۲۸ آبان ۱۳۹۲، ۱۱:۱۴

سهم ایران از حمل و نقل دریایی جهانی 0.48 درصد است

سهم ایران از حمل و نقل دریایی جهانی 0.48 درصد است

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به ظرفیت 186 میلیون تنی بنادر ایران، گفت: سهم حمل و نقل دریایی ایران از تجارت جهانی 0.48 درصد است.

به گزارش خبرنگار مهر، سید عطاء الله صدر صبح امروز در مراسم تودیع خود با بیان اینکه سازمان بنادر در 4 بخش فعالیت دارد، گفت: توسعه و تجهیز بنادر، تجسس و نجات، توسعه ساحلی و صدور مجوز تاسیسات دریایی از اقداماتی است که در سازمان بنادر انجام می‌گیرد.

وی با بیان اینکه این سازمان جزو سازمان هایی است که طرح جامه برای آن تهیه شده و چندین سند بالادستی دارد، اظهار داشت: بخش زیادی از جمعیت سواحل به شهرها مهاجرت کرده اند که باید این رویه تغییر کند زیرا ایران موقعیت مناسبی در کریدورهای شمال - جنوب و شرق به غرب دارد بنابراین می‌توان ترانزیت را در کشور توسعه داد.

مدیرعامل سابق سازمان بنادر و دریانوردی با اعلام اینکه هم‌اکنون این ظرفیت 186 میلیون تن است، بیان کرد: در سال گذشته 139 میلیون تن از این ظرفیت مورد استفاده قرار گرفت ضمن آنکه بر اساس چشم‌انداز سال 1404 باید زیرساخت‌های بنادر توسعه یابد در حال حاضر روی بنادر به سمت بیرون است و باید بدانیم که سهم ما از تجارت جهانی چقدر است و نباید خودمان را با راه‌آهن مقایسه کنیم.

صدر با اشاره به اینکه هم اکنون سهم حمل و نقل دریایی ایران از تجارت جهانی 48 صدم درصد است، گفت: سهم کانتینر ایران در بازار جهانی نیم درصد است.

وی به توسعه ساحلی کشور اشاره کرد و گفت: توسعه ساحلی در کشور فراموش شده بود اما ما حدود 130 نقطه را در سواحل جنوب کشور شناسایی کردیم که 60 نقطه تاکنون عملیاتی شده و 40 نقطه در دو سال گذشته به بهره برداری رسیده است.

مدیرعامل سابق سازمان بنادر و دریانوردی خاطر نشان کرد: سال گذشته از 20 میلیون تن ظرفیت ترانزیتی کشور فقط 4.5 میلیون تن مورد استفاده قرار گرفت در حالیکه ترانزیت جایگزین مناسبی برای درآمدهای نفتی است.

صدر با بیان اینکه باید با مدیریت یکپارچه در حمل و نقل دریایی بتوانیم در زنجیره تامین کالا کمترین هزینه را داشته باشیم، گفت: متاسفانه در بخش حمل و نقل مسافر دریایی خوب کار نکرده‌ایم و در واقع حمل و نقل مسافر را در دریا فراموش کردیم.

وی با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر اقدامات مفیدی در این زمینه انجام شده گفت: ظرفیت حمل و نقل مسافر در سال 84، 4 میلیون و 800 هزار نفر بود که امروز این ظرفیت به 14 میلیون نفر سفر افزایش یافته است.ضمن آنکه در نوروز امسال 6 میلیون و 600 هزار نفر جابجایی مسافر دریایی بدون سانحه انجام گرفت.

مدیرعامل سابق سازمان بنادر و دریانوردی در خصوص تسهیلات برای افزایش ناوگان مسافری، افزود: 750 میلیارد تومان تسهیلات ارزان‌قیمت برای توسعه حمل و نقل دریایی اختصاص یافت و هر چند صندوق توسعه صنایع دریایی را داریم اما این صندوق فعال نیست.

صدر با اشاره به اینکه سال گذشته از محل وجوه اداره شده سازمان 40 شناور مسافربری به آب انداخته شد، اظهار داشت: برای 276 طرح بندری با سرمایه‌گذاری 2.5 میلیارد دلار به بهره‌برداری رسیده است و 1.5 میلیارد دلار دیگر سرمایه‌گذاری در حوزه بنادر انجام شده و 1070 میلیارد تومان پروژه در دست اجرا داریم.

کد خبر 2178089

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha