود قربانیان  تصادفات جاده ای در جهان  تدوین و برگزار می شود

مهدی میقانی  گفت: برای اینکه بتوانیم حرکت وسیعی را در بحث تصادفات در استان و در کشور انجام دهیم این عنوان را در دومین سال در استان به اجرا در می آوریم و در نظر داریم تا این هفته در سطح کشور هم مطرح کنیم.

وی با بیان اینکه بیشتر عامل تصادفات در کشور عامل انسانی است ،بیان داشت: عموامل انسانی ناشی از رفتارهای ناصحیح یکی از عوامل اصلی تصادفات را شکل می دهد  که در سال گذشته توانستیم در همایشی که تحت این عنوان برگزار شد با همکاری ادارت مختلف کارگروه تخصصی ایجاد کرده و نقشه  راه را برای پنج سال آینده ترسیم نماییم

میقانی ادامه داد: بر طبق این نقشه ما وظایف هر دستگاه را مشخص کرده و به  آنها اعلام می کنیم و در نظر داریم تا در این هفته بحث احترام به قوانین راهنمایی و  رانندگی   را دایره وسعتش را بالا ببریم .

وی با اشاره به برنامه های این هفته خاطرنشان کرد: حضور  در مدارس و برگزاری برنامه هایی همچون بازدید از پارک های ترافیک ،برگزاری مسابقه نقاشی و انشا و سردادن شعار های ترافیکی  از جمله برنامه های ما برای  دانش آموزان است.

مدیرکل حمل و نقل و پایانه های استان اضافه کرد: آموزش و پرورش  می تواند در توانا ساختن دانش آموزان و نسل های آینده در اجرای قوانین راهنمایی و رانندگی نقشی به سزا را ایفا کند چرا که استارت تغییر رفتا را در کودکان بهتر می توان زد و اثر گذاری بیشتری دارد.

وی برگزاری جلسه با شرکت های حمل و نقل  و مسافربری را از دیگر برنامه ها در این هفته دانست و افزود: برگزاری جلسه با انجمن های صنفی ،پلیس راهور و اورژانس و تاکید بر رعایت قوانین و مقررات و همچنین ایمنی مسافران و الزاماتی که وجود دارد از جمله مباحث این جلسات است.

میقانی ابراز داشت: برگزاری گردهمایی آموزشی برای موتورسوران و عابرین پیاده در علی آباد،  برگزاری جلسات ارتقاء ایمنی تردد ادوات کشاورزی در راه ها و جاده ها  که در روستای محمد آباد برگزار می شود، برگزاری کلاس های توجیهی برای مدیران فنی شرکت های حمل و نقل ،سخنرانی در خطبه های نماز جمعه و ارائه وظایف  هر دستگاه برای اجرای قوانین راهنمایی و رانندگی از جمله دیگر برنامه های ما در این هفته است.

وی با بیان اینکه همه باید قوانین راهنمایی و رانندگی را رعایت کنند بیان داشت: یکی از قوانین که باید رعایت شود و باعث کاهش  مرگ و میر می شود ،استفاده از کمربند ایمین است  که در این هفته سعی داریم تا در بین مینی بوس ها کمربند ایمنی  توزیع کنیم و در بین به هر مینی بوس 4 الی 5 کمربند اهدا می شود و با این کار سعی داریم تا فرهنگ استفاده از کمربند ایمنی را در بین سرنشینان بالا ببریم.

16 دوربین کنترل نامحسوس  در بین جاده های استان فعال است

مدیر کل حمل و نقل و پایانه ها با اشاره به اینکه یکی از برنامه های ما در سطح جاده ها کنترل نامحسوس است گفت: در حال حاضر 16 دوربین در بین جاده های استان فعال است  و تا به حال توانسته ایم به این وسیله به نتایج مثبتی دست پیدا کنیم.

مهدی میقانی ابراز افزود: این دوربین ها هم می توانند سرعت لحظه ای و سرعت متوسط را در هر ساعت شبانه روز ثبت نمایند و ملاک اصلی سرعت در بین این دوربین ها 110 کلیومتربر ساعت در جاده ها است و بیشتر از این خلاف قوانین محسوب می شود.

وی ادامه داد: استفاده از سامانه هوشمند ترافیکی  و اعمال قانون بدون حضور پلیس  یکی از فرهنگ هایی است که در استان جای خود را به زودی باز می کند و می تواند در اجرای قوانین کمک های  زیادی  به ما کند.

وی بیان داشت: مباحث نرم افزاری ، اصلاح فیزیکی معبر و اشکالات راه ها و اعمال قانون  از جمله  راه هایی است که  اگر بیشتر مورد توجه قرار بگیرد می تواند در کاهش تصادفات بسیار موثر باشد.

کد خبر 2176126

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha