۲۸ آبان ۱۳۹۲، ۱۳:۲۹

راه حل بحران بیکاری جوانان استخدام دولتی نیست/ وزارتخانه‌های علوم و آموزش و پرورش کم کاری می کنند

راه حل بحران بیکاری جوانان استخدام دولتی نیست/ وزارتخانه‌های علوم و آموزش و پرورش کم کاری می کنند

عضو هیات علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه بیکاری جوانان به دو عامل فردی و غیرفردی باز می گردد گفت: یکی از راه حلهای اساسی برای حل معضل بیکاری جوانان کشور آموزشهای کارآفرینی است اما متاسفانه وزارت علوم و آموزش و پرورش در این موضوع بسیار ضعیف عمل کرده اند و به همین دلیل جوانان راه حل بیکاری خود را صرفاً استخدام در دستگاههای دولتی می بینند.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمد عزیزی صبح سه شنبه در کارگاه آموزش اشتغال جوانان با بیان این مطلب گفت: عوامل بیکاری جوانان در ایران شامل فردی و غیرفردی است. در بحث غیرفردی نظام قضائی، بانکی، سرمایه گذاری خارجی، تولید و صنعت، رشد ناهماهنگ شهر و روستا و ... از عوامل بیکاری جوان به حساب می آید.

وی با اشاره به اینکه در سال 75 جمعیت بین 10 تا 12 سال بسیار زیاد بود گفت: در آن سالها هیچ برنامه ریزی برای دوران جوانی دانش آموزان انجام نشد و 10 سال بعد در سال 85 این افراد به سن 22 سالگی که سن کار و اشتغال است رسیدند اما بسترهای لازم برای کار آنها انجام نشده و به همین دلیل کشور با بحران بیکاری بالا مواجه شد.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران عامل فردی بیکاری را استخدام، شایستگی و مهارت عنوان کرد و گفت: بسیاری از افراد توقع استخدام در نهادهای دولتی را دارند که این مهم در حال حاضر امکانپذیر نیست اما برخی دیگر از افراد با مهارتهای خود در مسیر کارآفرینی قرار گرفته و برای خود و دیگران شغل ایجاد می کنند. اتفاقی بسیار کم در ایران دیده می شود اما در کشورهای اروپایی کارآفرینی به یک اصل برای حل بحران بیکاری تبدیل شده است.

عزیزی به ضعف وزارتخانه هایی همچون آموزش و پرورش و علوم در بحث آموزشهای کارآفرینی اشاره کرد و افزود: در بسیاری از کشورهای اروپایی به دانش آموزان در مقطع متوسطه و ابتدایی برنامه های آموزشی قبل از دانشگاه برای کارآفرینی داده می شود و به صورت غیرمستقیم به سمت اشتغالزایی هدایت می کنند کاری که در ایران یا صورت نمی گیرد و یا به شکل سنتی و قدیمی این اتفاق می افتد.

خطر سرمایه گذاری برای ایجاد شغل در ایران 42.5 درصد است

در ادامه این کارگاه خسرو سلجوقی عضو کمیسیون علمی مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: رتبه ایران در کسب و کار در دنیا 152 است این در حالی است که با توجه به توسعه ارتباطات امکان سریع جهش شغلی برای کشور وجود دارد.

وی ادامه داد: اگر ایران نتواند خود را در مسیر جهش شغلی برای جوانان قرار دهد فرار مغزها که سرمایه های کشور هستند رخ می دهد.

سلجوقی با بیان اینکه در حال حاضر ایجاد شغل و مهارت از بعد زمان و مکان در دنیا خارج شده و نقشه جغرافیایی جهان در حال تغییر است، تصریح کرد: در حال حاضر 84 درصد اینترنت پایگاه تجاری است و تنها 1.5درصد آن در مسیر کارهای پورنوگرافی است؛ اما ما برای همین 1.5 درصد کل پهنای باند اینترنت را که می تواند منبعی برای اشتغالزایی جوانان کشور باشد بسته ایم.

وی به اشتغالزایی در بحث خدمات اشاره کرد و گفت: تا سال 2045، 85 درصد نیروی انسانی در بخش خدمات مشغول به کارند این در حالی است که ایران حتی روی مشاغل فردای خود برای جوانان کشور کار نکرده اند. 

به گفته سلجوقی، دولت باید برای فرار از بحران بیکاری باید با 70 درصد از نیروهایش خداحافظی کند و بخش خصوصی را در بحث خدمات دهی فعال کند. منظورم از خدمات سهولت دسترسی به اطلاعات، سهولت کار و زندگی و ... است.

 عضو کمیسیون علمی مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: خطر سرمایه گذاری در ایران 42.5 درصد است که این موضوع خود بهانه ای برای بحران بیکاری در کشور است. سرمایه ایرانیان مقیم خارج از کشور یکهزار و 300 میلیارد دلار است که این سرمایه متاسفانه به کشور باز نمی گردد و همه اینها در ایجاد بیکاری برای جوانان نقش تاثیرگذاری دارد.

کد خبر 2178208

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha