۶ آذر ۱۳۹۲، ۱۵:۴۷

فرسايي تاکید کرد:

ساماندهي بازار همدان هرچه سریعتر انجام شود/ آغاز یکسان سازی پوشش فروشندگان زن در پاساژهای همدان

ساماندهي بازار همدان هرچه سریعتر انجام شود/ آغاز یکسان سازی پوشش فروشندگان زن در پاساژهای همدان

همدان - خبرگزاری مهر: رئیس اتاق اصناف همدان با اشاره به اینکه به دنبال ایجاد اعتماد بین اصناف هستیم گفت: در صورت عدم ساماندهی بازار همدان باید منتظر وقوع آتش سوزی باشیم.

به گزارش خبرنگار مهر، رئیس اتاق اصناف همدان که بیش از یک سال نیم از انتخاب وی به عنوان مسئول این مجموعه گسترده می گذرد، ظهر چهارشنبه در جمع اصحاب رسانه حاضر شد و علاوه بر ارائه گزارشی از عملکرد خود در بخش های مختلف به بررسی مشکلات در این نهاد پرداخت.

حمید رضا فرسایی در این نشست با اشاره به اینکه در ابتدای قبول مسئولیت خود به ساماندهی امور انسانی، اداری و مالی مجموعه پرداختیم، عنوان کرد: یکی از مشکلات اتحادیه ها سنتی بودن روند کارها بود که با یاری آنان موفق شدیم در 51 اتحادیه صنفی همدان سیستم اتوماسیون مکانیزه را راه اندازی و بسیاری از هزینه های غیر ضروری را حذف کنیم.

وی با اشاره به اینکه برای نظارت دقیق بر بخش مالی صنوف، نرم افزار جامع حسابداری طراحی شد که تحت وب کار می کند، گفت: به زودی در اجرای فاز دوم تجهیز اتحادیه ها تمام این واحدها به این سیستم با قابلیت های گوناگون مجهز خواهند شد.

وی ادامه داد: در راستای فراگیر کردن آموزش های مورد نیاز مجموعه، مجوز دانشگاه علمی و کاربردی اصناف نیز دریافت شده و به زودی راه اندازی خواهد شد.

فرسایی با اشاره به اینکه هفت هزار صنف آلاینده در همدان وجود دارد به لزوم تمرکز آنان در شهرک های صنفی اشاره کرد و افزود: این کار می تواند به ساماندهی ورودی های شهر همدان و زیباسازی آن منتهی شود که تحقق این امر بررسی طرح مطالعات شهری را می طلبد که در آن مجموعه های تجاری پیش بینی شود.

 ابزارهای تشویقی بهتر از تنبیه پاسخگوی نیاز ها خواهد بود

وی در خصوص لزوم تذکر لسانی در راستای ساماندهی حجاب و عفاف، اذعان داشت: در دین اسلام بر لزوم این امر تاکیدات فراوانی شده و بدون شک ابزارهای تشویقی بهتر از تنبیه می تواند پاسخگوی نیازها باشد و به همین دلیل در بخش حجاب و عفاف، اتاق اصناف همدان به دنبال تعامل با ابزارهای تشویقی در اصناف مختلف است.

رئیس اتاق اصناف همدان با اشاره به اینکه بازدیدها از پوشش بانوان شاغل در سطح شهر همدان آغاز شده است، افزود: این کار از برخی پاساژ های همدان شروع شده و از حجاب افراد نمونه نیز در محل تقدیر می شود که این امر  تاثیر بسزا و نمود هایی عینی در رعایت حجاب بانوان فروشنده داشته است.

فرسایی اظهار داشت: برخورد تشویقی موجب ترغیب واحدهای صنفی برای همکاری شده اما برخی برخوردهای نامناسب از سوی نهادهای ذی ربط، زحمات بازرسان امر حجاب وعفاف اصناف را زیر سئوال می برد.

وی با تاکید براینکه ساماندهی حجاب و عفاف در اصناف همدان یکی از دغدغه های این مجموعه است، عنوان کرد: برخی از کسبه پاساژها در همدان که در برابر ساماندهی حجاب بانوان فروشنده مقاومت و خودداری می کردند با رویکرد جدید بازرسان اصناف، خود خواستار اجرای این طرح شده اند.

رئیس اتاق اصناف همدان در پاسخ به سئوال مهر در خصوص مشکلات ساماندهی بازار همدان در حوادث غیر مترقبه چون آتش سوزی، افزود:: شرکت توزیع برق همکاری مناسبی با اصناف برای ساماندهی انشعابات داشته و با توجه به تعمیر سقف بازار نخود بریزهای همدان خواستار تغییر سقف باقی بازار هستیم.

فرسایی ادامه داد: مشکلات بازار همدان ناشی از معماری و نحوه شهرسازی است و در صورت وقوع دوباره آتش سوزی در این بخش از شهر با چالش مدیریت بحران مواجه خواهیم شد چرا که ساماندهی مناسب انجام نشده و مسئولان از نبود اعتبار خبر می دهند.

وی با اشاره به اینکه در صورت عدم ساماندهی بازار همدان باز هم باید منتظر وقوع آتش سوزی باشیم، اذعان داشت: نباید واقعه دلخراشی روی دهد تا به فکر ساماندهی بیفتیم.

تفاوت قیمت ها ناشی از عدم ثبات ارز است

رئیس اتاق اصناف همدان با تاکید براینکه اصناف باید خود ناظر بر عملکردشان باشند، ادامه داد: درصورتی که اصناف خود اعتدال و انصاف در کسب وکار  را رعایت نکنند وجود هزاران بازرس نیز نمی تواند منجر به کنترل قیمت ها شود و مهم ترین علت تفاوت قیمت کالا ها در همدان عدم ثبات قیمت ارز است و باید رویکرد عرضه و تقاضا در کشور فراگیر شود که سیاست جدید دولت نیز به نظر همین سمت وسو می رود.

فرسایی افزود: برخی از بانوان با کمترین حقوق در واحدهای صنفی در حال فعالیت هستند که باید بیمه تامین اجتماعی آنان مورد توجه قرار گیرد و اصلاح قوانین در بخش اشتغال یکی از چالش های کسب کار است.

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته 939 واحد صنفی و در شش ماه سال 92 نیز 375 واحد صنفی به علت تخلفات پلمپ شده شده است، اذعان داشت: اداره اماکن علی رغم اصلاح قوانین صنفی که این مجموعه را مجاب می کند قبل از پلمپ با اتاق اصناف هماهنگی لازم را داشته باشد این امر را رعایت نمی کند که موجب نارضایتی مردم شده اما رویکرد جدید دولت تعدیل و تقویت اتحادیه های موجود است.

منبع میزان بازرسی ها از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت مشخص نیست

مسئول نظارت و بازرسی اتاق صنفی همدان نیز در این نشست در خصوص بازرسی های انجام شده از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت، بیان داشت: منبع میزان بازرسی ها از سوی سازمان صنعت،معدن وتجارت مشخص نیست چرا که این مجموعه تنها باید به بازرسی صنوف عمده فروش بپردازد.

حمید رضا بابایی با تاکید براینکه مسئولیت بازرسی از واحدهای خرده فروش به عهده مجموعه اصناف است، افزود: رویکرد این مجموعه بازرسی به صورت تعاملی است در حالی که قبل از تغییر قوانین، در پنج شهرستان استان بازرسی انجام نمی شد اکنون در همه شهرهای استان این امر انجام می شود.

وی ادامه داد: با اصلاح قوانین، قبل از ارجاع پرونده به تعزیرات، پرونده 72 ساعت در مجموعه اصناف بررسی شده و به صورت شورایی حل و فصل می شود و جایگاه بازرسی اصناف همدان اکنون به رتبه 12 کشور ارتقا یافته است.

مسئول نظارت و بازرسی اتاق صنفی همدان به موارد جدیدی از تخطی از قانون در اصناف اشاره و بیان داشت، نداشتن ترازوی دیجیتالی دیگر تخلف محسوب نمی شود اما عرضه کالا بدون فاکتور نداشتن گارانتی و ندادن فاکتور از موارد جدید تخلفات محسوب می شوند.

وی اظهار داشت: 14 نفر از بازرسان در یکی از کارخانه های آرد استان همدان در حال آموزش تخصصی بررسی کیفیت نان و بازرسی از نانوایی ها هستند.

آغاز یکسان سازی پوشش فروشندگان زن در پاساژ های همدان

مسئول فرهنگی اتاق اصناف همدان نیز از برپایی جشنواره اصناف در جشنواره زمستانی همدان از یک تا 10 بهمن ماه سالجاری خبر داد و اذعان داشت: در هفته جاری طرح یکسان سازی پوشش بانوان فروشنده در دو پاساژ در سطح شهر همدان آغاز خواهد شد.

محمد رضا رهبر افزود: به دنبال ثبت مشاغل قدیمی و فراموش شده بازار همدان در مجموعه کتابخانه اصناف هستیم.

کد خبر 2184157

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha