به گزارش خبرنگار مهر، احمد بارگاهی پیش از ظهر دوشنبه در نشست ستاد مدیریت بحران جزیره خارگ از امادهباش تمامی واحدهای خود برای مقابله با خطرات احتمالی خبر داد و اظهار داشت: نشستی با مسئولان برای بررسی موارد نشست قبلی برگزار کردیم.
وی با اشاره به اینکه وجود منازل فرسوده در بافت قدیم شهر مهمترین مشکل این جزیره در زمان سیل احتمالی است، افزود: به منظور کاهش این مشکلات، هشت خانه مربوط به افراد کمبضاعت را در بافت قدیم مورد تعمیر قرار دادیم که هشت تا 10 میلیون تومان هزینه در پی داشت.
شهردار خارک اضافه کرد: وجود ملزومات امدادی برای رفع نیازهای اولیه هر شهر در هنگام بروز حادثه ضروری است و امیدواریم که ماشین آلاتی که مربوط که جزیره خارگ است، از این جزیره خارج نشود تا در صورت وقوع حوادث بحرانی، دسترسی به آن امکان پذیر باشد.
وی با اشاره به عملینشدن برخی مصوبات جلسات قبل، افزود: استقرار واترجت شرکت آبفا در خارگ از مصوبات جلسه قبل بود و در حالی که در زمان آبگرفتگی معابر، نیاز شدیدی به آن دیده میشود ولی متاسفانه با گذشت زمان زیادی از این موضوع همچنان این اقدام صورت نگرفته است.
بارگاهی با تاکید بر لزوم حضور دائمی هلال احمر به عنوان یکی از نیروهای امدادی در هنگام حوادث، تصریح کرد: امیدواریم این ارگان با حضور دائمی خود و ملزومات امدادی و ماشین آلات لازم، سهم بهسزایی در امداد رسانی در حوادث بحرانی داشته باشند.
لزوم شناسایی نقاط حادثه خیز و بحرانی جزیره خارک
معاون مدیرکل دفتر فنی استانداری بوشهر نیز در این نشست اظهار داشت: جزیره خارگ یک منطقه استراتژیک است و در مواقع بحرانی امکان دسترسی به جزیره کمی دشوار خواهد بود.
کرم چرومی با بیان اینکه جیزره خارک هم از نظر ملی و هم از نظر منطقهای دارای اهمیت است، افزود: یکی به لحاظ وجود مردم بومی منطقه که اهمیتی مردمی دارد و یکی به لحاظ موقعیت استراتژیک منطقه که جنبه ملی دارد.
وی با اشاره به نیاز حضور هلال احمر در جزیره خارگ، اضافه کرد: تنها با دو امدادگر نمیتوان پاسخگوی نیازها و مشکلات بود و باید در زمینه استقرار نیروهای دائمی به مدیریت هلال احمر استان تذکر داده شود تا در هنگام بروز حادثه تشرف کامل بر اوضاع داشته باشند.
معاون مدیرکل دفتر فنی استانداری بوشهر بر لزوم شناسایی نقاط حادثه خیز و بحرانی توسط شهرداری و شورای شهر تاکید کرد و بیان داشت: لازم است که این کار انجام شود تا وسایل و ماشین آلات مورد نیاز برای تسریع در امدادرسانی به مکانی در نزدیکی آن مناطق انتقال یابد.
سالنهای ورزشی و آمفی تئاتر در سراسر جزیره آماده اسکان شوند
وی بر لزوم آمادگی برای مقابله با بحران تاکید کرد و ادامه داد: تجربه نشان داده است که به علت عدم آمادگی و عدم تدابیر لازم برای مواجهه با بحران در سالهای گذشته، بیشترین آسیبدیدگی را در میان مردم داشتهایم.
چرومی اضافه کرد: یکی از مشکلات عمدهای که ما در استان گریبانگیر آن هستیم، عدم پوشش بیمه مردمی در هنگام بروز چنین حوادثی است که برای حل آن باید چارهای اندیشیده شود.
وی گفت: با توجه به نیاز ماشین آلات برای امداد رسانی در دستگاههای اجرایی در هنگام بروز چنین حوادثی، شاید کفاف امدادرسانی در بین مردم را نداشته باشد که برای حل این مشکل ما اولویت را در امدادرسانی به مردم قرار دادهایم و اعلام کردیم که تمامی آنها به حالت آماده باش قرار داشته باشند.
معاون مدیرکل دفتر فنی استانداری بوشهر اذعان داشت: برای اسکان سیلزدگان باید اتخاذی صورت گیرد تا سالنهای ورزشی و آمفی تئاتر در سراسر جزیره آماده شوند تا در صورت نیاز بتوان از آنها استفاده کرد.
وی با توجه به بینظمیهای موجود در هنگام بروز حادثه افزود: ما از دوستان در نیروی انتظامی و سپاه و به ویژه بسیج تقاضا داریم تا برای کنترل نظم در جامعه برای جلوگیری از استفاده برخی افراد سودجو آمادگی لازم را ایجاد کنند تا بر آن کنترل ویژه داشته باشند.
نظر شما