۲ آذر ۱۳۹۲، ۶:۳۸

مهر گزارش می دهد؛

شهری با نهر 200 کیلومتری فاضلاب/ چاههای فاضلابی که به کمین آب مردم نشسته اند

شهری با نهر 200 کیلومتری فاضلاب/ چاههای فاضلابی که به کمین آب مردم نشسته اند

ازنا - خبرگزاری مهر: فاضلاب شهر ازنا از طریق 12 هزار چاه جذبی و 200 کیلومتر جداول نهری دفع می شود؛ موضوعی که علاوه بر مخاطرات بهداشتی، نگرانیهایی را در زمینه آلودگی منابع آب زیرزمینی این شهر به دنبال داشته است.

به گزارش خبرنگار مهر، رودخانه های "بادآور" و "گنجینه" در شهرستان دلفان، رودخانه "تیره" در شهرستان دورود، رودخانه "کشکان" در پلدختر و ... هر کدام شاهدی بر رنجی است که رودخانه ها در دل شهرهای لرستان به خاطر ورود فاضلاب به خود می بینند به طوریکه این رودخانه ها در دل شهرها جان می دهند.

این وضعیت اما در شهرستان ازنا روایت دیگری دارد؛ در این شهرستان فاضلاب خانگی یا به وسیله چاههای جذبی دفع می شود و یا در جداول داخل شهر جاری می شود که این روند صدای مردم را درآورده است.

جاری بودن فاضلاب در جداول خیابانهای شهر موضوعی است که حکایت همان رودخانه های مملو از فاضلاب در دیگر شهرهای استان را در قالبی دیگر روایت می کند تا سلامت مردم درگیر این وضعیت غیربهداشتی باشد.

این در حالیست که طرح شبکه فاضلاب شهر ازنا از سال 89 عملیات اجرایی آن آغاز شده و به حدود 20 درصد پیشرفت فیزیکی رسیده بود ولی هم اکنون بیش از دو سال است که این پروژه راکد مانده است.

بوی بد جداول مهمان ناخوانده کوچه ها و خیابان ها

یکی از شهروندان ازنایی ساکن در منطقه چالسبار ازنا در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه بیش از یک سال است که اجرای طرح فاضلاب ازنا تعطیل شده است افزود: مدتی خیابان ها را حفر کردند و لوله گذاری انجام دادند اما پس از آن اقدامی انجام نشده است.

وی با اشاره به آلودگی و بوی تعفن ناشی از جداول شهری ادامه داد: از مسئولین انتظار داریم طرح اجرای فاصلاب شهر ازنا به سرانجام برسد.

یکی دیگر از شهروندان ازنایی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه آلودگی جداول شهری به خصوص در فصل تابستان شهروندان را آزار می دهد افزود: با توجه به اینکه این مسئله سلامت شهروندان را تهدید می کند امیدواریم هرچه زودتر شاهد آغاز اجرای این طرح و بهره برداری از آن باشیم.

طرحی که پس از سه سال به نتیجه نرسید

عباس ورمزیاری مدیر آبفای شهرستان ازنا در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اهمیت و ضرورت های اجرای طرح فاصلاب شهری اظهار داشت: این طرح در شهر ازنا در نیمه دوم سال 88 با حضور مسئولین وقت استان لرستان و شهرستان کلنگ زنی شد.

وی با اشاره به تامین اعتبار و اختصاص ردیف ملی به طرح فاضلاب ازنا افزود: عملیات اجرایی این طرح از سال 89 کلید خورد و با توجه به مقدار اعتبار پیش بینی شده در بودجه مقداری از عملیات اجرایی این طرح انجام شد.

ورمزیاری با بیان اینکه خرید، تملک و حصار کشی حدود 11 هکتار زمین برای احداث تصفیه خانه فاضلاب شهر ازنا از اولین گام های اجرای این طرح بود ادامه داد: اخذ مجوز ساخت این تصفیه خانه و تغییر کاربری آن از اقدامات بعدی انجام شده است.

وی با اشاره به اجرای هزار و 300 متر خط انتقال با قطر لوله هزار میلیمتری و اتصال به شبکه شهر افزود: اجرای بیش از 27 کیلومتر شبکه های اصلی و فرعی فاضلاب در شهر و نصب انشعابات آن از دیگر اقدامات انجام شده طرح فاضلاب شهر ازنا است.

عدم تامین اعتبار ، ترمز پروژه را کشید

ورمزیاری با بیان اینکه تا کنون برای انجام این طرح اعتباری بالغ بر 60 میلیارد ریال هزینه شده است اظهار داشت: برای تکمیل این طرح نیاز به اجرای حدود 100 کیلومتر شبکه های اصلی و فرعی است.

وی با اشاره به اینکه این طرح تا کنون 20 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است افزود: دلیل توقف اجرای طرح فاضلاب شهر ازنا عدم تامین اعتبار لازم بوده است.

مدیر آبفای شهرستان ازنا با تاکید بر اینکه طرح فاضلاب شهر ازنا بستر آماده ای برای اجرا دارد یادآور شد: با توجه به پیگیری های انجام شده امیدواریم از روش های جدید تامین منابع مالی بتوانیم اعتبار مورد نیاز این طرح را تامین و اجرای آن را از سر بگیریم.

وجود 12 هزار چاه جذبی، تهدیدی جدی برای سلامتی مردم

محمود بوالحسنی فرماندار شهرستان ازنا نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه طرح فاضلاب شهر ازنا بیش از یک سال است هیچگونه فعالیت اجرایی نداشته است خواستار تکمیل طرح فاضلاب این شهر شد.

وی با اشاره به اینکه شاخص بهره برداری از فاضلاب در استان لرستان 52 درصد است که این مقدار از میانگین کشوری بیشتر است ادامه داد: اما متاسفانه این شاخص در شهر ازنا صفر است.

بوالحسنی با بیان اینکه حدود 200 کیلومتر جدول نهری در شهر ازنا وجود دارد که پساب های سطحی و خانگی در آن جریان می یابد افزود: آلودگی، بوی بد و هزینه زیادی که برای پاکسازی و لجن روبی این جداول صرف می شود ضرورت تسریع در اجرای این طرح را دو چندان می کند.

وی با اشاره به وجود بیش از 12 هزار چاه جذبی فاضلاب در شهر ازنا ادامه داد: با توجه به تامین بیش از نیمی از آب شهر ازنا از طریق چاه های آب زیر زمینی خطر آلودگی آب این چاه ها سلامت مردم را تهدید می کند.

فرماندار شهرستان ازنا با تاکید بر ضرورت اجرای طرح فاضلاب شهر ازنا خواستار تخصیص اعتبار مورد نیاز این طرح و از سرگیری عملیات اجرایی آن شد.

..........................................

گزارش و عکس : میثم لک

کد خبر 2180285

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha